Şimdi Ara

Yeni başlayanın yol haritası,scooter arayışları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar
    13 Ocak 1994 doğumluyum ve bu hafta içerisinde A2 ehliyeti için kursa başlayacağım büyük ihtimalle .Sorduğum birkaç yerden ehliyet sınavı dahil 225 lira civarlarında fiyatlar aldım.Sanırım fiyata uygun denilebilir.


    Gelelim asıl meselesimize,birkaç gündür motor başlığı altında araştırma yapıyorum.İşime yarayacak birkaç konu buldum ve hepsini okudum,konuda yorumlarını paylaşanlara tekrardan teşekkürler.Maksimum 2000 lira bütçem var,bu bütçe doğrultusunda birşeyler seçmek istiyorum.

    İzmir şartlarında kullanacağım,ayrıyetten okula da bununla gidip gelebileceğim ve bahsettiğim fiyat aralığında motor önerilerinizi bekliyorum,kesin şu motor olmalı dediğiniz bir model var mıdır?

    Motordan beklentim bu,günde taş çatlasın 40-50 km. yaparım o da gezersem .Aklımda birkaç soru işareti daha var,onları da sorayım.

    Mesela dersaneye gittim,dersanenin önüne koydum motoru.Çok işlek biryer değil ama taşra biryer de değil,herhangi bir sorun olur mu?
    Yani yer ve park problem oluyor mu?Mesela bir arkadaşıma gittim kapının önüne bırakabilir miyim,zincir kilit ve benzeri birşeyler mi önerirsiniz?


    Ayrıyetten ehliyet kursu hakkında merak ettiklerim de var,çıkmış sorulara baktığımda trafik ve ilkyardımda şuan bile geçebilirim ancak motor konusunda onlar kadar yapamıyorum,öğrenmem gerek .

    Ehliyet kursuna yeni başlayacak birisi için önerileriniz var mıdır?


    Sonuç olarak şöyle birşey merak ediyorum .

    2000 lira bütçe ile alabileceğim parasını sonuna kadar hakeden ve çok masraf çıkarmayacak muhayyer motor hangisidir ?(belki böyle bir motor yoktur ama diğerlerine göre hangisi dersiniz)



    Sorduğum soruların defalarca kere sorulduğunun farkındayım ama düşüncelerimi dile getireyim dedim,konuyu okumak zor geliyorsa bile küçük bir önerinizi bekleri .







  • Konu güncel,motor önerisi olmasa bile en azından bir hayırlı olsun deyin .
  • hayırlı olsun

    bilgim olsa yardımcı olmaya çalışırdım ama ben de acemiyim
  • Teşekkürler .Ben de araştırıyorum şu sıralar,önerilen modelleri buldukça konu altına ayrıntılı olarak eklemeye çalışırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi angilonit -- 24 Şubat 2011; 16:41:29 >
  • Hayırlı olsun.

    Ehliyet konusunda şüphen olmasın.15 gün önce sınava girdim , 20 soruyu 45 sn de bitirdim.Motor testi , ehliyet sınavının en kolayıdır.SAdece bilinmediği için zor gözüküyor.Ufak ufak kavramlar var.Sadece ezberleyeceksin.Ve şakır şakır gelecek.100 den aşağı almassın korkma :))

    Motoru kaldırım kenarlarına bırakabilirsin.Dükkanın önüne koyarsan esnaf karışabilir.Bu nereye koyduğuna göre değişir.Kesin birşey yoktur.Ama arabaya nazaran 20 kat daha rahat park yeri yapabilirsin

    2000 tl ye motor tavsiyesi dersek eğer , 2000 tl ye motorsiklet sınıfında kaliteli sayılabilecek bir motor alamassın.Çin mallarına göz atman gerekiyor.Honda , yamaha , kymco tarzı markalar ne yazıkki o bütçenin çok yukarısındalar.Bu bütçe ile çin mallarına bakabilirsin.

    Örneğin eğer scooter arıyorsan , motoran ın yeni scooter modelleri var.Onlara bakabilirsin.Mondial de olabilir.Asya ya filan bulaşma.Türkiyedeki en berbat markadır Asya.İlle çin malı diyorsan Mondial iyidir.Hem parçası bol hemde oturmuş bir firma.

    Cap tarzı bulabilirsin 4 yarı otomatik vites.
    Ben debriyajlı 5 vites motorsiklet istiyorum diyorsan , o paraya sıfır km biraz zor.Kanunide varsa vardır. 2. el CBF , yamaha ybr 125 lere bakabilirisn.!

    Biraz da tarz meselesi.




