Şimdi Ara

Yeni gözlüğün bulanık göstermesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
62.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 13 senedir gözlük takıyorum. Dün kontrole gittim. Numara 0.25 düşmüş ve gözlük yaptırdım. Fakat gözlüğü alalı 1 - 1.30 saat oldu. Bulanık görüyorum ve acayip yordu beni. Acaba diyorum alışma süresi mi lazım yoksa camları falan mı ters taktılar veya odağı mı yapamadılar bir fikrim yok. Önceki gözlüklerimde böyle bir şey oldu mu olmadı mı hatırlayamıyorum. Çünkü bir öncekini 4 sene kullandım. Benim durumum gibi olan var mı ? Veya bilgisi olan bilgilendirirse çok sevinirim.



  • quote:

    Orijinalden alıntı: xemreeex

    13 senedir gözlük takıyorum. Dün kontrole gittim. Numara 0.25 düşmüş ve gözlük yaptırdım. Fakat gözlüğü alalı 1 - 1.30 saat oldu. Bulanık görüyorum ve acayip yordu beni. Acaba diyorum alışma süresi mi lazım yoksa camları falan mı ters taktılar veya odağı mı yapamadılar bir fikrim yok. Önceki gözlüklerimde böyle bir şey oldu mu olmadı mı hatırlayamıyorum. Çünkü bir öncekini 4 sene kullandım. Benim durumum gibi olan var mı ? Veya bilgisi olan bilgilendirirse çok sevinirim.

    numaranız kaç bilmiyorum,
    Gözlerinizde max 4-5 saat ufak baş dönmesi kafa ağrısı olabilir,
    eğer düzelmezse olabilecek durumlar ;
    doktor reçeteye yanlış numara bilgi yazmış olabilir
    seçtiğiniz cam firmasında problem olabilir
    Firmada-gözlükçüde veya doktorda sağ sol numaraları karışmış olabilir
    veya aldığınız gözlükçüde cam karışabilir
    Eğer özelden aldıysanız kontrol süresi boyunca(10 gün) ücretsiz muayene olabilrsnz tekrar gidip durumu anlatın gözlük numaranız ölçülür ve göz kontrolünü yapar 1-1 se sorun yoktur değilse sorun nerdeyse ortaya çıkar.
    15 kez gözlük alan 16 yıllık yüksek hipermetropi ve glokm hastasıyım.
    geçmiş olsun.




  • yalnizkimse Y kullanıcısına yanıt
    Hocam buyrun numaralar burada. 4-5 saat demişsiniz. Dünden beri toplamda 1 saat takmışımdır. Çünkü gözlüğü takınca Facebook'taki bildirimleri bile bulanık görüyorum. Gözlüksüz daha net. Önceki reçetelerim hepsini sakladım. Ve son 10 senedir aynı doktora gidiyorum. Çok da memnunum doktorumdan. Önceki reçetelerle karşılaştırdığımda doktor hatası gözüme çarpmadı. Numaraların değişmesi dışında her şeyi düzgün yazılmış. Bu fotoğrafta optikçinin verdiği kağıt var. Doktorun reçetesini koymamış çantaya. Onu da bugün gidip alacağım. Gözlemlerime göre optikçi de sağı solu düzgün yazmış. Fakat camları yaparken karıştırmış olabilirler. Çünkü en çok bundan şüpheleniyorum. Zira gözlüğü ters takınca odak noktaları kayıyor ama yine de daha iyi görüyorum. Dediğim gibi bugün optikçiye gideceğim bakalım sorun neredeymiş. Teşekkür ederim ilginiz için.

    Düzeltme: Ben de hipermetrop hastasıyım. Ayrıca astigmat da var. Yalnız ben astigmatı sağ gözümde bilirdim. Meğerse solumda varmış.

