Şimdi Ara

Yavru Kedi Bakımı Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar, geçen hafta 2 aylık bir Scottish Fold cinsi kedi sahiplendik. Kedimizin, şükür bir problemi yok ama ona daha iyi bakabilmek adına bir kaç sorum olacak tecrübe sahibi kişilere.

    -Tırnaklarını kesmeye kaç aylıkken başlanmalı? Bir hayli can acıtıyor tırmanırken, oyun oynarken.
    -Genelde gün içinde hep birlikteyiz ve sürekli kucağımda uyuyor. Sürekli salondayız, gece uyuyacağımız zaman odasına götürüp kapısını kapatıyoruz, yerini yadırgama gibi bir sorun yaşar mı acaba?
    -Sürekli bi tırmanma huyu var, ayaktayken bile paçadan başlayıp kucağıma kadar tırmanıyor namussuz. Her yavru kedimi böyle yoksa bizimkine has mı bu durum :)
    -Göz akması var bunun nasıl önüne geçebilirim?
    -Kuru mama yiyor daha hiç yaş mama vermedik, vermelimiyiz yoksa sürekli kuru mama mı yemeli?


    Tavsiye edebileceğiniz şunu şöyle yapmalısınız diyeceğiniz bilgileri merakla bekliyorum. 2-3 ay evdeyim bu süre zarfında ne katarsam kediye ilerisi için iyi olacağını düşüyorum.

    Bu da yavrumuz bayan Asuman :)

    Yavru Kedi Bakımı Hakkında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gokcesel -- 1 Kasım 2019; 10:0:43 >







  • Elinizle oyun oynatmayın , oyuncak olarak ipli pelüş (kırbaç gibi) kullanın. El ve ayağınızla oynatmayın şuan 2 aylık 2 kg bile olmayan kediniz 6 ay sonra 6-7 kg olacak ve tırnaklarıyla daha güçlü saldırılar yapacak.
    Henüz küçük olduğundan tırnaklarını kesmenize gerek yok. Tırmalama tahtasında kendisi törpüler onu.
    Eğer illa kesmek isterseniz de veterinere giden küçük olduğu için derin kesip kanatmanız çok muhtemel.
    Yeni doğan oldugundan enerjik olması normal. Bizimkilerden biri yavru iken bazen perdeden tavana kadar tırmanırdı. İlerde sakinleşir.
    İnsan için kullanılan göz damlasından damlatabilirsiniz .
    Kuru mama alışkanlığı iyi birşey.
    Bahsettiğim kırbaç gibi oyuncak ve tırmalama tahtası hariç hiçbir oyuncağa para vermeyin ilerde aşıları ve kısırlaştırılması için gerekecek.
    Furminator marka tarakla ara sıra tarayın haftada en az 1 kez tüy dökümü azalır. (markayı özellikle belirttim pahalıdır ama diğer markalardan daha etkilidir.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tembelreis -- 1 Kasım 2019; 12:10:22 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tembelreis

    Elinizle oyun oynatmayın , oyuncak olarak ipli pelüş (kırbaç gibi) kullanın. El ve ayağınızla oynatmayın şuan 2 aylık 2 kg bile olmayan kediniz 6 ay sonra 6-7 kg olacak ve tırnaklarıyla daha güçlü saldırılar yapacak.
    Henüz küçük olduğundan tırnaklarını kesmenize gerek yok. Tırmalama tahtasında kendisi törpüler onu.
    Eğer illa kesmek isterseniz de veterinere giden küçük olduğu için derin kesip kanatmanız çok muhtemel.
    Yeni doğan oldugundan enerjik olması normal. Bizimkilerden biri yavru iken bazen perdeden tavana kadar tırmanırdı. İlerde sakinleşir.
    İnsan için kullanılan göz damlasından damlatabilirsiniz .
    Kuru mama alışkanlığı iyi birşey.
    Bahsettiğim kırbaç gibi oyuncak ve tırmalama tahtası hariç hiçbir oyuncağa para vermeyin ilerde aşıları ve kısırlaştırılması için gerekecek.
    Furminator marka tarakla ara sıra tarayın haftada en az 1 kez tüy dökümü azalır. (markayı özellikle belirttim pahalıdır ama diğer markalardan daha etkilidir.)
    Tamam hocam elle oynatmak yok bundan sonra :) dediğiniz oyuncağı alayım onunla oynatalım. Kilosu geçen hafta 600gr çıkmıştı.