  • Sağolun teşekkür ederim :).
    İzmir'de aradığım fiyat aralığına Piaggio'nun birkaç scooter'ı var.Çin malına nazaran Japon öneriyorlar ama onlar da bütçeyi aşacak sanırım.Ayrıyetten Honda Today'lere de bakıyorum.Zaten 0 olsun gibi bir isteğim yok,ikinci el olsun araştırıp temiz birşeyler bulayım bana yeter .Mondial zat 150'lere falan baktım fiyatı uygun fakat hiç önermiyorlar,parayı sokağa atmak gibi birşey diyorlar siz ne dersiniz?
  • zat tarzı motorsiklerlere boşa para vermek denebilir doğru.Eğer bu tarzın Honda gibi markalarına bakarsan güzel ama çin malları dağılır.Yolda giderken başı , kıcı ayrı oynar.50 lik motor tavsiye etmem.Motorsiklete binince insan biraz güç ve sürat ister.50 lik ile pişmanlık duyarsınız.Dediğim gibi motoran , kuba tarzı scooterlara bakabilirsiniz.
  • Önerileriniz için çok teşekkür ederim.Araştırma listesine bir de Suzuki an 125'i ekledim.Honda Today'ı öneriyorlar ancak bana çok küçük gelecek sanırım çünkü arada annemi de işe bırakıp alacağım,ayrıyetten boyum da 1,87 olunca bayağı komik görünür sanırım .
    Şuan Motoran ve Kuba'nın motorlarını inceliyorum ancak merak ettiğim bir kaç şey var:
    -Bu markaların Türkiye'deki kullanıcı sayısı ve memnuniyeti nasıl?
    -Yedek parça ve bakım sıkıntısı çekilir mi?
    -Ayrıyetten verilen parayı hakediyor mu?

    Mesela Motoran'ın scooter'ları fiyat olarak çok uygunmuş.Wind 125 scu'yu tip olarak da beğendim,kilometrede kaç yakar acaba?
  • Kuba , Yeni piyasaya atılıyor diyebilirim.Çinden parçaları geliyor.Monte işlemi Antep te yapılıyor.Kanuni gibi.Çin malları olduğu için , diğer markaların yedek parçaları ile uyumlu olabileceğini söyleyenler var idi.Emin değilim güzel araştırma yapmak gerek.Scooter lar maximum 10-15 kuruş yakar.

    Çin mallarının bir çoğu aynı kalite tarzında.Asya hariç ( Hiç sevmem xD ) Sonuçta ucuz sınıf oldukları için fazla kalite beklememek gerekir.

    50 lik motoru hiç sevmem.Çok küçük saçma tipleri var.Birde Maximum hız 50-60 km oluyor.Yani insan altında biraz güç olsun ister.
  • Aklım karıştı iyice hepsinin arasında kalınca .Benim öyle hız merakım yoktur ama 70-80 ile gitmek de güzel olur heralde .

    Ne yapsak da ne yapsak ?
  • Henüz gençsin , scooter daha cok yaşı başı oturak lı , yada iş amacı ile kullanılır.Tarz olarak ben pek sevmem.Vitesli motorsikletlere de bakmayı deneyebilirsin.Zevk olarak daha iyidir.Scooter vitessiz bir yerden sonra bayıyor.Hiç bir müdehale yok , aynı kolu çevir çevir dur.Ama diğer türlü vitesi atmassın makina bir bağırır onun zevkide ayrıdır
  • Ybr ya da cbf almak isterim fakat bütçemi aşıyor,vitesli olarak cup tarzı motorlar aradığım fiyat arasında ama onları da sevmiyorum.Mesela şu Asya as 150'yi beğendim ama beğenmemin sebebi fiyatı ve büyük olması .Vitesli bir motor söylediğiniz gibi fena olmazdı hani ama bütçeyi aşıyor işte .
  • Bugün itibariyle ehliyet kursuna başlamış bulunuyorum arkadaşlar .
  • Sağolsun .
  • 2500-2750 aralığına çıkarabilirsen temiz bir ybr bulabilirsin gibime geliyor.0 çin alacağına temiz bir 2.el japon alman daha mantıklı gibi hem satarkende sorun yaratacak en son markadır YBR 125.Scooter bakma derim vitesli al ki ileride zorluk çekmeyesin scooterı 10 yaşında çocuğun altına ver kullanır.
  • Yorumunuz için teşekkürler .Bütçemi arttırabileceğimden emin değilim ama kararım ybr 125 yönünde,iyi bir seçim olacağını düşünüyorum ben de.
  • eğer boyunuz 187 cm se ybr 125 size küçük gelecektir. sürüş konforu açısından honda cbf 150 size daha uygun olur diye düşünüyorum.
  • CBF 150 bütçemi aşıyor gibi,ama belli olmaz çünkü ehliyeti almam haziranı bulacak.CBF 150 de araştırayım o zaman İzmir'de .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.