Şimdi Ara

Yeni Aveo Sedan 1,2 LS (26. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
526
Cevap
4
Favori
86.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tesekür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kesbi

    En az onlar kadar kullanışsız. Kollar onlarınki gibi içeri girdiği için pek kullanışlı olmuyor. Yükleme ağzı da biraz dar. Yani onalra denk diyebiliriz. 506 litre olması lazım hacim olarak. Yani C sınıfı kadar bagaj var. Ama mesela mini buzdolabı bagaj ağzından girmiyor. Girse içerisi çok büyük. Bu konuda B sınıfında en iyisi bence rapid. Kollar içeri bükülmüyor ve arka cam da kapakla birlikte kalkıyor. Ama fiyat da maşallah epey yukarı kalkıyor.

    her yerde sırf kendi aracınız diye şu teneke daewoo araçları övmekten bıkmadınız mı ? chewrolet TR den gitti siz hala reklam yapıyorsunuz




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sharkemre

    quote:

    Orijinalden alıntı: kesbi

    En az onlar kadar kullanışsız. Kollar onlarınki gibi içeri girdiği için pek kullanışlı olmuyor. Yükleme ağzı da biraz dar. Yani onalra denk diyebiliriz. 506 litre olması lazım hacim olarak. Yani C sınıfı kadar bagaj var. Ama mesela mini buzdolabı bagaj ağzından girmiyor. Girse içerisi çok büyük. Bu konuda B sınıfında en iyisi bence rapid. Kollar içeri bükülmüyor ve arka cam da kapakla birlikte kalkıyor. Ama fiyat da maşallah epey yukarı kalkıyor.

    her yerde sırf kendi aracınız diye şu teneke daewoo araçları övmekten bıkmadınız mı ? chewrolet TR den gitti siz hala reklam yapıyorsunuz





    hala daewoo diyebilen zihniyet yorum yapıyor birde bak bak. öğren neyin ne olduğunu sonra yaz.

    Siz gidin kıytırık araçlara dünya bayılın sonra " ooh çok para verdim öyleyse iyi araca biniyorum" zihniyetiyle yaşamaya devam edin. Ah güzel milletim ah , uyanacak bir gün de , ne zaman ?




  • Daewoo diyerek otomobil bilginizi ortaya koydunuz. Sizi kaale almıyorum bile. Önce öğrenin sonra yorum yapın. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan sizler yüzünden otomobil piyasası bu hale geldi zaten. Bu araba daewoo ise corsa cherydir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 13 Ocak 2014; 8:30:24 >
  • Emrullah Bey,

    aracımı geçen ay 1. yıl bakımına girdi (12.500 km de)

    o zamana kadar yakıt sarfiyatım çok normal idi, zaten buralarda paylaşmıştım.
    özetlemem gerekirse depoyu fulledikten sonra 1 çizginin düşmesi 150 km civarında oluyordu, sonraki çizgiler 50 km de bir düşüyordu.
    yani 1 depo ile 800 km civarında yol yapıyordum,yani karma kullanımla yaklaşık 25 krş km de yakıyordum

    fakat bakımdan sonra depoyu fulledikten sonra ilk çizginin düşmesi 100 km de oluyor, ve sonraki çizgiler 40 km de bir düşüyor. yani artık karma kullanımla km de 30-32 krş yakıyorum.Artık 1 depo ile 650-700 km zar zor yapıyorum.

    biliyorum ki yakıt sarfiyatının artmasında bir çok etken vardır ama 2 kere bakım atlatmış birisi olarak sizde yakıt sarfiyatı bakımdan sonra nasıl oluyordu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omkazim -- 10 Şubat 2014; 0:16:48 >
  • Sizin ilk değerlerinizi ben hiç görmedimki zaten. Anormallik varmış düzelmiş bence



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 10 Şubat 2014; 8:07:34 >
  • Arkadaşlar,
    öncelikle araç 2012 1.2 Benzinli Aveo . Araçta şöyle bir sorunum oluştu. kontak anahtarını çeviriyorum araç tık diyor fakat marş dinamosu hiç çalışmıyor bu arada anahtarı çevirdiğimde tık,sonra dinamo dönüyor sonra kesiliyor. Akü olduğunu düşünmüyorum zira Merkezi kilit, teyp, lambalar çalışıyor. Sorun neden olabilir. Birde araç garantili bu durumda ne yapmam gerekiyor.