    Tırmalama tahtasını pek tercih etmiyor, koltuğu sandalyeyi tırmalamaya başladığı zaman alıp tırmalama tahtasının önüne koyuyorum öyle tırmalıyor onu :D

    Hafta sonu veterinere götüreceğim bi tırnaklarına baktırır onların yönlendirmesine göre hareket ederim.

    Biz de ilk Pet Shop alışverişin de bahsettiğiniz tarağı aldık 2 günde bir tarıyorum yavruyu.

    Teşekkür ederim bilgilendirme için sağ olun :)




  • 1.5 yaşında bir scottish fold sahibi olarak sorulara tek tek cevap verip ardından da birkaç tavsiyede bulunmak isterim.

    - tırnaklarını kesebilirsiniz ama dediğiniz gibi her yere tırmanmak isteycektir şimdilik kesmeyin tırmansın her yere yavrucak :) alışması için 1-2 ay içerisinde kesmeye başlarsınız.
    - tek başına odada korkabilir yanınızda durması daha iyi uyanınca bi kontrol edersiniz yanınıza falan çıkarsa indirirsiniz uyurken ezilmesin.
    - her şeyi oyun/macera olarak görüyor yavru kediler gayet normal benimkisi de hiç tırmanmazdı.
    göz akması aşırı değilse normal göz temizleyen olabildiğince doğal bi damla alırsanız veterinerden iş görür. kesinlikle her insana damlatılan göz damlasını damlatmayın. bazı çok hafif göz damlaları için geçerli o durum.
    - yaş mamayı haftada en fazla 4-5 kez vermeniz çok bile olacaktır. ben ne zaman aklıma gelirse o zaman veriyorum ama yavruyken çok daha rahat ediyorlar yaş mama yerken, haftada 2 kez verin derim çok da alışmasın kuru mama yemez.


    bunlar dışında tavsiylerim;

    - elinizle oynatmanızda bi sakında yok mama verirken yanlışlıkla elinizi ısırdığında istese ne kadar saldırgan olabileceğini göreceksiniz zaten. oyun oynarken elinizi falan deldikleri yok..
    - mama markalarını veterinerler ticaret amaçlı öneriyor ne derlerse bilin ki tersi doğrudur. pmden marka vererek yardımcı olabilirim bu konu hakkında oldukça araştırma yapmıştım.
    - 0-6 aylık dönemde günde 2 kez kalsiyum ve bununla birlikte farklı farklı vitaminleri periyodik olarak değişimli kullanmanızı tavsiye ederim.
    - bağışıklık sistemi güçlendirici aşı önermişti veterinerim bana olmasa da olur demişti hep unuttum yaptırmayı veterinerinize sorup bunu de düşünebilirsiniz.
    - sevdiği bi ödül maması bulursanız oyun oynadıktan sonra veya güzel güzel yatarken arada verirsiniz ve uysal zamanlarında ödüllendirildiğini unutmamış olur.
    - bu konu bence çok önemli ama hayvan sahipleri, hayvanlarından bile daha az onların sahibi olduğunu düşündükleri için bunu yapmazlar. iddialıyım kolay kolay kimse de bi kedi için bu tavsiyeyi vermez. yapmaması gereken davranışlarında pencere açıkken cama çıkmak, saldırmak, oynarken avını yakalamış gibi tırmalamak vs.. net ve hafif yüksek bi ses tonuyla "HAYIR!, "ŞŞT!" gibi kelimeleri söyleyip yapacağı şeyi engellerseniz bu hem sizin hem de kediniz için çok iyi olacaktır (ben poposuna da hafifçe pıt pıt vuruyorum çok güzel kaçıyor ). sevgiyle büyütelim diye yavrucuk camdan aşağıya düşsün istemeyiz veya eve gelen akrabaları tırmalıyor diye odaya kapatmak zorunda kalmazsınız.
    - 7-8 aylıkken glokozamin takviyesine başlayacağınızı zaten veterineriniz söyleyecektir, marka konusunda yine yardımcı olabilirim.
    - kumunu şimdi olmasa da ileride her gün değiştirirseniz evde çişli patileriyle gezmesini önlemiş olursunuz.
    - yavruyken maması her zaman tam dolu suyu da taze ve dolu olmalı çok sık yiyip içiyorlar bildiğiniz gibi.
    - lazerle çok güzel oynarlar, peluş bi arkadaş ayarlayın onunla kardeş gibi takılıyorlar kavga ediyorlar falan güzel oluyo çok.
    - yatması için yeri olsun isterseniz de armut koltuklar en iyi seçenek çünkü gece öyle şekillerde yatıyorlar ki düz zeminli yerelde rahat edemeyip hemen uyanıyorlar. armut koltuk vücutlarının pozisyonuna göre şekillendiği için sırt üstü uyurken çok rahat ediyor benimkisi.
    - dokunarak kucakta severek özellikle yavruyken elletmekten hoşlanmadığı yerlerin sevilmesine alıştırmanızı tavsiye ederim. göbeğine falan dokundurtmuyor sonra bazı kediler göbeğin sevilmesinden mahrum kalmayın ikinizde :).
    - son olarak tasma takmanızı önermem bir yere atlarken takılıp kurtulamayabilir. ayrıca ses çıkarıyorsa tasması kendini huzursuz hissettiğinde ortadan kaybolamaya çalışırken sürekli bi ses onu daha da rahatsız edecektir biraz kendi köşesine çekilmeye ihtiyaç duyuyor bu sevimli dostlarımız.