     Yeni gözlüğün bulanık göstermesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xemreeex -- 6 Eylül 2014; 11:11:36 >




  • xemreeex kullanıcısına yanıt
    doktora gidin reçetenizi alın herhangi bir gözlükçüye giderseniz gözlük numaranızı ölçer ücretsiz ölçümle reçeteyi karşılaştırın derim
    geçmiş olsn.
  • Hocam doktordan aldığım reçete optikçide kaldı zaten :) Bugün gidip halledeceğim. Haberdar ederim.
  • yalnizkimse Y kullanıcısına yanıt
    Gittim gösterdim optikçiden yana sorun yokmuş. 2 gün daha takmamı söyledi. Eğer düzelmezse doktora tekrar gideceğim 10 gün içinde. Ama sanki biraz daha düzeldi gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xemreeex

    Gittim gösterdim optikçiden yana sorun yokmuş. 2 gün daha takmamı söyledi. Eğer düzelmezse doktora tekrar gideceğim 10 gün içinde. Ama sanki biraz daha düzeldi gibi.

    2 Gün çok ya bırak 0.25 i 1 numara değişti gözüm onda bile 30 40 dk da alıştım,
    Hatta ilk gözlüğü aldığımda direk hiç gözlüğüm yokken 7 numara taktım sanki başım dönüyor yolda yürüyemez oldum 1 saate yürür oldum akşamada geçti birşeyim kalmadı alışmıştım.
    Gözlükteki kaplamanında etkisi olabilir,
    Ayrıca gözlükçü gözlüğünü alıp gözlük camlarını ölçtüpte mi dedi yoksa ölçmeden biraz konuştuktan sonra mı bizden yana sorun yok dedi ?




  • yalnizkimse Y kullanıcısına yanıt
    Gözümün önünde makinaya koydu odaklardan gösterdi. Ben de baktım yani. Sorun yoktu. Bi de ben hep organik cam kullanırdım. Bu sefer en iyi organik camı yaptırdım. Organik ET diye geçiyor. Güneş ışınlarından falan %100 koruyan bir cam. 0,25 düştü sonuçta. Ben de kaç kez baktım kağıtlara sorun yok. Optikçide de sorun olmadığını gördüm. Herhalde alışmam lazım. Bulanıklık şuan halen devam ediyor. En olmadı pazartesi yine doktorun kapısını çalacağım. Yapacak bir şey yok. Sonuçta böyle gitmez yani.
  • Bazı arkadaşlar mesaj atarak aynı sorunların kendilerinde de olduğunu belirtiyorlar. İşim oluyor bakamıyorum, erken cevap veremiyorum diye buraya yazma gereği duydum.

    Arkadaşlar benim sorun doktorda çıktı. Astigmat derecesini 170 yazacağına 70 yazmış. Ondan görüntü kaydı bende

    Eğer yıllarca gözlük kullanan biriyseniz ve yeni gözlüğünüzde anlamsız bir bulanıklık hissediyorsanız gözlüğü takmadan doktorunuza başvurun. Zira yıllarca gözlük kullanan adamın numarası öyle aman aman değişmez, alışma problemi olmaz en basitinden.
  • merhabalar bugün doktora gittim normalde sağ gözümün numarasının arttığını hissediyordum ancak gözlükçü 1.75 sol 1.50 sağ dedi eve geldim yaklaşık 2.30 saat oldu haala düzelmiyor ters çevirince net oluyor önceden numaralar 1.25 olması lazımdı ne yapmalıyım ters taktıklarını düşünüyorum ters taktılarsa nasıl anlayabilirim? lütfen acik yardım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elifnur_

    merhabalar bugün doktora gittim normalde sağ gözümün numarasının arttığını hissediyordum ancak gözlükçü 1.75 sol 1.50 sağ dedi eve geldim yaklaşık 2.30 saat oldu haala düzelmiyor ters çevirince net oluyor önceden numaralar 1.25 olması lazımdı ne yapmalıyım ters taktıklarını düşünüyorum ters taktılarsa nasıl anlayabilirim? lütfen acik yardım
    Biraz geç gördüm, sorunu halledebildiniz mi ?

    2 seçenek var ya doktor yanlış reçete yazdı ya da optikçi reçetedeki gözlüğü yanlış işledi. Optikçiye gidip gözlüğü kontrol etmelerini isteyebilirsiniz. Makineye sokup reçeteyle karşılaştırırlar. Sorun onlarda değilse doktorunuza başvuracaksınız.

    Zaten 4 gün olmuş, herhalde çözmüşsünüzdür.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.