    Aracım 14 aylık ve 14.000 kmde.
  • Geçmiş olsun. Akü zayıf olabilir bir ölçtürün. Servisi arayıp sorun çekici veya elektrikçi yollayabilirler belki. Olmadı varsa kasko ile çekici çağırın. Ama servisle konuşmadan bişey diyemem. Aklıma bikaç şey geliyor ama en iyisini usta bilir.
  • kesbi kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.
    Servisi aradım 20 dk içinde geldiler,(çalıştığım kurumdaki arkadaşlar bu kadar kısa sürede servsin gelmesine çok şaşırdılar bizim arabayı beğenmiyorlardı onlara iyi kapak oldu :)) başka bir akü bağlayıp çalıştırdılar. ilk tespitleri AKÜ zayıflaması 25 gündür adam akıllı aracı sürmedim, şimdi servise çektiler orada ayrıntılı olarak inceleyecekler.
  • Tekrar geçmiş olsun. Tahmin ettiğim gibiymiş. Tabi bir başka tahminim daha vardı ama yedek aküyle çalıştıysa o değildir. 77 model arabalarla başladığım için her türlü arızaya bağışıklık kazandım. Arabada takviye kablosundan çekme halatına, lokma takımından zincire herşey var. Benimki de en az 3-4 hafta yatar. Ara sıra bir çalışsın diye benzinliğe fırçaya gider gelirim. Kışın özellikle pek bi yere gitmediğimden yatar. Ama çok şükürki henüz tık demeden çalıştı hep. Akü zayıfsa zorlanabilir normaldir. Uzun süre binmediğiniz durumlar için bir adet takviye kablosu ve sağlam bir komşu bulundurun.
  • emrullah bey,

    Lastiklerinizin hava basınçları kaç? 195/65 R15 lastik ebatlı 2012 1.2 LS Sedan - aracımı alırken satış temsilcisi en ideali 30 demişti hep öyle kullanıyorum, fakat 34-36 olmalıymış, siz kaç basınçta kullanıyorsunuz? düşünceniz ne bu konuda?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omkazim

    emrullah bey,

    Lastiklerinizin hava basınçları kaç? 195/65 R15 lastik ebatlı 2012 1.2 LS Sedan - aracımı alırken satış temsilcisi en ideali 30 demişti hep öyle kullanıyorum, fakat 34-36 olmalıymış, siz kaç basınçta kullanıyorsunuz? düşünceniz ne bu konuda?

    Ben önlere 35, arkalara 34 basıyorum. Bence 30 çok az epey eziliyor zaten lastik 30 olunca. Kapı içinde bir tablo var. Ordan 195/65/15 için 33-36 arası değerler veriyor. Yük durumuna ve ekonomi konfor dengesine göre ayarlamak gerekiyor. Çok yüklü olacaksa üste doğru kaymak lazım. Ben bu şekilde kullanıyorum. Bu arada araca landirenzo yağlamalı LPG taktırdım geçen hafta. Tabi yazmadığım süre içine aracın başına da yine bi sürü şey geldi ama artık foruma eskisi kadar katkı sağlamak istemiyorum. Ana sayfada cezalıyım zaten. Konuyu bu yüzen kaderine terk ettim gibi.




  • Emrullah bey sizin anlatacaklarınız tecrübeleriniz bizler için çok önemli lütfen başkalarının yaptığı yorumları kaale almayın biz gerçek aveo severler için yorumlarınıza devam ediniz. Aracınıza ne geldi başınıza inş. ciddi bir şey değildir. LPG konusundaki tecrübelerinizi dinlemek için büyük bir sabırsızlıkla bekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omkazim

    Emrullah bey sizin anlatacaklarınız tecrübeleriniz bizler için çok önemli lütfen başkalarının yaptığı yorumları kaale almayın biz gerçek aveo severler için yorumlarınıza devam ediniz. Aracınıza ne geldi başınıza inş. ciddi bir şey değildir. LPG konusundaki tecrübelerinizi dinlemek için büyük bir sabırsızlıkla bekliyorum.








    omkazim 'e katılıyorum kesbi arkadaşım. millet yazsın sen aldırma forumda bir dünya kendini bilmez vatandaş da var yapacak birşey yok . bende 1.4lt kullanıcısıyım çok memnunum Allah 'a çok şükür. Uzun yoldan geldim çok rahat ettim yolda. CC tam bir nimet . Lastik basıncı olarak giderken 35psi , gelirken 33psi yaptım . kesinlikle 33 öneriyorum. Konfor bariz farketti. Bir de lastikler hala üzerinde gelen conti2 'ler. 36700km de artık sertleşme var .

    LPG konusunda bende merakla bekliyorum tecrübelerinizi.




