Şimdi Ara

Yeni nesil Xbox, Zen 5 CPU ve RDNA 5 GPU ile 2026'da gelebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
390
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni nesil Xbox, Zen 5 CPU ve RDNA 5 GPU ile 2026'da gelebilir
    Yeni nesil Xbox'ın çıkmasına hala bir kaç sene olsa da, görünüşe göre yeni konsol Playstation 6'dan önce duyurulacak. 



    YouTube'da paylaşılan yeni bir videoda RedGamingTech, Microsoft'un bir sonraki konsolu için zaman çizelgesini, bu yılın başlarında FTC tarafından sızdırılan belgelerden bu yana önemli ölçüde değiştirdiğini öne sürdü. Kaynağın aktardığına göre yeni Xbox, AMD'nin Zen 5 işlemcisine ve RDNA 5 GPU'suna sahip olacak ve 2026'da piyasaya sürülecek.





    Microsoft Xbox 360'ı rakiplerinden önce çıkarak başarılı satış rakamlarına ulaşmıştı. Firma aynı stratejiyi yeni konsolunda da uygulamak istiyor. Böyle bir durumda Xbox rakiplerinden donanım olarak daha zayıf olacak, ancak daha sonra donanımı revize ederek rakiplerinin önüne geçme şansına da sahip olacak. Microsoft'un iki farklı konsol sürümü çıkarıp çıkarmayacağı henüz bilinmiyor ancak söylentilere göre alt segment konsol bulut odaklı olarak geliştirilecek.



    Ayrıca Bkz.Intel'in kare oluşturma teknolojisi Nvidia ve AMD'den farklı bir yöntem kullanacak



    Eğer söylendiği gibi konsol 2026'da piyasaya çıkacaksa yakın zamanda konsolla ilgili daha çok bilgi ortaya çıkacak demektir. Bu arada Sony'nin de Playstation 5 Pro üzerinde çalıştığı biliniyor. Konsolun önümüzdeki yıl piyasaya çıkması bekleniyor.




    Kaynak:https://wccftech.com/next-generaton-xbox-zen-5-2026-release/







  • Ya iyi bir donanim ile gelirse bence paranin önemi yok.Oyuna 80 dolar ve her konsolun üyeligine para ödüyen adam 1000 dolari cok rahat verir bir konsola.
  • Konsollardaki 500$ psikolojik eşik aşılmalı.Konsol üreticileri daha güçlü konsollar için bu sarmal döngüden kurtulmalı.
  • Şu oyun konsolları yeni nesil olayını kas gücü olarak değilde inovasyon manasında geliştirseler. Mesela switch joyconları veya wii remote nunchuck gibi. 1985'den beri aynı kontrolcü şeması ve gelişen grafik kas gücü her oyun açık dünyaya döndü. Koridor tarzdaki oyunları özler oldum. Grafik uğruna yetiştirilemeyen çıktıktan seneler sonra hala patch yiyen oyunlarla dolu ortalık. Ruhsuz görevler, saçma sapan akımlara yalakalık için yazılmış politik senaryolar. İnovasyon için oyun yapımcıları ile görüşülmeli özellikle valve ve gabe nevell gibi insanların fikri alınmalı. Açık dünya saçmalığından oyunlardan vazgeçilmeli. İnsan beyni aynı mekanları görünce uyarılmıyor sıkılıyor. Lineer yapıdaki oyunlarda bu olmuyor. Half life 25. yıl dönümü valve belgeselinde oyun nasıl geliştirilir gabe nevell'in açıklamalrını izleyin kesinlikle.





  • joven kullanıcısına yanıt
    Normal şartlarda malesef derdim fakat diyemiyorum, devir değişti dediğiniz gibi daha pahalı ama sadece bir miktar daha pahalı bir donanıma sahip konsol görmemiz daha muhtemel.
  • MS yine önceden fakat üzerinde yeterince düşünmeden donanımı tasarlamaya girişmiş, çuvallamaz ama yine Sony'den geri kalırsa şaşırmam.
  • mehmet_clk M kullanıcısına yanıt

    Ek olarak;
    Donanımın teknik tarafı ve harmanlanması kısmına odaklanmaları lazım ama bahsedilen ekip MS olunca insan yine aynı terane olacak demeden edemiyor.
    Dedikodu haberine göre yorum yazıyoruz ne kadar tutarlı bir hareket orası tartışılır :)
    NextGen konsol'da evle bütünleşen bir cihaz ve yapısal özellikler görmek isterim. işin içine IoT, tam internet operasyonları, asistan ve AI odaklı bir tasarım, genişleyebilme özellikleri olan bir cihaz olması harika olur.
    Dedikodu dönemi başladı bakalım neler okuyacağız.
  • duyduğum en sallama haber bu herhalde. xbox 360 neslini takip etmek istiyorsa microsoft x360 erken çıktı ama ps3’ten daha güçlüydü. her oyunu daha iyi çalıştırıyordu. “zayıf çıkarıp sonra revize etmek” diye bir şey söz konusu değildi.

  • artisart A kullanıcısına yanıt

    Yazmıştım aslında bir dedikodu haberinin üzerine yorum yapıyoruz,


    + Olarak burada da sıkıntılardan birisi de donanımın daha şimdiden belli olması ilerleyen dönemde benzer PRO/Plus ihtiyacı oluşturabilir, misal GTA6 'yı 4K'da sürekli 120-240fps arası bir yerde çalıştırmayacaksa çıkışından 3-4 yıl sonrası için soru işaretleri oluşturmaya yeterli bir donanımdan bahsedilmiş oluyor.

  • mehmet_clk M kullanıcısına yanıt

    sıkıntı dh editörlerinin kendilerinin bir kaynağı olmaması. adamlar kaynak diye yabancı basını veriyor. bu şimdi haber mi? söylentiyi birinci elden duyan haber yapmış, dh kopyalayıp yapıştırmış.

  • amd nin rx8000 serisi ve ryzen 8000 serisi bir arada ...
  • artisart A kullanıcısına yanıt
    DH editörlerini ben de eleştiriyorum da, sizin haber anlayışınızı çözebilmiş değilim.
  • Muhammed Taha Türk M kullanıcısına yanıt

    yabancı siteden haber kopyalamanın habercilik olmadığına emin olabilirsin. yabancı bir kaynaktan haber alıyorsan dahi kaynağı teyit etmen gerekir. bu kaynak gösterilen site de bir youtube yayınına işaret ediyor. yani bu haber iki değil üçüncü el. youtube yayınının birinde konuşulanı koymuşlar. köklü medya kuruluşlarında benzer bir haber görmedim ben.

  • artisart A kullanıcısına yanıt
    Sizinle aynı fikirdeyim, sadece ne demek istediğinizi ankamak istedim. Ben de haber içeriği üretiyorum, çoğu konuda sızıntı kaynakları belli kişiler ve zaten doğrulanmalarj mümkün değil. Ama saygın ve saygın olmayan kaynaklar var, siz de biliyorsunuzdur. Bu haberin kaynağından ben de emin değilim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.