Şimdi Ara

Yeni bilgisayaramı kapttığımda ADSL Modemim donuyor ve tüm internet gidiyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni bir pc topladım; kısaca, AMD Ryzen 5 1600AF, 8 GB DDr 4 3000Mhz Crusial bellek, Gigabyte B450 S2H V2 ana kart ve geçici olarak HD 5450 1GB ekran kartı takılı bir bilgisayar oldu. Sorun şu, bu bilgisayarı kapattığımda bazan Airties 5440 ADSL modemim donuyor ve internet gidiyor ve modemi resetlemek zorunda kalıyorum. Sistemin sürücüleri güncel olarak kuruldu. Sorunu bir türlü çözemedim (kablo bile değiştirdim ama sonuç alamadım), diğer bilgisayarların tümünde sarı ünlem işareti çıkıveriyor bağlantı simgesinde.

    Böyle bir problem ile karşılaşan oldu mu? İnternette araştırdım ama benim yaşadığım problemle ilgili bir örnek olay veya açıklama yok.




  • ethernet kablosu takılı değilken oluyor mu bu sorun

  • Hayır olmuyor, eğer yeni pc'den kabloyu ayırıp, modemdem ayırmadığım durumu kast ediyorsanız. Yeni pc'yi her kapattığımda da olmuyor ama sık oluyor.

  • eternet kablosunu ucları sağlam mı o bilgisayarı birde kablosuz bağlamayı deneyin birde pc ve modemin prizlerini ayırmayı deneyin

  • Ethernet kablosu sağlam, Pi 3 ve yazıcıda hiçbir sıkıntı çıkartmadan çalışıyor. Kablosuz bağlama imkanım yok maalesef, priz ayrımayı denerim.

  • senin modem çöp olmuş, hala da kullanmaya çalışıyorsun. helal olsun sana..  

    1.2.0.1227-06-""""2011""""

  • The souls migration kullanıcısına yanıt

    ADSL aboneliği için değmez yeni modem, aboneliği değiştireceğim ama şu an ilgilenemiyorum. Ayrıca çalıştığı sürece, her zaman "zaten çalışan" en iyisidir ve modeme, bu problemin yaşandığı yükden çok daha fazlasını yükler iken bir sıkıntı çıkarmadan çalışıyor. Yeni sistemde bir şey var gibi geliyor bana ama ne olduğunu bulamadım...

  • ethernet kartlarının hız ayarlarını aygıt yöneticisinden elle yapılandırmayı dene. bağlantı hızlarını düşürebilirsin. modem portlarını tek tek deneyebilirsin. donanımsal arızan yok kabul edilir bundan da eminim dersen, windows tarafında geriye tek şey kalıyor o da "explorer" uyumsuzluğu, modemini kilitleyebilir. aynı pc'yi linux ile kullanıp farkı görmeyi dene. 2011 yılından kalmış bir donanımın var. onun yazılımını görmezden gelmek doğru değil. hele airties ise..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.