Şimdi Ara

Yeni PS2 Alacağım Ancak Bilgim Yetersiz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar ben de yeni bir PS2 almayı düşünüyorum ancak bu konudaki bilgilerim çok yetersiz. daha önce hiç PS kullanmadım. bu ilk olacak. acaba yeni bir PS2 alırken direkt chipli mi bulup almam gerekiyor yoksa önce cihazı alıp sonradan chip taktırabilir miyim? bu konuda ilk aldığımı da düşünürseniz siz nasıl bir yol izlememi tavsiye edersiniz.
    sizce PS2 alırken nelere dikkat edeyim? (hem cihaz alımında hem de chip taktırımında). ayrıca chip tam olarak ne işe yarıyor. anladığım kadarıyla en önemlisi kpy oyunları oynatabilmek. peki cihazın standart kutusundan çıkanlar hariç başka bir şeye ihtiyaç duyuyor muyum. mesela hafıza kartı gibi. (peki hafıza kartı ne işe yarıyor)
    bir de bu işlerin maliyeti şu anda kaça gelir acaba? mesela benim piyasada gördüğüm yeni PS2 ler 370'den başlıyor. bir de chip maliyeti var tabi. bunlar uygun rakamlar mıdır? piyasada bildiğiniz taksit imkanı da olan daha uygun yerler var mıdır? hem satış hem de chip taktırma anlamında. ben Istanbul'da Anadolu yakasında oturuyorum. (üsküdar)







  • 370 çok pahalı.0 istiyorsan 300 ytl ye falan bulursun chipli makine..hafıza kartı oyunları save etmene yarıyor.yani kaldığın yerden devam edebilmek içn.sana tavsiyem bakırköy yeraltı çarşısında Başak Tekno Market var ordan al.2 tane joystick oyun falan hediye veriyorlar chip i de en uygun chip hangisiyse onu takıyorlar.sonra sorun çıkarsa ilgilenirler teknik tervis falan var..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 22koray -- 28 Ağustos 2006; 10:41:58 >
  • cevap için teşekkür ederim. peki anadolu tarafında tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı acaba?
  • bilmiyorum valla istanbuldan değilim zaten benim aldığım yeri söyledim sadece.
  • Avrupa Yakasında Tahtakale tarafında Fatih Elektronik var. İşini çok iyi yapan birkaç adamdan biridir...
  • @melrock pm attım
  • ps2 kullanan bir kişi olarak aldığın yere çok dikkat etmelisin.çünkü hassas bir makine olduğu için sana garanti veren bir yer olmalı.eğer ankardan kargo ile almayı düşünürsen japon oyuncak sarayı var.bu konuda uzmanlar.aldıktan sonra her türlü desteği veriyolar.
  • ps2' ninde modelleri var..

    scph 50004 modelinin en iyi model olduğunu duymuştum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soho -- 2 Eylül 2006; 18:22:44 >
  • Arkadaşım merhaba, genel olarak dikkat etmen gereken şeylerden söz edeyim.

    1.si, 300 milyon civarında chipli playstation bulman mümkün ama büyük mağazalardan değil, çarşı esnafından vs. bulabilirsin. Mağazadan alırsan yine de chip'i taktırman için o esnafları bulman gerekecek. Bazı belli mekanlar vardır onu teknolojiyle yakınlığı olan birkaç dostuna sorabilirsin, istanbullu olmadığım için yorum yapamıyorum.

    2.si, esnaftan alacaksan 50004 model yani ''kalın kasa'' diye tabir ettiğimiz modeli bulursan onu almanı öneririm. Optik olarak daha sorunsuz ve slim yani ''İnce kasa'' lardan daha stabil ısınmaları var. Ama VHS video çalar büyüklüğünde olduğu için iyi bir chip takılı slim modeli de tercih edebilirsin ki bence öyle yapmalısın. İstediğin yere kolayca taşıman için slim model her zaman daha iyidir.

