Şimdi Ara

YENİ VÜCUT GELİŞTİRMEYE BAŞLADIM YARDIMINIZA İHTİYACIM VAR ARKADAŞLAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar spor salonuna gitmeye başladım şuan 4. haftanın içindeyim. İlk 3 hafta pek birşey yapmadım 3 hafta ısınma dedi spor hocası. Ben de pek yememe içmeme dikkat etmedim ama artık antrenmanlara başladım ve gelişmem için de beslenme şart görünüyor. Ama kafamda çok soru işareti var arkadaşlarıma ve hocalara soruyorum anlamadığım cevaplar veriyorlar kalıyorum öyle. Belki tecrübeli arkadaşlar yardımcı olur diye düşündüm. Aklıma takılan şeyleri yazayım.

    1- Öncelikle boyum yaklaşık 1.80 civarı ve kilom da 64 dü 3 hafta önce. Ama vücudumun yağ oranı yüksek galiba hafif göbek ve arka kolda yağ var gibi. Aynı zamanda da göğüslerim meme uçlarım biraz sarkık gibi. Bu zaman içinde toparlar mı?

    2- sabahları yaklaşık 2 yumurta 1.5-2 su bardağı süt ve yaklaşık 5-6 kibrit kutusu kadar peynir yiyorum. Bazen 3 yumurta yapıp kırıp yiyorum. Ortalama hesaplarıma göre kahvaltıda 30-35 gram protein alıyorum. Öğlen iş var pek yemek seçme durumu olmuyor ne çıkarsa onu yiyorum ara ara da bu eti form büskiviler var şekersiz 3 senedir spor yapan bir arkadaşım lif kaynağıdır ye dedi günde 2 paket falan onlardan yiyorum. Akşam yemeğinde hergün et yiyemiyorum yanlız yaşıyorum eti pişirip hazırlaması zahmetli oluyor. Marketten 1 kilo yoğurt 1 litre süt falan ne kadar almam gerekiyorsa vücut ağırlığımın 1.5 katı kadar protein alsam günlük protein ihtiyacım görülür mü? Yine de haftada 2-3 gün yemeye çalışıyorum yinede. İlla et yemem gerekir mi? Yoksa hergün böyle yapsam olur mu? Yani demem o ki hergün et yemeyip süt ürünlerinden veya bitkisel protein olarak alsam proteini vücudum gelişir mi?

    3- kilo almak için ise günlük harcadığımız kaloriden daha fazla kalori almak gerekiyormuş. Ben yine hesaplarıma göre günlük 2500 kolari harcıyorum. 3000 kalori alsam kilo alacağım yani. Sorum ise şu; günde 3000 kalori almadan yani kilo almadan günlük ihtiyacımız olan proteini alırsak vücudum gelişir mi?

    4- hesaplarıma göre ise benim günde 110-120 gram arası protein almam gerekiyor. Kahvaltı dahil ve öğle ve akşam yemeği dahil olmamak üzere (onları hesaplamadım çünkü bazen yoğunluktan öğle yemeği yemiyorum veya geç yiyorum akşam yemeğini de ne yiyeceğim belli olmuyor) günde;
    2-3 yumurta
    1 veya 2 litre süt (yoğurt almassam 2 litre alırsam bir litre)
    Bir kilo yoğurt
    4-5 kibrit kutusu peynir
    1-2 bardak süt (sabahları)

    Kabaca hesap yaparsak yoğurt alırsam 100 almazsam 90 gram protein alıyorum doğruluğundan emin değilim tabi. Yine öğlen yemeğinden, akşam yemeğinden, meyveden, sebzeden, kuruyemişten falan da 20 gram alsam yine günlük almam gereken proteini alıyorum. Böyle beslenirsem olur mu bu iş? Akşam yemeği falan saymadan yazdım bunları. Yukarıdaki yazdıklarım ortalama kaç kalori yapıyor? Ve marketten alabileceğim çabuk tüketilebilen yiyecekler var mı bol preteinli?

    5- spor salonunda antrenman sırasında kollarım zorlanıyor geriye doğru açamıyorum fakat antrenman bittiğinde hiç ağrı sızı hissetmiyorum. Bu normal midir? Kollarımı kaldıramıyor olmam gerekmez mi?

    Bunlar gibi daha aklıma gelmeyen bir sürü soru var ilgilenen olursa onları da sormayı düşünüyorum yardımcı olursanız sevinirim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • öncelikli olarak hayırlı olsun moralini yüksek tut hareketleri doğru yap makinalardan uzaklaş ve dumbelle çalışmaya başla asla 1 saatten fazla spor yapma çok fazla karışık girme sırayla belli bir program dahilinde yap zayıfsın ve kolların ince zorlanman çok normal başkalarıyla kıyaslama kendini gerekirse düşük ağırlığa gir ama tam yap hareketleri her gün yapma 1 gün yap 1gün dinlen 2 gün üst üste gitme sabahları çok erken kalk sıkı kahvaltı yap ve 40 adet zeytin ye ve zeytin yağına ekmek ban bol bol, kolları omuzları göğüsleri zorlamaya başladığında ağrılarda başlayacaktır gelişmeyede başlayacaksındır spordan sonra yemek yemeyi ihmal etme iri yarı kıyım adamlarla kendini karşılaştırma çok fazla gereksiz zorlama,sabahları fazla süt içme iştah keser öüle yemeği yeterince yiyemezsin sonra ayrıca protein tozu vb şeyle asla ama asla alma normal yemeklerini ye her gün tavuk et yemek zorunda değilsin her çeşit yemekten ye




