Şimdi Ara

Yeni Honda HR-V'nin Türkiye fiyatları açıklandı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
2
Favori
10.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konuya gelen cevaplardan seçmeler:


    "Ön Ford arka Range çok özgün tasarım canım"

    "Yandan XC40, önden yeni Kuga"

    "Eski Hyundai Tucson kopyası gibi görünüyor"

    "Ön taraftan Tucson(2016-2021) Arkadan Kia Sportage(2016-2021)

    İç tasarım Mazda Cx-3 andırıyor bence."

    "Dışı Honda, içi Fiat gibi sanki."

    "Tucson + sportage"

    "ortaya karışık bir şey çıkarmışlar"


    Bi karar verin, hangi modele benziyor bu.

  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

    Mazdayi unutmiyalim.))


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benzin 17 lira olmuş. istanbul'da yaşayan biri için mükemmel bir araçtır . Bence türkiye'deki rakibi Toyota CHR , onun da fiyatı 700 bin. Bu tür araçları sadece atmosferik gibi değerlendirmek elmaya armut demek..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi montaj34 -- 1 Mart 2022; 9:31:27 >
  • bu aracı ilerisi için düşünüyordum iyimiş hibrit fln dedim ama işi araştırınca mild hibrid olduğunu gördüm


    hibrit dediğin niro gibi olur, elektrikli modda 30-50 km götürmesi lazım ama bu arkadaş sadece 2-3km götürebiliyormuş elektrik modda


    şu firmaların çakallık uğruna böyle 3 5 km elektrik motoru ile götürmesine ağızlarını doldurarak hibrit motor diye pazarlamaları yok mu


    ifrit oluyor insan


    kardeşim evimden çıktım işyerim 15km ulan bu 15km nin 2km sini yada dur kalklarda çalıştıracaksan o elektrik motoru ne anladım 200 300bin lira fazla vermekten


    kendi aracım 1.2 tsi dsg çok yüklenmezsem sakin kullanırsam tüketim ortalamam 5,5-6lt bu 15km de seninde yakacağın bu kadar işte hibrit motor diye koymuşsun birtane akü yeni bir sistem gibi millete pazarlama derdindesin

  • Dizayni cok iyi olmus

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Eylül oldu,bugun ise 907 binden baslayan avantajlı fiyatlarla

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • kickergls K kullanıcısına yanıt

    Hibrit konusundaki bilgileriniz çok yetersiz o yüzden böyle yorumlar yapıyorsunuz.


    Araç mild hibrit falan değil, başarılı bir hibrit. Buradaki amaç boşa giden enerjiyi kullanabilmek. Fren esnasında ya da yokuş çıkıldığında kazanılan potansiyel enerjiyi ısı enerjisi olarak doğaya salmak yerine depolayıp kullanıyor. 2-3 km mesafe demeniz mantıksız. Sürekli bir devrim var. 50km mesafede güzergaha bağlı 10-20 km civarı elektrikle gitmiş olacaksınız.


    Siz şarj edilebilir hibritlerden bahsediyorsunuz. Plug-in hibrit diye geçiyor. Onlardan pek yok. Plugin olsa ona da benzer şekilde alakasız yorumlar gelir. Evde şarj et, 50km götürüyor. Peki uzun yola gittin? O bataryayı yolda çıkarıp atacak halin yok. Onu da taşıyacaksın. 200kg civarı ek ağırlığı var. Bu sefer uzun yolda çok yakacak. Batarya bitince performans zayıflayacak. İlk alım maliyeti daha fazla.


    Özetle sıkıntı araçta değil, hibrit konusundaki bilgisizliğinizde.





  • commandx C kullanıcısına yanıt

    abicim arabayı hibrit diye aldık ne kazanıyoruz onu anlatsan.yani ben 900 bin tl para verdim günlük 20km yolum olsun adanada ne alıyorum Hr-V den?

    araçlar yüzde 90 şehir içi kullanılıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en1gma kullanıcısına yanıt

    Madem %90 şehir içi kullanacaksın, hrv cüssesinde bir araç şehir içinde 8-9 yakar. Hibrit olunca bu rakam 5-6 seviyesine düşüyor. Daha yoğun, 10-11 yakacağı trafikte hibrit yine 5-6 arası yakacak. Al sana hibrit alınca ne kazanıyorsun onun cevabı.


    Plug-in hibrit olsa sanki bedava gezeceksiniz. Onda da evde şarj edeceksin her gün ve fazla ağırlık gezdireceksin. Üstelik alırken en az 200bin fazla ödeyecek, 5-10 sene sonra daha fazla pil masrafı ödeyeceksiniz. Hibritler şu an en optimum çözüm.

  • plug in hibrit motoru hiç çalıştırmadan ilerleyip ciddi güç sağlıyor yalnız. 6 lt yakacağım diye atmosferik h rv alana kadar turbo c suv bakarım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en1gma kullanıcısına yanıt

    Turbo c suv benzinli bir araç şehir içinde fazla yakar hrv ye göre.


    İsteyen istediğini alır, beni ilgilendirmez. Biz teknolojisini konuşuyoruz. Sana hitap etmeyen bir teknolojiyi çöp olarak değerlendiremezsin. Toyota avrupanın en çok satan ikinci markası. 3-5 sene önce 8.9. sıradaydı. Bu başarının en büyük sebebi hibrit motorlar.

