Şimdi Ara

Yazın kışlık lastik kullananlar... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
2
Favori
609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • byburaq67 B kullanıcısına yanıt

    Hiç bir zaman kabak lastikle araç kullanmam. Gerekirse kendime 1 kıyafet az alırım, dışarıda daha az yemek yerim, daha alt model bir telefon kullanırım fakat değişim zamanı geldiğinde kilometreye bakmaksızın fiyat performans ürünü olan başka bir lastik takımı ile değiştiririm. Zira araç kullanırken yer ile yegâne temasım lastiklerdir. Acil bir durumda olası bir kazada beni cebimdeki ayför 275 hüromax veya samsun hiper ultra mega telefon kurtarmayacak.

  • ilkerk88 kullanıcısına yanıt

    Ralli aracı kullanmaya gerek yok. Şu listeyi bir incelerseniz Fren mesafesinin önemini bir daha düşünebilirsiniz...



  • karamitat kullanıcısına yanıt

    Bu teknik taktik bilgilerin hiçbirisi bizim ülkemizde geçerli değil. Kimse kurallara göre araç kullanmıyor. Takip mesafesine uyana daha rastlamadım. Lastiklerin uygun değilse takip mesafesini arttırırsın hızını düşürürsün bukadar basit. Fakat bizim ülkemizde trafikteki herkesin çok önemli işleri var aciliyeti var. Adam sokak arasında 50-60 ile gidiyor ondan sonra yok efendim fren mesafesi, yok efendim arabam çok yakıyor. Gaza az basmadığın müddetçe araba çok yakar. O nedenle bizim ülkemizdeki araçlar ralli aracı gibi kullanılıyor.


    Aracı kendine göre değil kendini araca göre ayarlaman lazım.

  • Abi bu kafaları bırakmamız lazım. Daha yeni yoldan geldim.


    Aynaya bakmayan mı dersin.

    Dikiz aynası bile görünmeyecek şekilde arabayı yükleyen mi dersin.

    Beş şeritli yolda en sol şeritten yüz ile giden mi dersin. (Çevremde sürekli soldan gidenlere neden böyle yaptıklarını sorduğumda soldan gelenin endişesini taşımaktan kurtulmak için olduğunu söylediler.) Kafalara gel.

    Arabasının yaylarını kestirip yol dalgalanmasında şeritten şeride uçan mı dersin.

    Pavyon gibi arkada elli lamba önde elli lamba (sisleri saymıyorum bile) yakan mı dersin.

    Arabası hızlanamadığı için gurur yapıp hiç bir şekide yol vermeyen ve seni yavaşlatan, bunuda zafer sayan ruh hastalarını mı dersin.

    Evin salonunda oturur gibi araba kullananı. (Adam arabada çay, kahve ve sohbet halinde. Kural ihlali yaptığında uyardığın zaman evinin salonuna girmişsin gibi ne var diyor.)


    Size gelelim kışlık lastikle binilir mi? Binilmez hocam binilemez. Sen bana gelip arkadan çarpsan takip mesafesini korumana rağmen fren mesafeni tahmin edemediğin için. Bende indiğimde arabanda kışlık lastik görsem seni döverim. Bak çok net söylüyorum döverim. Çünkü bunun adı sorumsuzluktur. Trafikte herkes birbirinin emniyetinden sorumludur. Sen uygun donanıma sahip araçla o trafiğe çıkmak zorundasın. Uygun donanımın yoksa benim sorunum değil. Tıpkı benim uygun donanımım olmadığında senin sorunun olmadığı gibi.


    İnsanların özgürlükleri başkalarının özgürlüklerinin başladığı yerde biter. Sen özgürlüğüünün sınırlarını aşıyor oluyorsun böyle yaptığında.


    Allah'ın belası bir akrabam var. Herif tavuk karası yani karanlıkta göremiyor. Olabilir hastalıktır bu. Adam gitmiş öyle bir far ayarı ve far yaptırmışki safaride ava çıkarsın. Karşıdaki adamın canı yokmu diyorum, banane a.... diyor.


    Sonra gel bizim milleten iş bekle. Deprem yıkılan binaların bile olayı bu, aynı sizin düşünceleriniz. Çok para, bizim memlekette para kıymetli, birşey olmaz ve benzerleri.


    Okuyorum bazen forumu, Allah yardımcımız olsun diyorum.





  • Oyunu kuralına göre oynamak lazım. Aracın en önemli parçası lastiklerdir herhalde. Neticede bilmem kaç yüz kiloluk aracın yerle tek bağlantısı 4 tane içi hava dolu lastik. Bir arkadaşım yazın kışlık kullanıyor bir şey olmuyor, bir akrabam kışın yazlık kullanmış bir şey olmamış gibi şeylere kulak asmayın. Frenin ne zaman lazım olacağı belli olmaz, kaza yaptıktan sonra da iş işten geçmiş olur. Ani bir frenlemede, önünüze çocuk atladığında vs. kazadan kurtulduğunuzda "iyi ki" dersiniz. Trafikte ne zaman ne olacağı belli değil, işe yarayacağı tek bir an olur ama o da hayatınızı kurtarır. O yüzden yazın yazlık, kışın kışlık lastik kullanın. Kurallara uyun, hızınıza ve takip mesafesine dikkat edin.


    Dün aşırı yağışlı havada normal akan trafikte önümdeki pick up birden durdu mesela. Normalde yolun devamını göremediğimde rahatsız olurum zaten, önümde kamyon, ticari, pick up vs. olmasını hiç sevmem. Dün de adam önüme denk geldi, zınk diye frenledi, takip mesafem yeterince olmasına rağmen ben yavaşlayacak sandım fazla hız kesmedim, ancak adam tamamen durdu. Gözüm hemen sağ aynaya kaydı, refleks olarak kendimi sağ şeride atacaktım ama araç vardı. Freni kökledim ama içimden "aha şimdi vurduk" diye geçirdim yani. Neyse ki aracın frenleri iyi de, kurtardı beni. Hız yüksek olmadığı için cana bir şey gelmezdi ama durduk yere başımıza masraf açardık.





  • Metufkcr kullanıcısına yanıt

    Bir önceki aracımda goodyear ultragrip 8 vardı ondan baya memnundum ama 2400 lira olunca fiyatı petlas'a yöneldim hocam lastik başı +500 lira vermek istemedim. kış lastiğinden geçtiğim için şu an memnunum işimi görüyor görevini yapıyor. bütçeye göre her şey malesef

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.