Şimdi Ara

Yeni Caravelle Comfortline 2.0 Biturbo 204ps DSG (Görseller eklendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
2
Favori
8.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhabalar. Daha önceki nesilde 102-140 ve 180 ps lik olan motorlar mart ayında yeni SCR adblue motorlu 102 -150 ve 204 ps modeller ile güncellenmişti.

    Aracımızı mayıs ayında teslim aldık. Nerden başlasam bilmiyorum ama direk konforundan bahsetmek istiyorum. Üstünde 17" (235-55 r17) sport lastiklerin olmasına rağmen güzel bir konforu var. Bozuk yollarda çukur veya tümsekli geçişlerde sönümlemeleri çok başarılı. İçersinde 7-8 kişi olsak da 2 kişi olsak da pek farkettirmiyor. Aynı şekilde üst düzey konforu sağlayabiliyor.

    Kişi demişken araç 8+1 oturma kapasitesine sahip ve ruhsatta otomobil olarak geçmekte. İlk muayene 3 yıl daha sonra 2 yılda bir. Köprü otoban kullanımları hız sınırları vs. de otomobillerle aynı.
    İç mekan arka kısımda ilk iki sıra ikili sonra 3lü koltuk bulunmakta. Koltuklar katlanabiliyor veya kolayca çıkabiliyor fakat ray sistemi yok, aralıkarı ayarlanmıyor.
    Arka bölümde ilave kişiye özel dijital havalandırma ızgaraları var. Arka camlar karartılmış, ve hepsinin store güneşlik perdeleri var. Otomatik değil fakat sistemi iyi çalışıyor alttan çekip üstteki yerine geçirmeniz yeterli oluyor.
    Sağ arka kayar kapı elektrikli açılıp kapanıyor hem ön konsoldan hem arkadan hemde anahtardan kontrol edilebiliyor fakat en içerisindeki mekanizma şak şuk dandik bi mekanizma gibi. Mesela tamamen açıldığında tak diye duruyor bazen gacur gucur ses geliyor.

    5" ekranlı bir multimedya ekranı var. CD-AUX-USB-SD Kart girişleri mevcut. 8 hoparlörlü Ses sistemi gayet yeterli ve kaliteli ses veriyor. 320 k/bit müziklerde bile Son seviyelere kadar bozma yapmıyor, Fakat navigasyon yok. En büyük eksilerinden birisi.

    İç mekan malzeme kalitesi bence Mercedes Vito'ya göre daha iyi. Özellikle ön konsolun büyük bir kısmı piano Black, bir kısmı da fırçalanmış alüminyum görünümünde çıtalardan oluşuyor. Konsolun üst kısmı da öyle çok içe göçmese de 1-2 milimlik bir göçme oluyor. Fakat kapı plastikleri oldukça sert.
    Elinizi artığınız her yerde eşya saklama gözü ve torpido var. Kapı cepleri de çok geniş ve iki kattan oluşuyor.

    Üstünde diğer vw araçlarından da aşina olduğumuz direksiyon var. Deri kaplı, orta kısmının çerçeveleri krom ve direksiyonu tutan diğer çevreler Piano Black şeklinde. Özellikle gece bence üstündeki turuncu renklendirilmiş butonlar da yandığında harika görünüyor.

    Ön sürücü - yolcu koltuğunda yükseklik ve bel destek ayarı var gayet rahatlar fakat ben elektrikli bir koltuk isterdim doğrusu.

    Biraz da motorundan bahsedeyim. 2.0 dizel çift turbo 204 ps güç ve 450nm tork üreten motora sahip. Araç boş vaziyette 2 ton ağırlığında olmasına rağmen çok güzel bir ivmelenmesi var. Kendim ölçmedim ama katalog 0-100 hızlanması 9.1sn verilmiş. Özellikle ara hızlanmaları harika saniyeler içersinde yüksek süratlere çıkabiliyorsunuz. Tabi ki rampa falan dinlemiyor, birçok aracın sağ şeritten gittiği rampalara tırmanmaya başladığında işte bu diyorsunuz 450nm tork ile çoğu Zaman etkilenmiyor bile.
    Araç içerisine hiç motor sesi almıyor desem yeri var, zira motor sesini 3000 devirden sonra duymaya başlıyorsunuz. Onu da spor kullanıp gazlamadıkça duymuyorsunuz zaten 125-130km hızlarında yaklaşık 2100 devir çeviriyor. 140 km/h'a kadar gittiğini hissettirmiyor, 150-160 gibi hızlardan sonra içeride rüzgar sesini duymaya başlıyorsunuz. Genelde kara asfalt diye tabir edilen yollarda yol sesi alıyor ama rahatsız edici düzeyde değil.

