Şimdi Ara

YENİ CITROEN C4 - C4X ANA KONU 2021-2024 (301. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
11 Misafir (1 Mobil) - 10 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.202
Cevap
214
Favori
427.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 299300301302303
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • shy4434 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.Evim kapalı otoparklı Kocaeli'nde çok soğuk olan bir yer değil işyerimde de kapalı otoparka çekiyorum o yüzden çok önemli değil direksiyon ısıtma falan otonomu daha çok merak ediyorum
    Bir tane ikinci el hem kış paketi hem ACC olanı buldum fiyatta fena değil. Ama ben daha kendi arabamı satana kadar satılır büyük ihtimal.
    Bu şekilde bulabilirsek bu şekilde artık bulamazsak sadece ACC olanı tercih etmeyi düşünüyorum
    Zaten bir sene bu arabaya binmeyi planlıyorum daha sonra maddi olarak biraz daha toparlayıp 408 geçiş yapacağım 1.2 motor ve yüksek araçtan memnun kalırsam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cacaron41 -- 16 Mayıs 2024; 19:20:41 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • shy4434 kullanıcısına yanıt
    Acc yi yetkili servis ücret karşılığı açmaz mı

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • @cacaron41 hocam 2023 ekim sonrası modellerde düzenleme var. Mesela C4 için konuşmak gerekirse 2023 ekim öncesi feel bold araçlarda led far grubu ve anahtarsız çalıştırma varken güncel feel bold araçlarda halojen kullanılmış, anahtarsız çalıştırma bulunmuyor. Sadece 1 aydır citroenle ilgileniyorum ama fark ettim ki aylara göre bile o kadar çok fark ediyor ki donanımlar... Eğer Shine Bold alıyorsanız pek bir fark olmuyordur diye düşünüyorum, daha alt donanımlarla ilgileniyorsanız dikkat etmekte fayda var.

    Ha shine bold'da da müşavir bey'in tarif ettiği gibi farklar oluşuyorsa bilemeyeceğim.

    Düzeltme: fark ediyormuş gerekli mesaj atılmış zaten.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alpnr1905 -- 16 Mayıs 2024; 21:41:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tshoba kullanıcısına yanıt

    Ben bu konuda görüştüm, yaklaşık 1 hafta sonra dönüş yaptılar. Böyle bir şeyin olmayacağını, donanımsal farkların temelini oluşturan özelliklerin (Bkz. ACC, Otoyol Takip) açılması gibi komplike durumlara destek sağlamadıklarını ilettiler ama bayiyle de konuşmak lazım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alpnr1905 kullanıcısına yanıt
    Hocam bir iki kişi ile görüştüm sahibinden de kimisinde sadece hız kontrolü var kimisinde adaptife hız sabitleyici var.
    Tuhaf galeri biri elimde shine paketi var onda otomasyon var düşünürsen dedi büyük ihtimal sonra yazılımla acıtırmışlar.
    Kafamda netlestim ilk tercihim hem kış paketi hem ACC olanlar sonra sadece ACC olanlar
    11 binde her ikisi olanda biri var 1375 koymuş tahminim pazarlıkla 1350 düşer o rakamlar fena değil gibi düşünüyorum

    Psa grup neden böyle yapıyor anlamıyorum 408 de de böyle ilk çıkanlar da daha fazla özellik varken sonra çıkardıkların da baldır desteği unuttuğum bir iki özelliği kaldırmışlar alluera paketinde bence yanlış bir ve kafa karıştıran bir uygulama



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cacaron41 -- 16 Mayıs 2024; 21:45:33 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • alpnr1905 kullanıcısına yanıt
    Enteresan işler ya:) araçta herşey var donanımsal parça sensör vs var ama aktif değil. Sebep? Belli değil.
    Şu videoda sonradan aktif edilen acc çatır çatır çalışıyor

    https://www.youtube.com/watch?si=yGwAAlzo5wMxh0_h&v=CoW4ipW36PY&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tshoba -- 16 Mayıs 2024; 21:54:14 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • tshoba kullanıcısına yanıt

    Ben de aynı gerekçeyi ileterek başvurdum ancak olumsuz yanıt aldım. Belki kör nokta sistemi gerekmeksizin sonradan ACC açılabiliyordur düşünülebilir.


    Ben aracı liste fiyatının hayli altına aldım, bana kalırsa tek eksiği ön led grubu. O da ilerleyen yıllarda halledelir, çok sorun değil. Led far grubundan sonrası güvenlikten ziyade konfora kaçıyor biraz. 😃


    Daha önce serviste seramik kaplama yaptıran oldu mu bu arada? Kaç güne çıkıyor araç?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alpnr1905 kullanıcısına yanıt
    Zannediyorumki şerit ortalamayı kör nokta uyarı sisteminin sensörleriyle destekliyor. Bu nedenle de ACC ve otonom sürüş aktif edilemiyor olabilir. Ama radar varsa sadece otonomsuz ACC ninde aktif edilebilmesi gerekir.

    Bendeki 2023 kasım tescilli V1 shinebold c4x; acc, otonom ve otomatik parkı psa kodlamaya aktif ettirdim. Gayet atabil çalışıyor. Birde gap tuşlu direksiyon tuş seti taksam mesafeyide ayarlar bir farkı kalmaz SMRden.

    Ama aracımı satacağım için tuş takımı bakmadım.

