Şimdi Ara

Yavaş Yavaş Memurluğun Kaldırılmasına Doğru... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 100 yaşına gelmesine rağmen inatla emekli olmayan dedeler ve nineleri emekliye ayırsalar büyük tasarruf olur aslında

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • estimates29 E kullanıcısına yanıt
    mantıklı. bence siz çok gerginsiniz gidin bi ada çayı için

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • estimates29 E kullanıcısına yanıt

    Yazınızın tamamı okumadım,


    Vasıfsız masıfsız hikaye anlatmışsınız.


    Özel sektörde ortalama bir ofis çalışanı (mühendistir mimardır demiyorum bak), hebele hübele uzmanlarından daha fazla iş yükü olduğu fikrindeyim. (Özel sektör dediğim endüstri ve şirketler bu arada, mahalle dükkanlarını kastetmiyorum)


    Daha yazıcısını düzgün kullanamayan memurlar var ülkede, geçen işim düştü nufusa gittim ekranda önümde izliyorum personeli, 30 saniyelik veri gir cont. veri gir cont işini 6 dakikada yaptı. Kurumda çalışma saatlerinde elektrik kesildi, 40 dakika kurumun şefi müdürü çıkıp bekleyen insanlara cevap vermedi. İnsanlarla gariban güvenlik cebelleşti durdu.


    Zaten pek çok iş kurum ara programları üzerinden yürüyor. Bu tip memurlar veri giriyor, arşivcilik yapıyor.


    Elbette devletimizin hayati ve önemli kurumları var, elbette bu kurumlarda liyakat sahibi yetkin uzman birikimli vatandaşımızda çalışıyor, lakin mesele oranları nedir ?


    Şu kafayada tavım "memur olamamışşşş, kpss kazanamamışşş" adam postanede veznedar karşısında doktor, mimar, mühendis var "memur olamamışşş" filan diyor bi koycan şapalağı  





  • Stoa kullanıcısına yanıt

    Hocam dediklerinize katılıyorum.


    Bu insanlar birbirini çok iyi anlıyor da kimse oralı olmak istemiyor.


    Asgari ücretli yada düşük gelir yüksek iş yüklü kısım "ah ulen böyle dünyamı olur, batsın adalet, yata yata para kazanıyorlar" diyor,


    Memur kesim "ben bu konforu ve hakları hak ettim, isteyen sınava girsin yada torpilini bulsun kardeşim" diyor,


    Eğitimli ve geliri yüksek kesim "ulen bizim kafa yanıyor para kazanacağız diye bu herifler yata yata para kazanıyor birde beğenmiyor" diyor


    Eğitimli/eğitimsiz ve zengin kesim "memur nedir ya, al çorba parası yaparsın bilader" diyerek geçiyor.


    He en güzel hayatı da eğitimsiz yada eğitimli zengin kesim yaşıyor, diğerleri gün geçirmece :)


    Buda böyle bir döngü işte ^^


    Mezun olduğumuzda direkt kamuya geçen arkadaşlar vardı, ilk 1-2 yıl gelirleri sınıfımızın çoğundan yukarıdaydı.


    Şu an görüştüklerim arasından en düşük gelire sahip kişi kamudaki arkadaşlar kadar alıyor, yan haklarını saymıyorum.


    Arada konfor farkı varmı ? Evet kıyaslanamayacak kadar var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xreleave -- 6 Mayıs 2024; 17:37:20 >




  • Şimdi şunu fark ettim arkadaşlarımdan memur olanlar ilk 2 sene sürekli beni aramış şuraya atandım araba aldım vs. 2 seneden sonra bir daha aramamışlar. Memur olmayan alt insanlarla konuşmuyorlar mı acaba 😂


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Memuriyet, siyasi partilerin, iktidarda kalabilmesi ya da iktidar olabilmesi için uydurulmuş bir iş koludur. Yoksa, devletin özel sektörü geçebildiği bir alan olamaz. İç güvenlik meselelerine bakış açısına göre bazı alanlarda memur tutmak istenebilir ama bizimki gibi ahlaklı toplumların; önem sıralamasında, ülkenin geleceği, kişisel çıkarların çok gerisinde.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yukarıda pek çok felsefeden falan da söz edilmiş. Yok memurlar şöyledir böyledir bel ağrısıdır. Arkadaşlar bu ülkede zengin dediğiniz insanların tamamı vergi kaçırıyor. Kara para aklıyor. Memur dediğin adamın nesi var? Vergi kaçıramaz ek iş yapamaz. Devlet için en basit organ. Memuriyet kaldırılır onun işini yapacak özel firma 1 liralık işten 1000 lira kazanır. 1000 lira da vergi muafiyeti alır.