    merak ettiğiniz her şey için pmden seve seve yardımcı olabilirim.

    iyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Santiago Bernabéu -- 12 Kasım 2019; 5:11:59 >




  • Santiago Bernabéu kullanıcısına yanıt
    Yapıcı cevaplarınız için kutlarım.
  • Santiago Bernabéu kullanıcısına yanıt
    Hocam cevap ve tavsiyeler için çok teşekkür ederim.

    - Tırnaklarını veterinere kestirttik sorun olmadı pek halen güzel bi şekilde tırmanıyor :D
    - Gece uyurken odasını kapatıyoruz bir dakika falan miyavlıyor sonra susuyor, sabah 7 de beni çıkarın buradan miyavlamaları başlıyor. Gece saatlerine alıştı diye düşünüyorum :)
    - Bizim yavru her şeyi macera olarak görüyor, evde terör estiriyor bir oraya koşmalar koltuklardan sekmeler falan. Görseniz piskopat dersiniz :D
    - Göz akması azaldı çapaklanma oluyor sadece o da ilk zamanlara göre bayağı az.
    - Yaş mamayı haftada bir veriyorum, bir çırpıda yiyor zaten :D Ödül maması olarak verme olayını öğrenmem gerekiyor sadece :)

    - Biz elimizle oynatmasak bile kendisi geliyor patiliyor, ısırıyor parmaklarımızı. Can yakıcı değil ama büyüyünce bu huyundan vazgeçmez diye oynatma taraftarı değilim pek.
    - Mamasını sahiplendiğimiz ailenin kullandığı markadan devam ediyoruz, Proplan kullanıyoruz şu anda.
    - Vitaminleri özelden soracağım size :)
    - Haftaya veterinere gideceğiz, bağışıklık sistemi için danışayım kendisine.
    - Valla genelde hep evde olduğumda kucağımızda yatıyor. Şuan bile sol kolumda uyuya kaldı :D Odasına yatak aldık ama gidip yattığını görmedim hiç gün içinde :D
    - Tasmasına ilk taktığımızda alışmadı ama 1 hafta sonrasında huzursuzluğu gitti. Bizim için iyi oluyor, nerede olduğunu duyarak öğrenebiliyoruz. Koltuklara örtü aldık komple, geçen salonda arıyorum arıyorum yok hiç bir yerde. Örtünün arasından koltuğun içine tırmanmış köşe de duruyor boynunda ki olmasa inanın evi altına üstüne getirmek lazımdı bulmak için :D

    Size özelden yazacağım teşekkür ederim tekrar, iyi forumlar dilerim.