  • commandx C kullanıcısına yanıt

    çünkü toyota nin hibrit motorları rakiplerinin konvansiyonel motorları ile aynı fiyattan satılıyordu

    c suv parasına millete atmosferik çakma b suv satmadı da ondan.

    grandland 1.2 varken hr v yi ne yapayım?1 lt fazladan benzini vergisinden düşüyor zaten

    hondaya bakımda 4 5 bin tl para bayılmak da cabası




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 29 Eylül 2022; 11:41:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en1gma kullanıcısına yanıt

    Türkiyede toyotanın hibriti de çok satamıyor. Toyotanın hibriti de ucuz değil. Mevzu satıp satamaması da değil. Teknolojisini konuşuyoruz. Ben de almam, bana da hitap etmiyor.


    Yeni Honda HR-V'nin Türkiye fiyatları açıklandı


    Yeni Honda HR-V'nin Türkiye fiyatları açıklandı




  • commandx C kullanıcısına yanıt
    cevaplama ihtiyacında hissettim kendimi. Corolla hybridden bahsedecek olursak 2-3km değil 6km götürüyor hafif rampa aşağı iyice doplama yapıp kullanarak 12km de gittiğim oldu millet akü bitince 1 saatte falan doluyor sanıyor 1200devir 5dk yol gitseniz akü fulleniyor tekrardan. öyle geç dolma gibi bir problem yok aküler hızlı bitip hızlı dolmaya göre tasarlanmış. bu araca uzun yolda da fazla yakıyor diyenler var geçen hafta Adana'dan İstanbul'a 4 kişi bağaj ağzına kadar dolu çıkıp 140ın altına düşmeden zaman zaman 160-170-180 giderek 6.7lt yaktım. dönüşte de 2 kişi bağaj boş şekilde 130un altına düşmeden 140-150-160 yeri geldi tapagaz gittiğim de oldu vardığımda 5.2lt idi depo ortalaması. bu araç şehir dışı da o kadar çok yakmıyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • mosasaurus kullanıcısına yanıt

    Hibrit sistemi gelişti çünkü. Daha güçlü elektrik motor, daha üst hızlarda da benzine destek oluyor. Eski nesil hibritlerde 50 km üstü hızlarda destek vermiyordu, uzun yolda fazla yakıyordu bu yüzden. Yeni nesil hibritler her anlamda daha verimli. Corollada 4. nesil var. makyajla beraber 5. nesile geçiyor. Onda daha da iyi olacak. Özellikle sürüş ve performans anlamında iyileşme var.

  • Hrv şehir içinde 4 litre civarı bir yakıtla gezebilir dikkatli kullanımda. Üstelik trafik leş olsa bile uçup kaçmaz hibrit sayesinde. 1.2 turbolu 3008, grandland vs hadi 7 yaksın ama olası kilit durumlarında 10 litrelere bile çok rahat çıkar. Şehir içinde hibrit hem konforlu hem de ekonomik bir seçenek artık. Bunu kabullenmek lazım.


    Benzin fiyatları şu an tr de çok ucuz. Seçimden sonra da böyle devam edeceğinin garantisini kimse veremez. Benzin fiyatları arttığı durumlarda hibritin avantajı daha da artar. Benzin fiyatının azalması ise pek mümkün değil.


    Benzin fiyatı ucuz dememe de itiraz gelir şimdi. Dünyanın en pahalı yakıtı bir ara bizdeydi. Döviz cinsinden ucuz bizde.


    Alıntı

    metni:
    Kişi başına ortalama milli geliri, 10 bin dolar seviyesinde olan Türkiye’de ise benzinin litresi 2.08 Euro’ya (4.83 TL) satılmaya başlandı. Türkiye ve Norveç, benzin fiyatı 2 Euro’nun üstünde olan iki ülke olarak dikkat çekiyor. Diğer ülkelerde benzin 2 Euro’nun altında.




  • commandx C kullanıcısına yanıt

    avrupadan bahsettiniz Türkiye yi örnek veriyorsunuz:) 1.5 hibriti rakibinin konvansiyonel motoruyla aynı paradan getirsin sahadan siler hepsini

    1.8 olani yuksek mtv ye şehir içi 3 4 lt lerle geziyor Honda 1.5 6 lt yakar diyen sizsiniz abicim

    Honda 900 kağıda b suvu saplayacak adam arıyor kusura bakmayın yani




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 29 Eylül 2022; 14:42:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en1gma kullanıcısına yanıt

    Hrv ile muadili olabilecek c-hr arasında büyük tüketim farkı olmaz. Vergi avantajı ile daha ekonomik bile olabilir hrv.


    B segment desen de ebatları itibariyle c segmente yakın. B segment diye küçümsemek doğru değil. İç hacmi grandland dan geniştir muhtemelen.


    En uygun daha donanımsız c segment örneği vererek buna kazık diyorsan piyasadan haberin yok. 2008, t-roc gibi modeller de bu fiyatlara.


    Sana hitap etmiyor olabilir ama bu araç her gün trafikte işe gidip gelen biri için ideal. Tüketim farkını geçtim yoğun trafikteki konforu için bile alınır. Öyle bir durumda olsam 3 silindirli grandland alacağıma bunu alırım her türlü.

  • commandx C kullanıcısına yanıt

    grandland in rakibi cr v abicim

    ayrıca 2008 780k civarı, 900 değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.