Şimdi Ara

YENİ HONDA CİVİC LANSMAN VE İZLENİM (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
3.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Halleluja

    Tasarım çok fazla girintili çıkıntılı, eğreti, göz yoruyor.

    Halbuki biz 2007 yılında öyle bir tasarım gördük ki bir daha kolay kolay araba beğenemedik.

    Ne günlerdi be. Ne tasarım ama. Şuna bak...

    Not: Foto bana ait değil, forumdan...


     YENİ HONDA CİVİC LANSMAN VE İZLENİM


    Tasarımından başka bi numarası da yoktu zaten.Konfor, kalite,yalıtım hak getire




  • quote:

    Orijinalden alıntı: haunt54

    Sallamak bedava, hadi bir örnek ver kaynak göster

    Turbo dizel taksiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • araç bayilere nezaman gelecek yada geldimi bilgisi olan varmı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaVu! kullanıcısına yanıt
    Birde şurdan bakalım. Honda bu aracı 95 Bin liraya LPG li olarak veriyor. Yoksa 90 Bin lira fiyatı var. Toyota Corolla 1.6 motor olarak 92 bin liraya veriyor. Japon taraftarıyım fakat bu Japonlar kafayı yemeye başladı. R18A2 den devşirme benzin canavarı R16A2 motor ve Corolla'da ki 1.6 atmosferik motor kesinlikle 90 Bin lirayı hak etmez. Gerçi 90 bin liraya C sınıfı araba almak da pek akıl karı iş değil. Skoda Octavia 1.4 TSİ 150 ACT var 85 e. Üzerine adaptif hız sabitleyici de oldu mu mis gibi araç olur. Bu atmosferik işi bir tek Honda da değil Toyota da da aynı şekilde. Ülkemizdeki benzin fiyatları maalesef insanları LPG ye sürüklüyor. Japon araçlarının atmosferiği de LPG ye güzel uyum sağlıyor. O yüzden hala atmosferik motor satıyorlar diye düşünüyorum
    Yeni motorları var Honda'nın. 1.5 T 180HP, 1.0 T 130 HP bunlarla çıkış yapmalıydı. Büyük ihtimalle Sedan RS 1.5 T 180 hp olan 2017, 1.0 T 130 HP de sadece 2017 Civic HB de alınabilecek.
     YENİ HONDA CİVİC LANSMAN VE İZLENİM




  • pulpa kullanıcısına yanıt
    Araç bayilerde hocam.
  • Keşke bunu opel astralara yaptıkları gibi civic classic diye satmaya devam etselerdi.Hala çok güzel.
  • Bu motor Bu tasarımı haketmiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aydincell

    Bu motor Bu tasarımı haketmiyor.

    Bence tam tersi olmalıydı..
    100 tane sms geldi gelin görün yeni civici diye ama hiç istek yok bende. Getirsinler turbo benzinli ya da dizeli o zaman gider incelerim..,

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • En azından yeni 1.5 dohc vtec atmosferiği koysalardı milletin ağzına bu kadar laf vermezlerdi. Cvt şanzımana rağmen katalog tüketim değerleri hala çok yüksek arabanın, emisyon çok yüksek, motor yaşını fena halde belli etmiş. Dönemin Nazi Almanyası müttefiki olarak Hitler efsanesini canlandırma peşindelerse bilemem tabi.
  • Diğer markaların aniden kasa çıkarması ve hazırlıksız yakalanmam. Neyse ki alelacele bir Civic ürettim...
  • Kaç yıllık motor , hala bize neden iteleniyor ? Oysa severiz japonları.
  • Elegance donanım lgp li cvt 85 bin lira. Neden executive donanımını Baz alarak yorum yapıyorsunuz. Honda elegance bence c sınıfı için yeterli donanıma sahiptir. Cvt şanzıman konforu lpg uyumu şehir içi max 27 28 kuruş şehir dışı 18 20 kuruş yakar. Dizel otomatikten daha mantıklı değil mi bu araç..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • El Gato Negro kullanıcısına yanıt
    Turbo benzinli tadından yenmez fakat dizel otomatikle lpg li arasında 10 bin tl fark bile olsa şahsen ben lpg li tercih ederim. Neden daha fazla vereyim nede olsa aynı yakacaklar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Honda'nın sitesinde benzinli modelin yakıt tüketim verileri yer alırken LPG'li versiyonların verileri yer almıyor. Dürüstçe yazmaları gerekir.

