Şimdi Ara

Yerden ısıtmalı dubleks evde üst kat ısınmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Evime yazın yerden ısıtma döşendi. Boru wesbo marka. Kombi eca premix 30 kw. Kombinin olduğu kat gayet güzel ısınıyor. Ancak üst kata aynı sıcaklıkta su gelmiyor. Alt kattaki kollektöre dokunuyorum sıcacık. Üst katın kollektörü o kadar sıcak değil. Bariz bir fark var. Çözüm için izlemem gereken adımlar nedir?




  • Benzer sorun bizde de var, ısı pompası kullanıyoruz. Üst katın zemini ve koklektördeki borular alt kattan saha soğuk.
    Çözümü varsa merak ediyorum

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • palio1.6 P kullanıcısına yanıt
    Dubleks evlerde denge kabı+ekstra pompa çözüm oluyor,ayrıca kollektörlerin debimetreli olması gerekiyor..Ekstra takılan Pompayıda termostat a bağlamalısınız ki kombiye termostat çalış emri verdiğinde ekstra pompada devreye girsin.Direk prize takılırsa pompa sürekli çalışır bunada dikkat edin.youtubede bu sistemi yapmış bi arkadaş var araştırın zaten anlarsınız olayı.Yerden ısıtma denge kabı yazın Semih Akın olmalı kanalın sahibi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben alt katın kollektöründeki vanaları kısarak bu sorunu çözdüm. Üst kattaki kollektör vanaları tam açık. Alt kattaki kollektör vanaları çeyrek tur açık. Altımda da daire olduğu için alt katım zaten iyi ısınıyor, şu an üst kat ile alt kat arasında 0.5 derece fark oluyor. Üst Kat 23 derecede sabit alt kat 23-24 arası alt komşumun yakmasına göre değişiyor. Oda termostatı t3r kullanıyorum üst katta koridora koydum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.