Şimdi Ara

YENİ SKODA SUPERB 2015-2016 ANA KONU (2016 Türkiye Yılın Otomobili) (338. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.773
Cevap
116
Favori
478.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 335336337338339
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba, 2016 sonrası superb 1.4 tsi dsg ortalama tüketim 5,1 lt olarak belirtilmiş. Bu rakam tutturulabiliyor mu? 5 civarı ortalama ile gezmek mümkün mü? Eğer yakıt durumu bu civardaysa bu araçtan almayı düşünüyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dr.GU kullanıcısına yanıt

    Merhaba, ACT (Silindir Kapatma Teknolojisi) olan motorlarda sakin kullanımda ortalama 6 litre civarında bir tüketim düşünün. Şehir içinde dur kalk trafikte 5 leri görmeniz zor. Şehir dışında sakin kullanımla 4 civarını görürsünüz.

  • beko86 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, bu ACT durumu 2016 sonrası bütün superb lerde var mı? 1.4 tsi dsg düşünüyorum 150 hp

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dr.GU kullanıcısına yanıt

    2015 Temmuz ayı itibariyle 3. Nesil (Güncel Kasa) Superb lerde Active yani baz donanım haricinde 1,4 TSİ motor 150 beygir olanlarda ACT bulunmaktadır. 125 beygir olan Active donanımda ACT yoktur. Yani düşündüğünüz araç 150 beygir olan en aşağı Style paket olmalı.



     YENİ SKODA SUPERB 2015-2016 ANA KONU  (2016 Türkiye Yılın Otomobili)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beko86 -- 13 Mayıs 2021; 0:38:44 >
  • beko86 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler 👍

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1.5TSI ACT kullanmakta olan arkadaşlara sormak istiyorum;

    2 / 4 silindir modları arası geçiş yapması hissediliyor mu?

    2 silindir modunda giderken diyelim ki gazladınız 4 silindire anında geçiyor mu yoksa kısa da olsa bir gecikme var mı?

    2 silindir modunda iken sürekli aynı iki silindiri mi kullanıyor yoksa dönüşümlü mü?

    2 silindir modunda iken motor sesinde veya titreşiminde olumsuz bir değişiklik oluyor mu?

  • Silindirlerin açılmasını ve kapanmasını hissetmiyorsunuz. Gösterge tablosundaki sürücü ekranında araç size hangi modda olduğu ile ilgili bilgi veriyor. Silindirler kapatıldığında ekranda uyarı yazısı çıkıyor.

    2 Silindir modunda giderken gaza bastığınız anda araç güce ihtiyacınız olduğunu anlıyor ve kapalı olan silindirleri açıyor. Hız sabitleyici ile giderken de durum aynı. Araç kendini ayarlıyor.

    2 Silindir modunda 2 ve 3 numaralı yani ortadaki silindirler kapatılıyor. Bunun ilgili videolu anlatımlar var. Arama motorlarında aratıp izleyebilirsiniz.

    2 silindir modunda iken motor sesinde ya da titreşiminde olumsuz bir durum söz konusu olmuyor. Aracı alırsanız motor sesini hemen hemen hiç duymayacağınızı söyleyebilirim. Hele ki daha önce dizel araç kullandıysanız bu araç size çok sessiz gelecek.


    3 Silindirli araçlarda silindir sayısı tek sayı olduğu için silindirlerin krank mili üzerindeki yerleşiminde eşit bir dağılım söz konusu değildir. Bu durumda silindirlerin 2 si birlikte diğer silindir ise tek başına hareket eder. Dolayısı ile de motor biraz titreşimli biraz da gürültülü çalışır.


    4 Silindirli araçlarda ise silindirlerin krank mili üstüne yerleşiminde 2 şer 2 şer adaletli bir durum söz konusudur. Bu da motorun daha stabil ve sessiz çalışmasını sağlar.


    Sizin düşündüğünüz araç 4 silindirli bir turbo benzinli motor olduğundan sorduğunuz konularda sıkıntı yaşamazsınız.





  • Arkadaşlar 2016 model 100 bin km'de dizel manuel aracım var, özel serviste trigger'i değiştirmek istiyorum. Yakın zamanda değiştiren varmı, kaça maloluyor acaba.


    Birde özel serviste rutin bakım maliyetiniz ne oluyor kabaca bilmek isterim (Yağ, hava, mazot polen filtresi vs, balata gibi extra'lar hariç)

  • GreatWhite kullanıcısına yanıt

    Özel servise hiç gitmedim. Bu konuda yardımcı olamayacağım çok üzgünüm. Yetkili servis fiyatlarından bilgi verebilirim. Yetkili servisler triger için 120 bin km bakımında değiştirmeyi tercih ediyorlar. Triger değiştiği zaman son zamlarla birlikte 3500 - 4000 TL aralığı. Benim aracım da dizel. Normal bakımlarda ise fiyatlar 1600 - 2200 TL arası oluyor.