    3.sü, taktıracağın chip muhakkak kaliteli olsun, ucuzlarından alma çünkü media okuma hatası verirler. Mümkünse DMS 4 Pro iste ki başın ağrımasın.

    4.sü, aldıktan sonra kullanacağın korsan oyunlar hele ki slim model alacaksan baskılı gümüş dvd olsun. Mor DVD kullanarak bir süre sorun yaşamayabilirsin ama lensin bozulmasına kadar gidebilecek sorunlara yol açarlar. ( Bu duruma düşen birçok arkadaşım var.) Bunun nedeni Mor DVD lerin genelde kalitesiz oluşu, yazıcının kaliteli olmaması ya da bazı satıcıların dvdleri hızlı basması. O nedenle sorunsuz oyun için gümüş kopyadan şaşma, aldığın gümüş oyunlar %95 sorunsuz çalışacaktır.

    5.si, şu oyunları kesinlikle edin : Metal Gear Solid 2 sons of liberty - 3 subsistence , Silent Hill 3 , Tekken 5 , Devil May Cry 3 Special Edition , Burnout Revenge , Midnight Club 3 Dub edition, Shadow Of The Colossus, Black , God Of War , Gran Turismo 4, ve hala oynamadıysan GTA : San andreas.

    Keyifli oyunlar




  • cevaplarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. geçen hafta bende bir ps2 slim kasa almış bulunuyorum. bu benim ilk oyun konsolum ve de ilk oynayışım. daha önce sadece pc'lerde oyun oynamıştım. açıkçası alışmak biraz zaman alıyor ama zevkli
    yer olarak forumda tavsiye edilen bakırköy yeraltı çarşısındaki mağazadan aldım. verdikleri 310 YTL fiyat içerisinde hazır chip takılı ps2, 2 oyun pad'i ve 4 oyun vardı. 8 MB hafıza kartı için de ayrıca 30 YTL verdim. yani toplam 340 YTL.
    chip'in markası ne diye sorduğumda "Modbo 760" olduğunu ve hiç bir sorun çıkarmadığını, bütün oyunları çalıştırdığını belirttiler. ben başka chip takıyor musunuz diye sorup marka belirttiğimde ise, MESSIAH 2 PRO chip'in eski kalın kasalara takılabildiğini, yeni slim kasalara olmadığını söylediler. DMS 4 dediğimde ise hiç gerek olmadığını, boşuna 70$ para olduğunu söylediler. yani ısrar etsem de üzerine ekstra para vermem gerektiğini anladığım için ben de çok üstelemedim ve üstüne taktıkları hazır Modbo 760 chip'li makinelerden aldım. sorun çıkarsa garanti ve servis hizmetlerini de kendileri veriyormuş.
    umarım yaptığım bu alışverişten bir sorun yaşamam ve ben de memnun oyuncular arasında olurum.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: sihirbaz_xxx

    ps2 kullanan bir kişi olarak aldığın yere çok dikkat etmelisin.çünkü hassas bir makine olduğu için sana garanti veren bir yer olmalı.eğer ankardan kargo ile almayı düşünürsen japon oyuncak sarayı var.bu konuda uzmanlar.aldıktan sonra her türlü desteği veriyolar.
    Evet adam kaziklama yonunden uzmandir lar
  • 3fruz+1


    Oyunlara bulabilirsen ICO ekle derim...
  • Abi bu gümüş baskı olaı ilgincime gitti..
    bunları nerden nasıl temizn ederiz peki
    ben sordum pyun aldığım yere (Beşiktaş Pasaj üst kattaki bilgisayarcılar) adam gümüş baskı deyince "YOK" diyip bitiriyor...
    bunları nerden temin ederiz ???
  • BEN HARDİSK TAKTIRMAK İSTİYORUM 270 MİLYON FİAT ÇEKİOLAR BİLGİSİ OLAN FİAT KONUSUNDA VE YONLENDİRİLEBİLECEK SAĞLAM YER BİLEN ARKADAŞLARDAN YARDIM İSTİYORUM
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.