  • Santiago Bernabéu kullanıcısına yanıt
    Merhaba benimde scottish fold kedim var. Suan bir yasinda. Gittigimiz veteriner glokozamin den hic bahsetmedi. Simdi baslasam olur mu
  • Santiago Bernabéu kullanıcısına yanıt
    Mama olarak nd tahilsiz kuzulu mama veriyorum kitten dan yeni gectik. Gimcat multivitamin ve taurine aldim yeni basladik. Tavsiye ettiginiz urune hemen bakacagim. Tesekkur ederim. Msj yazamadım bir turlu olmadi :)) yeni katildim.
  • öncelikle foruma hoş geldiniz.

    gimcat ürenlerini sürekli değiştirerek kullanabilirsiniz. hem her türlü farklı vitamini almış olur hem de aynı vitaminleri sürekli kullanmak bu vitaminlerin fazla alınamsından kaynaklı sorun yaşamazsınız.

    mamanız güzel fakat n&d hakkında çok ince bir ayrıntı var.

    n&d iyi bir içerik olarka iyi bir marka fakat güvenilirlik açısından aynı şeyi söyleyemeyeceğim.
    kitten veya yetişkin hatta kısır kediler için farklı paketlerde mamaları mevcut bu markanın ama bu farklı amaca sahip paketlerin içeriğini hem sitesinden hem de ambalajın üzerindne karşılaştırırsanız hiçbir besin değeri farkı göremeyeceksiniz. kitten mamalarında sadeec taneleri küçük (bu durum hemen her markada mevcut)

    ben acana mama kullanıyorum 1.8 kglik paketlerin her ay farklı çeşit hayvan etine sahip olanlarından alıyorum.
    acana ve orijen aynı firmanın iki farklı mama markası. sitelerinde ürettiğimiz mama her türlü koşulda (hastalık, kısırlık, yetişkin veya yavru) kullanılabilir diye belirtmişler.

    yani demek istediğim n&d güzel bir içeriğe saihpken neden böyle ucuz bi pazarlama taktiği uyguluyor anlamıyorum. şu ana kadar gittiğim her veterinerde n&d mama gördüm ve tavsiye aldım. bence firmanın bu pazarlama aşkının altında bir iş var...
    en azından benim için insanlar yetişkin kedi için özel diye mama alırken yavru kedi için olanıyla arasında hiçbir fark olmadığını bilmek beni rahatsız ediyor.

    not: n&d 1-2 ay denemiştim kedimin kakasının çok siyah ve katı olduğunu görmüştüm. 2. aldığımda da durum değişmeyince bir daha n&d almadım.

    iyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Santiago Bernabéu -- 23 Kasım 2019; 2:4:3 >




  • Santiago Bernabéu kullanıcısına yanıt
    Yardiminiz icin tesekkur ederim.mama icin değişiklik hazirligina baslayim . Kum tavsiyeniz var mi. Sanicat sani clean kullanıyoruz. Her gun temizliyorum kumunu sabah aksam. 15 gunde bir de tamamen degistiriyorum. Onceki kullandiklarina gore tozu saha az ama yine de Luna ma biraz tozlu geliyor gibi.
  • sanicatin bi modelinde mavi parçacıklar vardı göze kaçtığında kolayca eriyip temas ediyor diyorlar bazı forumlarda, kimyasal olması da tercih etmemem için bi etken o modeli eğer bahsettiğim gibiyse kumunuz değiştirmenizi tavsiye ederim.

    hepsi tozlu oluyor. ever clean hariç çoğunu denedim çok üst düzey kum olduğunu söylüyorlar ama slica(kristal) değil bentonit(topaklanan) olanını alın kristallerin tozu ve kimsayal yapısı zararlı demişti veterinerim.

    ben eczacıbaşının markası olan pisi pisi sabulu kum kullanıyorum (kartın kutuda reflex marka kuma da iyi demişti pethoptaki görevli). topaklanması en iyi pisi pisiydi benim karşılaştığım. van cat de tavsiye ederim ailemin yanına döndüğümde vancat alıyorum .gayet güzeldi bulduğumda ondan alıcam bakalım uzun sürede nasıl merak ediyorum.

    15 günde bir temizlemeniz güzel fakat ayda 25 güne kadar bekletebilirsiniz kumunuzu masrafı azaltmak açısından. temizlerken kaynak su ve çamaşır suyu kullanıyorum ben silmece doldurup biraz bekletiyorum sonra bulaşık fırçasıyla ovalıyorum. iyice durulayıp kuruduktan sonra yeni kumu dolduruyorum.



    rica ederim, aklınıza takılanları sormaktan çekinmeyin. iyi forumlar.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.