    Aracın bence dış tasarımı oldukça radikal ama içi vasat. Kararan dikiz aynasının en üst versiyonda bile olmaması ise büyük eksiklik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Halalaluya

    Nissan 1615 cc den 215 beygir elde etti 4 sene önce bunlar hala 182 lık motoru bekliyorlar. Renodaki bile 200 beygirlik motor var.

    Onu bırak milletin beğenmediği pejonun 1.6 270 beygirlik motoru var
  • Dun bende merak ettigim icin bayiye gittim zaman kaybi oldu sadece benim icin
    Kalite yoksunu bir araba araba gitmiyor zaten sacma sapan fiyatlandirma
    Ama honda fanlari toz kondurmuyor araca ne hikmetse

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Code140

    Turbo benzinli tadından yenmez fakat dizel otomatikle lpg li arasında 10 bin tl fark bile olsa şahsen ben lpg li tercih ederim. Neden daha fazla vereyim nede olsa aynı yakacaklar..

    hımm CVT şanzımanlı 150 torklu bir araç ile sollamaya çıktığınızda anlarsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.6 atmosferik motor şehir içinde eziyettir. Turbo motorlar da sorunlu değildir. Sadece turbo denilen parça bozulursa 1500 2000 arası masraf çıkarır. O da öyle ha deyince bozulacak bir parça değildir. Bozan kullanıcılar genelde yağ bakım aralıklarını aksatan, yanlış yağ kullanan veya motoru atmosferik gibi sürekli 4000-6000 devir aralığında kullananlardır. Bakmayın bizim millete dışarıdan arabaya karşı titiz gibi görünür, arabada 3 milimlik çiziği kafaya takar ama 50 bin km' de bir yağ/filtre değiştirir. Lpg' li atmosferik motorlarda da sübap masrafı bir o kadardır. Ki lpg olmasa bile, devirli kullanım sonucu yine sübap masrafı açılabilir. Turbolu motorlarda sadece yanma odasında daha yüksek basınç mevcuttur, parçaları da ona göre üretilmiştir. Turbo motorlarda uzmanlaşmış Alman araç markaları (bmw, audi vs.) hala motorlarının ar-ge harcamalarına mühendis ordusuyla birlikte aylık milyon euro bütçe ayırmaktadır. Ancak adam çıkıp diyor ki, turbolu motorlar dandik Japonların bildiği var. Japonların bildiği falan yok. Onlar da eşşek gibi eşşek teknolojisinden turbo teknolojisine çoktandır geçti. Türkiye piyasasını idare edenlerce, hala nasıl olsa satarım kafasında üretim politikası mevcut.

    Yüksek devir çevirme zevki yakıta verecek çok paran varsa bile, bu sınıftaki araçlar için motor sesinden ve hacminden dolayı yine zulümdür. 2 litrenin altında atmosferik motorlarda devir zevki falan hikaye. Sesi var sadece. Şehir içinde, dur kalk trafikte 3000 devri geçebilmişliğim çok yok. 3000 devrin altı da zulüm. Turbolu araçlar 1400 devirde vites atar, bizimki stop edecek gibi olur tüketim bir anda 16 lt' lere çıkar. Uzun yolda da 140-150 km hızlarda motor bağırtısından durulmuyor. Bu turbo alerjisi ne hikmetse sadece bizim insanımızda var. Bunda da toyota ve honda' nın hala eski teknolojide diretmesi ve kullanıcılarının da markalara olan bağlılığı. Önce dizel motorlar için aynı muhabbet yapılırdı. 10 yıllık 200 bin km üstü, turbo masrafı açmamış dizel araçlar piyasada hala. Honda Türkiye dışında zaten bu motorları kullanmıyor ve yakın zamanda burada da kullanmayacak. Elinde kalmasın diye satmaya çalışıyor. Olay bu kadar basit. İnşallah 1 tane bile satamaz da, Türkiye' ye Endonezya muamelesi yapan honda/toyota kafası biter gider.




  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Fd6 ve fb7 kullandım gaza bastığında çok güzel gidiyo ben gitmeyen sollayamayan civic görmedim. Sizin tecrübeleriniz nasıl acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu taş devri 1.6 ya ufak bir turbo takıp yazılımla 150 yap, üzerine lpg ye uyumu devam etsin.Rekor kırardı.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.