  • Merhaba dostum genel olarak elimden geldiğince cevaplamaya çalışayım sorularını.
    1-Muhtemelen yazdığından tahmin edersek skinny fat bir vücudun var şuan.Yani aslında kilolu biri değilsin ama belli başlı yağlanmaların göbeğin var.Yazında bulk yapmaktan bahsetmişsin 500 kalori koymuşsun üzerine.Öncelikle 500 kalori arttırdığın bi diyette evet güzel bi program ile ciddi kas kütlesi koyabilirsin hatta yeni başladığın için iyi bi gelişim olur.Ancak 500 kalori arttırarak sende bulunan yağları yakmanın mümkün olmadığını düşünüyorum.500 kalori ciddi bir böyle bir diyette yağ yakamazsın.Burada ne istediğin giriyor devreye yani senin için kas kütlesi eklerken yağlanmak sıkıntı olucak mı?Olmayacaksa bulk yapabilirsin 500 kalori arttır bahsettiğin şekilde beslen.Ama yağlardan kurtulmak istiyorsan önce ufak kaloriyi azaltmanı tavsiye ederim.-200 iyi olabilir.Bu bahsettiğim şekilde ise proteini yüksek tutup karbonhidratı düşük tutmanı tavsiye ederim.Bu senin ne istediğin ile alakalı bir durum.
    2-Et yemem gerekir mi, protein miktarına gelirsek ben 8 ay kadar vejetaryen olarak devam etmiştim.Hiç bir zaman et yemek gibi bir zorunluluğun yok.Bitkisel proteinlerden de gayet iyi karşılayabilirsin ihtiyacını.Benim tavsiyem ikisini dengede tutman.Alman gereken protein miktarına gelince bu konuda herkes farklı bir şey söylüyor kimisi 2 katı kimisi 1.5 katı alınması gerektiğini söylüyor.Ben 1.4 ile 2 arasında kaldığın sürece yeterli olacağını düşünüyorum.Zaten her gün aynı miktarda alamazsın bir gün 2 ye yaklaşır bir gün 1.5 olabilir.2 katını geçmeye gerek olmadığını düşünüyorum sadece.Eğer kilo almak proteinden çok karbonhidratı düşünmen gerek bence.Ben bulkdayım 4.5 katı falan alıyorum.Eğer kilo almak büyümek istiyorsan karbonhidratı da 4 ile 5 kat arası tutmanı tavsiye ederim.
    3-Günlük kaloriyi tamamlamadan protein alsam gelişebilir miyim konusuna gelince ilk maddede biraz anlattım aslında.Bu durum ne istediğin ile alakalı.Ben yeni başlayan birinin yağ yakıp kas yapabileceğini düşünüyorum üstelik 500 kalori de fazla almadan.Ama bu belli bir yere kadar götürebilecek bir şey seni.Eğer yağ verip kas kazanmak gibi bir amacın olucaksa 500 kalorinin çok yüksek olduğunu düşünüyorum zaten.
    4-Açıkcası bu yeter yetmez demem doğru olmaz burada.Bu konuda tavsiyem bi kalori sayma programı indirip kalori sayman olucak.Bu şekilde ne yediğini, neyi eksik fazla yaptığını görmüş olursun.Ben yazıo adında bir program kullanıyorum telefondan tavsiye ederim.Eğer program indirmezsenwww.diyetkolik.com den de kalorileri takip edebilirsin.
    5-Bu biraz programınla alakalı bir durum.Ancak illa spordan sonra bir yerlerinin ağrıması gerekmez.Eğer alışkınsan zaten ağrı problemi yaşamazsın pek.Ağrı yaşamadan da gelişirsin yani onu kafana takma.
    Umarım yardımcı olmuşumdur.




  • Öncelikle kilo almak çok geniş bir tabir.
    kas da alırsın, yağ da alırsın, birazcık farkettircek şekilde suda alır verirsin.
    Şu kadar kalori yiyeceksin demekte yanlış. o Kalori oksijenli yanma sonucunda açığa çıkan enerji birimi ifadesidir.
    Yani proteinde yakarsan kalori, karbonhidratta, her şeyi yakarsan kalori demek.
    Yani o 3000kaloriye ne koyduğun ile bağlı bu.
    Birde full karbonhidrat koysan bile elma+muz ya da başka glisemik indeksi düşük yiyecekler ile o kalori doldurmak ayrı.
    glisemik indeksi 50 üstü şeker düzeyini artırıp azaltmada daha yüksek pay oynayanlar ile doldurmak ayrı...

    İşin hesaplamasına içine girince gerçekten çok spesifik ve uygulanamaz diyetler çıkar ortaya.

    Kilo almak derken bahsettiğin eğer sarkma ve bölgesel yağlardan kurtulmak ise bence onları ilk etapta çok önemseme.
    Bolbol yemek ye fakat bu yemeklerde protein ağırlıklı olduğun bil çok fazla hesap işine girme kabataslak şu kadar protein almışımdır desen yeter.

    Sağlık bir anda olacak birşey değil, direk fazla kalori alayım dersen skinny fat ve sarkıklık artar. Sadece protein ve kasa odaklanırsanda görünüm uzunca bir süre zayıf gözükürsün.
    İkisi beraber ama çok kasmadan düzenli olduğu sürece hem bölgesel yağlar sırıtmamaya hemde azıcık dolgun görünüme ulaşırsın.
    Bİrde ben bu spor salonlarının 3 hafta 1 ay belki 2 ay boş programlar vermesini ya da program vermemesini anlamıyorum. Kuzenim çalışmaya gidiyor(şişmandı) 20dk hikayeden kardiyo yaptırıp geri gönderiyorlardı.. Heralde süre geçirmek için ticari bir kaygı bu.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.