    7 ileri DSG şanzuman motorla gayet uyumlu çalışıyor. Yaklaşık 5.000 km oldu şimdiye kadar hiç ne yapacağını şaşıran tepkisi olmadı, kararları yerinde ve doğru veriyor. İnşallah ileri de de aynı performansla sıkıntısız kullanmaya devam ederiz.
    Merak edenler için araçta 70 litre yakıt ve 13 litre Adblue deposu var. 13 litre adblue ile 7500-8000 km yapıyor şimdiye kadar hiç adblue almadık, petrol istasyonlarında varmış. Yanlış hatırlamıyorsam litresi 1.5 TL gibi bir rakamdı.

    Yakıt tüketimine gelecek olursam fabrika değerlerini bir kenara bırakıyorum tabii ki, ileride daha da değişir mi bilmiyorum ama sakin kullanırsanız şehir dışı 6-7 litre arası, şehir içi kullanım 8-9 arası ama ben biraz 204 beygirin tadını çıkarayım derseniz de 11 litrenin üstünü görmedim şuan için. Genelde Karışık ortalama 7.5-8 litrelerde geziyoruz.
    Bence bu hacimde ve güçteki bir araç için çok iyi değerler. Yani en azından ben bu kadar beklemiyordum

    Son olarak fiyatına değer mi? Kesinlikle değer. Büyük araca ihtiyacı olan için biçilmiş kaftan ve birçok yönden rakipsiz.

    Kusura bakmayın çok amatörce ve karışık oldu, umarım bilgi almak isteyenlere yardımcı olur.
    Not: Yazı şahsıma ait olup izinsiz kullanılmaması gerekir.
    Görseller:
    Yeni Caravelle Comfortline 2.0 Biturbo 204ps DSG (Görseller eklendi)Yeni Caravelle Comfortline 2.0 Biturbo 204ps DSG (Görseller eklendi)Yeni Caravelle Comfortline 2.0 Biturbo 204ps DSG (Görseller eklendi)Yeni Caravelle Comfortline 2.0 Biturbo 204ps DSG (Görseller eklendi)Yeni Caravelle Comfortline 2.0 Biturbo 204ps DSG (Görseller eklendi)Yeni Caravelle Comfortline 2.0 Biturbo 204ps DSG (Görseller eklendi)Yeni Caravelle Comfortline 2.0 Biturbo 204ps DSG (Görseller eklendi)Yeni Caravelle Comfortline 2.0 Biturbo 204ps DSG (Görseller eklendi)Yeni Caravelle Comfortline 2.0 Biturbo 204ps DSG (Görseller eklendi)Yeni Caravelle Comfortline 2.0 Biturbo 204ps DSG (Görseller eklendi)Yeni Caravelle Comfortline 2.0 Biturbo 204ps DSG (Görseller eklendi)Yeni Caravelle Comfortline 2.0 Biturbo 204ps DSG (Görseller eklendi)Yeni Caravelle Comfortline 2.0 Biturbo 204ps DSG (Görseller eklendi)Yeni Caravelle Comfortline 2.0 Biturbo 204ps DSG (Görseller eklendi)Yeni Caravelle Comfortline 2.0 Biturbo 204ps DSG (Görseller eklendi)Yeni Caravelle Comfortline 2.0 Biturbo 204ps DSG (Görseller eklendi)Yeni Caravelle Comfortline 2.0 Biturbo 204ps DSG (Görseller eklendi)Yeni Caravelle Comfortline 2.0 Biturbo 204ps DSG (Görseller eklendi)Yeni Caravelle Comfortline 2.0 Biturbo 204ps DSG (Görseller eklendi)Yeni Caravelle Comfortline 2.0 Biturbo 204ps DSG (Görseller eklendi)Yeni Caravelle Comfortline 2.0 Biturbo 204ps DSG (Görseller eklendi)Yeni Caravelle Comfortline 2.0 Biturbo 204ps DSG (Görseller eklendi)Yeni Caravelle Comfortline 2.0 Biturbo 204ps DSG (Görseller eklendi)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yalnızaslan -- 13 Mayıs 2017; 1:16:51 >







  • E serisinin testini okur gibi hissettim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bianconera