    Dur kalklı ACC olmaması da önemli değil güvenli de değil en azından ben güvenemem zaten.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gepe kullanıcısına yanıt

    Sonradan aktif edilenlerde dur-kalk olmuyor mu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Hocam V1lerde muhtemelen çip krizi kaynaklı esp beyni farklı. Bu nedenle de ACC ve otonom sürüşü aktif etseler bile esp beyni dur kalk özelliğini desteklemediğinden o kısmını aktif edemiyorlar. Esp beynini değiştirmekte yüklü bir maliyet olacağından denenmiyor. O nedenle bendeki ACC ve otonom sürüş 30 km üstübde aktif edilip, 26 kmnin altına geldiğinde de deaktif oluyor. Özetle ACC mesafe ayarı default olarak uzak ve frenleme de maks 26 km hıza kadar yapıyor. 26 km altına düştüğünde sistem devreden çıkıyor, kontrolü wle alon uyarısı veriyor.
    Ama SMRlerde önde araç durduğunda accde olan araçta duruyor, trafik yürüdüğünde ek müdehaleye gerek kalmadan araç tekrar accye kaldığı yerden devam ediyor. Buda esp beyninin dur kalk kabileyetinin olması dan kaynaklı sanıyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cacaron41 C kullanıcısına yanıt

    Bence v1 olan daha mantıklı. Koltuk-direksiyon-ön cam ısıtmayı sonradan yaptırmak istesen çok büyük maliyeti olur. Diğer versiyondaki çoğu özellikleri gizli özelliklerden açanlar var. 1 ay önce 4bin civarında fiyat almıştım açtırmak için. Ama kullandıkça yaptırmamaya karar verdim. Kontrolümde olmayan hiç bir araba güvenli değildir benim için. Belki park yardımcısı alış veriş merkezi kapalı otoparklarında kullanışlı olabilir. Onda da gaza frene sen basıyorsun. Vitesleri ileri geri sen değiştiriyorsun. Bir tek direksiyon dönüp duruyor :) Gereksiz oyuncaklar aracı kendi kullanmayı sevenler için. Hatta gizli özelliklerden komple kapatılıyorsa oto start-stop'u kapattırabilirim. Dediğim gibi ısıtmalı ön camı bile sonradan yaptırmaya kalksan maliyeti hepsinden yüksek olur. Bu yüzden donanım olarak shine bold kış paketi olan versiyon bence daha avantajlı.

  • gepe kullanıcısına yanıt

    Açıklama için teşekkür ediyorum, detaylarına tam hakim değildim, öğrenmiş oldum. YENİ CITROEN C4 - C4X ANA KONU 2021-2024 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • korayhat K kullanıcısına yanıt
    Tamamda hem kış paketi hem ACC olanlar var zaten hocam :) niçin gidip V1 alayım böyle bir durumda mesela şuan var 1375 bine koymuş temiz bulursak ikinci el böyle bir araç olacak ilk tercihim
    Ama onun haricinde benim kış paketi ne çok ihtiyacım olmuyor kocaelin de yaşıyorum zaten karlı gün sayısı 5i geçmez evim kapalı otoparklı işyerimde aynı şekilde koltuk ısıtma olsa bana yeter gerisini kullanma ihtiyacım olmaz benim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba,


    Araçlarımızda biliyorsunuz sinyal kolunu döneceğiniz yöne kısaca it bırak yaptığınızda 3 kez sinyal verip duruyor, bu sayısı 5'e çıkartmak mümkün mü? Serviste v.s. yaptıran, soran oldu mu hiç?


    YENİ CITROEN C4 - C4X ANA KONU 2021-2024



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 17 Mayıs 2024; 11:8:44 >
  • cacaron41 C kullanıcısına yanıt
    Hocam baktığınız araçta gap tuşu var mı ona dikkat edin. Bende aracımı ilana koyacağım önümüzdeki hafta. Ben açık şekilde ACC aktifleştirdim diye yazacağım. Ama bazen direk ACC var olarak yazan ilanlar oluyor. Onu da direksiyondaki gap tuşundan anlarsınız gap tuşu varsa SMRdir. Onlarda kış paketlisi varsa ön cam ısıtma koltuk ısıtma ve direksiyon ısıtma vardır. Gapntuşu yoksa benim gibi sonradan açtırmıştır.

    Çokta abartmamak lazım ACC gerçekten keyifli ve kullanışlı, ancak şehir içi trafiğinde kullanılan birşey değil sırf şehir içi kullanımda olan araç için bence gerek yok. ama uzun yol çok yapıyorsanız keyif veriyor.

    Ama kışın benim içim koltuk direksiyon ve bilhassa ön cam ısıtma çok konforlu oldu. Kapalı garajım yok önceki araçta ön cama kar /buz örtüsü örterdim onuda çoğu zaman unuturdum. Bu kış hiç derdim olmadı, bastım tuşa 2 dkda buzu eritti yoluma devam ettim. Aracı nasıl kullandığınızla birlikte nerede kullanacağınıza göre ihtiyaç belirleyip tercih etmek en mantıklısı. Kapalı garajı olan içinde tam yersi ACC daha mantıklı olabilir elbette.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • gepe kullanıcısına yanıt
    GAP tuşu bilgisi çok iyi oldu hocam kaldırılmamak için çok teşekkür ederim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Araçlarımızdaki start stop akünün markası ve mah olarak değerini bilen yazarbilirmi ve akü bitmeye yakın akü zayıf uyarısı veriyor mu araç ki biz önceden gidip yenisini alallım biterse akü ne olacak diye düşündüğümden

  • smr versiyon ekim sonrası üretim, acc olan şerit koruma olan shine paket araçlarda şerit ortalama mutlaka oluyor mu acaba?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • zizou10 Z kullanıcısına yanıt
    Geçen gün servise gittim orada shine paketlerde ortalama olmadığını söylediler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Benimki shine bold ona rağmen şerit ortalamiyor. Sinyal vermeden Şerit değiştirirken serite sokuyor ama geri

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 299300301302303
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.