Şimdi Ara

Yeni bir bilgisayar için önerileriniz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar hepinize merhaba.

    2.5 senedir Sony Vaio VPCEB4Z1E kullanmaktayım. Yaptığım işler gereği bilgisayar işimi uzun süredir görüyor ama artık yaşlanmaya başladı.
    Özellikle oyun oynarken makina sanki içeride uçak motoru varmış gibi ses çıkartmakta ve üzerine koyduğum masa ise ısıdan dolayı aşırı derecede ısınmaktadır. Şu anda bile klavyede hissedilir bir sıcaklık vardır.

    Arkadaşlar oyunlarda fazla ses ve ısı çıkarmayacak 1600 1850 türk lirası arasında notebook arıyorum.
    İşin açıkcası iyi performans ve en özellikle cok ısımayan bir laptop arıyorum.

    Yardımcı olabilir misiniz?



  • toshiba satalıte serisini düşünme bence . Ilerleyen yıllarda aşırı ısınma ve uğultu yapıyor . Yeni bir pc düşünüyorum bende . Önerilerinizi bekliyorum .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Isınma sıkıntısı özellikle dikkatli kullanım ile alakalı bir mevzudur. Ne demek bu? Laptop zaten incecik bir kasanın içine dünya kadar malzemeyi fan yardımını minimum tutarak sığdırma üzerine yapıldığı için ısı dengesi çok naziktir. Tozlu mekanlarda uzun süre açık kalması; battaniye, yorgan, masa örtüsü gibi eşyaların üzerinde uzun süre hava almadan çalışması, şarjı olmadan çalışıp sürekli kendi kendine kapanması, işletim sistemini kapatmadan sürekli stand-by modunda asılı kalması, hiç şarjdan çıkarmadan aylarca kullanmak gibi kullanıcı hataları makineyi aşırı derecede ısıtır ve dengesini bozar. Ve işin kötü tarafı bu dikkatsizliği belirli bir süre devam ettirirseniz geri dönüşü olmayacak şekilde bir ısınma problemi yaşarsınız yani makineyi eskitirsiniz. Bir sene boyunca dikkatsizce kullanılan cihazın ömrü maksimum 3 yıla iner. 3. yılda da kullanılmaz hale gelir zaten.

    En dikkatli olmanız gereken mevzu 2 çekirdekli i7 işlemcilerden uzak durmak. Mesela i7 3517U yada 3537U piyasada çok bulunan işlemciler ve malesef bilinçsiz kullanıcılar i7 her zaman i5'den iyidir diyerek ve başka hiçbir etkene bakmayarak bu işlemciyi -yaklaşık 400 TL daha fazla para vererek- i5 işlemcilere tercih ediyorlar. Fakat 2 çekirdekli i7 işlemciler kullanıcılar tarafından da gözlemlendiği ve testlerin de gösterdiği üzere aşırı ısınan ürünler. Örnek vereyim:

    http://www.pcdepo.com/dell-inspiron-5521-f51w67c-notebook-urun9862.html

    Bu notebook alınmaması gereken bir ürün. Kesinlikle iyi bir notebook, performans da verir, lafım yok ama deli gibi de ısınır, bundan da şüphem yok. Bunun yerine şu ürünü almak hem fiyat olarak hem de ısınma olarak çok daha mantıklı olacaktır:

    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=8819

    Bu ürünleri göstermemdeki amaç iki ürünün arasında sadece işlemci değil, kasa farkının da olması. Bu da büyük bir etken ama genelde göz ardı ediliyor. Kasanın plastikten üretilmiş olması ile tamamen aliminyum olması sizin de tahmin edeceğiniz üzere ısınma konusunda fark yaratacaktır. Örnek gösterdiğim iki modelden Asus olan i5 işlemcili ve aliminyum kasaya sahipken Dell olanda ise hem 2 çekirdekli i7 işlemci var hem de tamamen plastik kasa kullanılmış. Farkı siz hesap edin.




  • Peki hocam amd işlemcili bir bilgisayar alsak ne gibi sorunlar cıkar.
  • Sıkıntı olmaz ama intel işlemcilere nazaran biraz daha performansları düşük sadece,oyunda bunu normal bir sistemde hissetmezsin.
  • Hocam oyun için sana MSI yı öneririm. ekran kartı GTX serisi kartları kullanıyorlar oyunlar için çok uygun bir marka
  • ASUS K55VJ-SX077D Notebook

    http://novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=8631

    bunu tavsiye ederim o fiyat aralığnda.
  • msı yeni modelini düşünebilirsin 602xtr modeli
  • Bütçenizi biraz artırabilirseniz MSI GE60 602XTR Notebook modelini tavsiye ederim. Bu fiyat aralığınızı geçemiyorsanız ASUS K55VJ-SX077D Notebook modeli sizin için yeterli olacaktır.
  • bütçen varsa lenovo y500 gayet iyi http://www.netsiparis.com/lenovo-ideapad-y500-59360469-notebook_p11201666497 eğer o kadar yok diyorsan http://www.netsiparis.com/asus-k55vj-sx077d-notebook-i7-3630-8gb-750gb-156-dos-_p11201020360 bu modelin özellikleri fiyatına göre baya iyi gibi




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.