Şimdi Ara

Yazılımcıların Karşılaştığı sorunlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba herkese,

    Ben YKS sınavına hazırlanıyorum ve yazılım alanına ilgim var.

    Bilgisayar başında vakit geçirmekten haz alıyor ve kodlama videoları izlerken hiç sıkılmıyorum ileride bir yazılımcı olmak istiyorum fakat bir şirkette yazılımcı olarak çalışan kişilere sorularım var umarım cevap alabilirim.

    1. Bilgisayar başında çok vakit geçirdikten sonra akşamları zihinsel bir yorgunluk çok oluyor mu?
    2. Akşam 5 - 6 sularında kod işini bitirdikten sonra tekrardan akşamları veya haftasonu bilgisayarda vakit geçiriyor musunuz?
    3. Bu işte uğraşan bazı insanlardan aldığım duyumlara göre bilgisayardan çok fazla uzaklaşan bilgisayarı sadece iş için kullananlar oluyormuş bu işin dezavantajı diyorlar doğru mudur bu
    4. Son olarak tavsiyeleriniz nelerdir



    1. Çalışılan ekip veya işe göre evet. Fakat genellikle kritik zamanlarda veya bir iş gerçekten çok sürüncemeye girdiğinde oluyor. İletişim becerileri önemli.
    2. 5 - 6 sularında iş bitti diye bir durum olmayabiliyor. Eğer bu iş beyninizde yer ediyorsa rasgele zamanlarda bile aklınıza takılan bir sorunu çözmeye çalışırken kendinizi bulabilirsiniz. Tekdüze bir iş değil sonuçta yaratıcılığa bağlı. Ayrıca çalıştığınız konuma göre ters giden birşeyler olduğunda her an bakmanız gereken iş çıkabilir.
    3. Kişiden kişiye değişir fakat zamanınızın büyük kısmı ekranda geçince daha fazlası ekranda geçsin istemeyebiliyorsunuz.
    4. Takım çalışmasını başarmak üzere araştırmalar yapın, proje yürütmeyi öğrenin. Takımda lider her zaman lider olarak belirlenen kişi olmayabilir. İşler yolunda gitmediğinde, işlerin bir kişiye kalmadığına emin olun, bu kişi özellikle siz olmazsanız sizin için iyi olur.




  • Hummm,


    Yazılımcılık genç işidir, yaşlanınca ya yönetici olursun veya başka bir şey. Hesabını ona göre yap.


    Bu gün bildiğin yarın yalan olacak, sürekli kendini geliştirmelisin.


    Web programcısı olursun, mesela, işte Facebook'daki mühendisler React diye bir şey çıkarır, sonra sektör onları takip eder, 10 sene sonra aslında o kadar da şey değilmiş olur, ancak senin 10 senende hiç olur.


    Yazılımcılar iyi para alıyor, çünkü dijitalizasyon projeleri çok revaçta, bunlar eninde sonunda yerlerine oturacaklar, alayı windows gibi yeni şeylerden çok bakım onarım şeyine dönecek ve zamanla parlaklığını ve maaş farkını kaybedecek (veya kaybetti).


    Yani en fazla sahibinden.com a girip ufak tefek işler için bol bol ağız kokusu çekeceksin, çünkü piyasada yeni sahibinden.com yapacak kimse olmayacak.

  • Dostum tavsiye olarak sana şunu söyleyebilirim;


    Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği, Matematik üzerine kuruludur. Gerçekten iyi bir Bilgisayar Mühendisi ya da Bilimcisi olmak istiyorsan, Matematik seviyeni bilmiyorum ama Matematiğini güçlü tutmanı öneririm. Oyun programlama, yapay zeka, makine öğrenmesi vb. konularda ileri seviyede matematik bilgisine ihtiyacın olacak.


    Bunların yanı sıra, internette bazı önemli üniversitelerin kursları var. Harvard CS50 (Türkçe dublajı var), Coursera (ingilizce) kurslarını alabilirsin. Burada önemli temel oluşturabilirsin.


    Her meslekte olduğu gibi bu işin de sorumluluklarını ve zorluklarını iyice düşünüp tart derim. Zira, bunu düşünmezsen ileride pişman olabilirsin benden demesi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.