    E serisinin testini okur gibi hissettim.
    yakıt üretilen bir konu daha.
  • Osmanlı tugra opsiyonu yoğusa alınmaz.
  • jimhendrix kullanıcısına yanıt
    140 hp manuel caravelle ile yaptığım şehir içi kullanım sonucu bende 9 litre gibi değerler elde ettim yani arkadaşın verileri doğru. Akşam yol bilgisayarı fotoğrafı ile editlerim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: redbul_540

    Osmanlı tugra opsiyonu yoğusa alınmaz.
    dsg kaç bin km sonra bitiyor onu yaz sen
  • quote:

    Orijinalden alıntı: o.lut03

    dsg kaç bin km sonra bitiyor onu yaz sen

    Alıntıları Göster
    EGR + DPF veAdBlue sistemleri olan çift turbolu 450nm tork 204 beygirlik bir TDI. Ve onun bu torkunu sırtına yükleyip yola aktaran DSG şanzıman. Hayatında hiç dert sıkıntı çekmemiş bir insanın atraksiyon ihtiyacını ömür boyu karşılayacak seviyede. Hayırlı uğurlu olsun.
  • 9.1 sn 0-100 nedir koskoca araca ya benim civic 100 e çıkana kadar canı çıkıyor
  • Gule gule binin, iyi niyetle bi paylasim yapmissiniz sacma sapan yorumlara cevap vermekle ugrasip caninizi sıkmayın
  • o.lut03 O kullanıcısına yanıt
    1.6 dizel DSG ve 1.2-1.4 tsi DSG'lere göre kafam daha rahat açıkcası. Etrafımda 180 DSG 140 DSG Caravelle kullanan insanlar var 100 küsür bin km de araçları sıkıntısız. Umarım bizim araçta da sorun olmaz, ileride de böyle devam eder.
  • yalnızaslan kullanıcısına yanıt
    vw nin sitesinde 204 ps motor gözükmüyor hocam 150 ps var sadece neden öyle ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mrct

    Gule gule binin, iyi niyetle bi paylasim yapmissiniz sacma sapan yorumlara cevap vermekle ugrasip caninizi sıkmayın

    Teşekkür ederim sağolun. Amacım hiçbir markanın fanboyluğunu yapmak veya çamur atmak değil. Herkes düşüncesini aktarmakta özgür. Merak edenler bilgi edinmek isteyenlere yardımcı olmaya çalışıyorum. İyi forumlar.
  • Sanırım o aractaki yagli tip olan.kuru tip o gucu kaldirmaz.motor cok iyi,arac iyi,fakat iste vw su dsg den kurtulsa,cok daha iyi olacak.
    Sehir ici 9lt o gucteki bir araç icin normal.sehir disinda zaten tum araclar ekonomik,ustelik buyuk hacim ve dizel olmasi tuketimi epey düşürecektir.konunuzu resimle destektlersemiz ıyi olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rüzgarbey34

    vw nin sitesinde 204 ps motor gözükmüyor hocam 150 ps var sadece neden öyle ?

    Çift renkli team versiyonunda sadece 150ps var Hocam. Üst taraftan Comfortline tıklayın, onda 150 ve 204 seçenekleri var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yalnızaslan

    quote:

    Orijinalden alıntı: rüzgarbey34

    vw nin sitesinde 204 ps motor gözükmüyor hocam 150 ps var sadece neden öyle ?

    Çift renkli team versiyonunda sadece 150ps var Hocam. Üst taraftan Comfortline tıklayın, onda 150 ve 204 seçenekleri var.

    Alıntıları Göster
    Mehmet Gazihan bunu beğendi




  • yalnızaslan kullanıcısına yanıt
    Buldum hocam çok iyi değerler ben ufacık araçla 11-12 saniyede 0-100 yapıyorum
  • Mehmet abimizin elinde 250 ps olur bu hocam sonra yollarda bmw avlarlar artık
  • Hayirli olsun hocam vip düşünceniz var mi ?
  • Exit to DOS kullanıcısına yanıt
    o.lut03 O kullanıcısına yanıt
    Biraz araştırın biraz bilgi sahibi olun. Araçta 7 ileri yağlı kavrama dsg var. Yani sorunsuz şanzıman.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -KeepCalm-7

    Hayirli olsun hocam vip düşünceniz var mi ?
    dsg 7 ileri kuru sistem mi? yoksa 7 ileri dsg ninde yağlı sistemi var mı?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.