  • beko86 kullanıcısına yanıt

    Cevap için çok teşekkürler, rakam epey yüksekmiş. Trigger değişimi için dediğiniz gibi 5 yıl yada 120 bin km diyorlar. Riske girmek istemiyorum, yarın aracın vizesini yaptıracağım. Bu hafta yada en geç gelecek hafta değişim işini halledeyim istiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.5tsi D modunda ayağınızı gazdan çekince boşa atıyor mu? yoksa bunu sadece E modunda mı yapıyor?

    yeni Octavialar D modunda da coasting yapıyormuş, 2021 superb 1.5tsi da bu şekilde mi merak ettim, 2021 1.5 tsi kullanıcıları cevaplayabilir mi lütfen?

  • Evet yapıyor. Maxidot sürücü bilgi ekranında da ''Serbest Sürüş'' yazıyor.

  • beko86 kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler, normal moddan bahsediyorsunuz değil mi? eco mod değil

  • Kullandığım araçta sürüş modu seçimi yoktu. Sürüş modu seçimi olmayan araçlarda ayarlar normal moduna denk geldiği için. Sorunuzun cevabına ''Evet'' diyebilirim. Bildiğim kadarıyla zaten bu durumun sürüş modu ile bir bağlantısı yok. Esas amaç emisyon değerlerini düşürmek. Dolayısı ile DSG de ayağınızı gazdan çektiğinizde aracın hızı, yolun eğimi, mevcut yük drumu vs. vs. gibi değişkenleri de hesaba katarak ''serbest sürüş'' bilgisini ekranda görebilirsiniz...

  • 2016 Titanyum, 1.5 TDCi, Otomatik Dizel, Kazasız Ford Focus, 


    2014 Style, 1.6 TDI, Otomatik Dizel, Kazasız Suber B


    ile takas edilir mi? Siz olsanız eder misiniz?


    Normalde arabami çok seviyorum, takas dusuncemin tek sebebi çocuklu aile olduğumuz için arka ve ön diz mesafesi, iç hacim darlığı.


    (Not1: 2 araç da km olarak 150-200bin km bandında)


    (Not2: Fiyat olarak her iki aracta 200bin civarında)

  • Merhabalar, 2018 model 1.6tdi superble bugün geçici hararet sorunu yaşadım, araç 104000kmde. Bugüne kadar 90 dereceyi hiç geçmemişti, bugün birkaç kez 100-105 derecelere çıktı, yavaşlamamla 90 derecelere döndü... Dönüş yolunda ise hiç yapmadı. Araştırınca 1.6tdi'larda devirdaim pompasının su basmayan konumda sıkışıp kaldığında bu problemi yaptığını öğrendim... sanırım bendeki sorun da bu.

    Merak ettiğim şey: 120.000 bakımında devirdaim pompası standart olarak değişiyor mu? yoksa ayrıca bildirmem mi gerekiyor?

  • Devirdaim pompası, skoda araçlarda biraz farklı halk dilinde ''civalı'' ''sensörlü'' veya ''soketli'' olarak isimler verilmiş. Skoda soğuk ülkede üretilip, satışlarının büyük çoğunluğunu da soğuk iklim kuşağındaki ülkelerde yapmakta. Bu nedenle orta kuşak ve sıcak iklimli ülkelerde devirdaim pompası arıza çıkartabiliyor. Fabrikanın bununla ilgili yazısı mevcut. Tüm yetkili servislere bu yazıyı göndermiş. Kronik bir sorun olduğunu açıkça kabul ediyor. Hararet 130 a yani kırmızı bölgeye geldiğinde foto çekerseniz aracınızın garantisi olmasa bile ücretsiz değişim yapılıyor. Size tavsiyem bakımı beklemeyin en kısa sürede gidip değiştirin. Araçta iki tane daha elektronik yardımcı pompa mevcut, bu pompalardan dolayı araç hararet yapmıyor. Siz yine de aracınızı çok zorlamayın ve sıkıştırmayın...

  • beko86 kullanıcısına yanıt

    Tesekkurler, peki 120000 bakiminda triger set ile beraber devirdaimi de degistiriyorlar mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bildiğim kadarıyla müşteri isteği burada öncelikli. Siz istemezseniz değiştirmezler. Triger için 5 yıl ya da 120 bin tavsiye ediliyor.

  • Iyi gunler, superb hali paspas var elimde kalan sifir ayarinda. (Aracimi sattim)

    Ilgilenenler yazabilir DM

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 335336337338339
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.