Şimdi Ara

yeni LAGUNA

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  yeni LAGUNA

     yeni LAGUNA

     yeni LAGUNA

     yeni LAGUNA

     yeni LAGUNA

     yeni LAGUNA

     yeni LAGUNA

     yeni LAGUNA







  • Bu makina bir harika ...
  • megane nasıl olacak acaba? kafayı yiyecem meraktan
  • 407 yi andırır gibi olmuş ama 407 den iyi satar şöööyle 1.9 veya 1.6 DCI motorlusu tadından yenmez hani
  • Şaka bu değil mi?

    Bu araba düpedüz Citroen C5'in kopyası.. Eğer official fotoğraflar ise bunlar, Renault tasarımcıları yaratıcılık yerine bolca(!) esinlenmeyi tercih etmişler..

     yeni LAGUNA


     yeni LAGUNA


    Arabayı C5'e kopyala deseniz ancak bu kadar yapılır..
    http://vne-resource.iol.co.za/30/picdb/article2/5/7/43802
    Burada daha belirgin benzerlik.. Tıklayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iasonion -- 4 Haziran 2007; 11:52:22 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: iasonion

    Şaka bu değil mi?

    Bu araba düpedüz Citroen C5'in kopyası.. Eğer official fotoğraflar ise bunlar, Renault tasarımcıları yaratıcılık yerine bolca(!) esinlenmeyi tercih etmişler..

     yeni LAGUNA


     yeni LAGUNA


    Arabayı C5'e kopyala deseniz ancak bu kadar yapılır..
    http://vne-resource.iol.co.za/30/picdb/article2/5/7/43802
    Burada daha belirgin benzerlik.. Tıklayın.

    böyle yapmasanız olmaz değil mi?!




  • Ne yapmasak??

    Bunu Renault'ya taş olsun diye söylemedim.. Kaldı ki benim kendi arabam Polo, değiştirmeyi düşünüyorum, bunların arasında Renault Clio da var. Renault'ya kalkıp yok yere taş atacak değilim.

    Ama göz var nizam var.. Şu iki aracın tasarımının benzemediğini söylenebilir mi? Kafadan da söylemiyorum ki bunu, sırf bu argümanı desteklemek için fotoğraflarını da uğraştım koydum..

    Bence siz marka fanatikliği yapmasanız olmuyor mu diye sormak lazım. Renault sahibi bile olsanız, azıcık tarafsız bir gözle "yahu Renault da hakikaten esinlenme işini biraz abartmış keşke daha özgün bir tasarım olsaydı" demenizi beklerdim. Bir insana sırf o markaya laf gelmesin diye bunu söylemek zor geliyor anlamıyorum. Ben Renault sahibi olsam -ki bu yakınlarda olabilirim- aracımın kendine özgü tasarımlara sahip olmasını isterim, beni asıl bu memnun eder..

    Her fikrini söyleyeni "çamur atıyorlar" diye algıda seçicilik oluşmuş.. Her türlü olumsuz eleştiri, haksız..

    Bunun yanlış bir düşünce yaklaşımı olduğunu düşünüyorum.




  • bravo renault'a...gerçekten inanılmaz bir araç.....

    gelecek yüzyılın arabası gibi duruyor...çok etkilendim....
  • Lag3 ten çok etkilendiğimi söyleyemem. Yeni Mondeo daha etkileyici görünüyor. Lag1 kullanıyorum, Lag2 yi beğenmediğim için değiştirmedim, merakla Lag3 ü bekliyorum ve sanırım Lag4 ü beklesem iyi olacak.
  • 407 gibi olmuş
  • Çok güzel olmuş yavvvvvvvv
  • 25i, 21i safrane,yi lag 1 i üreten mühendisler ve desinatörler ne oldu ya hepsi emekli mi oldu bunları yapıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commonwealth -- 7 Haziran 2007; 9:29:04 >
  • Merhaba arkadaşlar. Öncelikle Laguna III için bir şeyler söylemek istiyorum. Renault son dönemde üretim bantlarında bugüne kadar eksikliğini hissettiği tüm unsurları ortadan kaldırmak adına bir çalışma başlattı. Daha doğrusu reform niteliğinde olabilecek ciddi değişimler söz konusu olacak. Bu dönemim başlangıcını da Laguna III ile yaptılar. Ardından Twingo ile devamı gelecek. Bu noktada önümüzde ki sezon itibariyle Renault daha farklı bir kimlik kazanacak kanaatindeyim. Tabi ki işin bir de reklam-pazarlama boyutu var ve ne yazık ki Renault bu düzlemde ziyadesiyle başarısız. Hele hele Laguna için bu güne kadar ne denli vasat bir pazarlama stratejisi geliştirdiği aşikar. Siz Laguna sever değerli arkadaşlarım bu konuya zaten vakıfsınız. Euro Ncap testlerinden hem ilk kez 5 yıldız almış hem de gelmiş geçmiş tüm sınıflar içinde en güvenli otomobil ünvanını haketmesi bile başlı başına reklam unsuru olarak ortaya koyulmalıydı. En nihayetinde Laguna III kısa bir süre sonra yollara çıkacak. Ve ben bir otomobil manyağı olarak deneme sürüşünü dört gözle bekliyorum. Tek temennim Renault Türkiye ayağının yetkili kişileri bu reklam mevzularında daha profesyonel yaklaşım sergilemeleri olacak. Aksi takdirde Laguna III bir önceki kasadan bir adım öteye dahi geçemez. Yazık olur. Çünkü bu arabaya ciddi bir özen gösterildiğini biliyorum. Sınıfında direk BMW 3 ve C Class baz alınarak geliştirildi. Passat, Vectra, Mondeo, 407, C5, Avensis, Mazda 6, Accord, S40, Primera gibi rakibi olan araçlardan daha üstün olduğu kanısındayım... Bakalım zaman neler gösterecek...
    Günümüzde araçların karasör yapısı malesef hep bu yönde. Başta aracın aerodinamiği olmak üzere türlü donanımlara cevap verebilmesi adına tercih edilen bu yapılar benim de çok hoşuma gitmiyor. Eski nesil araçlar hep ilgimi çekmiştir. Şu an Laguna I arabamı tercih sebebim sadece tipi içindi dersem yalan olmaz. Hele hele Laguna nın atası olan 21 serisi bambaşkadır nazarımda. 21 Concorde da ki o asaleti o zarifliği hiç bir arabaya değişmem. Yine balina kasa dediğimiz S Class Mercedes ler de çok hoşuma giderdi. Yani daha örnekleri çoğaltabiliriz. Ama bu tarz karösörlere de alışmak lazım. Bazı prototipleri incelediğimizde ortaya koydukları arabalar ilk başta çok garip geliyor. Her biri sanki bu dünyaya ait değilmiş sanki bir uzay aracıymış gibi. Çok değil 5-10 yıla kadar ne tasarımlar çıkacak ortaya ... Selamlar...




  • Motor kaputunun uzun olması çok hoş göstemiş arabayı ayrıca içi de güzel görünüyor,fiyatı uygun olursa tebi bizde de para olursa ileride almak isterim bu aracı.
  • Güzel araba...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.