  • Müsait bir zamanda cevap yazayım. Şuan yeni taşındım, Trabzondayım. Yorgunluktan ölüyorum. Evde elektrik yok nedense karanlıktayım, dizüstü ile ve telefonun netiyle yazıyorum. Arabaya şeref fakirinin biri kapılardan bagaj kapağına doğru boya sökücü gibi bişey sürmüş. Sağ iki kapı, bagaj kapağı ve sol ara direk tekrar boyandı.LPG uzun yol 22 kuruş gibi tam ölçemiyorum daha. Alt devirler birazcık daha cansız gibi geldi bana. Ama daha ilk 1000km sonraki ayara girmedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 1 Ağustos 2014; 21:18:29 >
  • Aynı aracı ben de 25 bin kilometredir lpg ile kullanıyorum hiç sıkıntı çıkarmadı üstelik sıradan 1000 liralık bir kit taktırmıştım bana 3000 liradan fazla tasarruf ettirdi hele hele şu anki (lpg=1,95 benzin=4.40) fiyatlarla tam %50 tasarruf oluyor Aveosu olan alacak kullanacak arkadaşlara kesinlikle tavsiye ediyorum.Sübaplarda uzama sorununun ortalama sakin kullanıma göre 80-100 bin kmde gerçekleşeceği ve en fazla her şey dahil serviste bile 1000 liraya halledilebilecek bir bakım gibi bir şey düşünebilirsiniz.Cruzelarda 120 bin km kullanılıp yeni yeni sübap arızası belirtileri gören arkadaşım var.Burada bence altın kural daha fazla ısınmaya sebep olacak özellikle şehirdışı yollarda uzun süreli yüksek devir çevirttirmeyip sakin kullanmak.3000 devirde 106 yapıyor zaten otoyoldada 3500 devir 120 km/h geçmek hem sübap ömrünü hem insan ömrünü tehlikeye atar.Kayıtlara geçsin istedim.




  • Epeydir konuyu unutmuştum. LPG ile ilgili bir soruum yok şimdilik ve gayet memnunum. Sadece LPG'ye geçince dikiş makinesi gibi ses yapmaya başlıyor enjektörler ona biraz sinir oluyorum. Dizel alsam demekki epey rahatsız olacakmışım.
  • http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-chevrolet-denizli-opel-bayiinden-hatasiz-boyasiz-aveo-1.3-d-ltz-sedan-2012-202371812/detay/
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-chevrolet-ogretmenden-cok-temiz-super-ekonomik-ve-konforlu-194117927/detay/
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-chevrolet-acillll-satilikkkk-benzin-plustup-144701887/detay/

    hangisi sizce?
    esasında çok yol yapmıyorum ama
    karar da veremedim. donanım LT de yeterli gibi.
    ama LT tüplü tüp sorun yaratır mı bilemedim, diğer iki araçta dizel.
    LT benzinli bak demeyin. bu üç araç için soruyorum. teşekkürler.




  • Öncelikle araçların ne derece temiz olup olmadığını bilmediğimi ve 2. el araç konusunda uzman olmadığımı belirtmek isterim. Şimdi size ben olsaydım ne yapardım en fazla onu diyebilirim. Ben olsam hiç düşünmeden ltz dizel alırdım. Niye alırdım diye nedenlerimden aklıma gelen bikaç tane yazayım:
    -1,4 benzinliye LPG olmadan binmem. 1.2 almamdaki amaç buydu ama işim gereği memleketten daha da uzaklaşınca LPG taktırdm. LPG taktırmak bana ruhsat vs. ile 2000 liradan fazlaya mal oldu. Artık aracım daha ağır, kapalı garajlara giremiyorum ve yakıtım daha sık bitiyor. Ayrıca ekstra onun da bakımı var, yağı var, ayarı var, filtresi var vs. Bagajım küçüldü. Param yetse zaten direk dizel alacaktım ama ben aldığımda hem dizeli gelmemişti, hem de o kadar param çıkmazdı. %10 peşinle 1.2 bazını zor alabildim.
    - Dizel alacağım kesin olduğuna göre niye LTZ? Öncelikle tek fark malesef donanım değil. LTZ'de bi kere 75 değil 95 BG motor var. Diğer artı ise 5 değil 6 vitesli şanzıman var.

    Yani özetle "ben olsam" ne yapar ne eder illaki yeni aveo alacaksam 1,3 LTZden başkasına bulaşmazdım. Ama diğer alternatifleri de değerlendirmeyi unutmayın. Malum markanın satışı artık Türkiye'de yok malesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 25 Şubat 2015; 17:46:02 >




  • teşekkürler. yakıtı bir kenara bırakırsak aracı tavsiye edersiniz degilmi. bir de dizel için şu km üstü alınmaz dediginiz bir km var mıdır? Ayrıca opel servisleri bakıyor sanıyorum araclara.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.