    Memuriyetin varlığının doğruluğundan söz etmiyorum. Fakat memurlar en şeffaf kişilerdir. Ayrıca memurların tamamının toplu taşımayla gitmesi gerektiğini düşünüyorum. Servis neymiş ilkokul mu lan bu. Özel şirket mi?

  • babus0606 kullanıcısına yanıt

    Hiçbir kamu kurumunun servisi yok. Yol ve yemek memurun maaşına dahildir.

  • Why Shy kullanıcısına yanıt

    9 yıl resmi kurumda çalıştım siyah plakalı ve bir adet kiralık araba ile işe gidip geliyorlardı hatta hatta kurumun temizlikçisi çaycısı bile o araçlarla işe gidip geliyordu

    şöför gece arabaları bıraktığı yerden sabah herkesi alıp geliyordu çalışanları

  • letgoda satılık ego kartalarına bir sor hangi kurumlarda çalışıyorlar sizin kafa tamamen kopmuş aynı chp gibi bü ülkeden uzaksınız  bektaşlar gibi turizm şirketlerine sorun hangi kurumların ihalesini almışlar söylesinler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babus0606 -- 7 Mayıs 2024; 8:41:19 >
  • Fthcyr F kullanıcısına yanıt

    artık siyah plakalı araçlar y ok herşey taşareon c plakalı araçlar ihale ediliyor.

  • Bu işin Kamusu özeli yok kalmadı artık.Türkiyede kimse iş bilmiyor kimse yaptığı işi doğru yapmıyor sıkıntı bu.Bir kurum Özel olsun veya Kamu olsun fark etmez.Kurumun başında liyaketli iş bilen kaliteli gerçek yôneticiler yoksa o kurum zombidir zombi olmaya mahkumdur.Türkiyede çoğu kurum böyle artık hani siz zannediyorsunuz özeller çok kaliteli iş yapıyorlar o eskidendi özellerde tırt.Türkiyenin sorunu yetişmiş kaliteli insanların hepsi Yurt dışına kaçıyor.Türkiyede kaliteli vasıflı işci sıkıntısı hergün çığ gibi büyüyor.Eskiden biyerde müdür olabilmen için İngilizceyi çok iyi seviyede bilme şartı vardı şimdi artık İngilizce bilmeyen adam müdür oluyor yani 2 kere şait oldum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 7 Mayıs 2024; 11:26:47 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yıllarca memuriyetin ekmeğini yiyenler birden bire daha az insan ile de bu çark dönmeye başlar demeye başladı, şimdi memuriyet tartışılacak hale gelmiş, yapay zeka zırvaları çıktı şimdi onlarla insanları tehdit ediyorlar, çıkarsanıza ağzınızdaki baklayı kardeşim, özellikle liyakatsiz büyük kesim için konuşuyorum, sizi diğerlerinden farklı kılan şey neydi ve bugünlere kadar nasıl bu kirli sistemi devam ettirmeyi başardınız? bi ülke düşünün ki hocasından kaşarovuna herkese yetebiliyor ama insani stabil bir hayat isteyene tüm duvarları örüyor memurluk zaten hayal gibi kalıyor,belli bi yaşa geldim şuan aile evi olmasa hayatım kaymıştı büyük ihtimal,oysa bu duruma düşecek kadar yetersiz biri asla değilim illa birinin yalaması mı olmalıyız yaşamak içün, inanılmaz

  • aykut291 A kullanıcısına yanıt

    Ülkede adamcılık çoğaldı...


    Ayrıca bir ABDli mühendis logaritma bilmez türkçe bilmez coğrafya bilmez ama işinin ehlidir. Türkiye'de ise tam tersi.. İş bilipte iş yapamayan bir sürü adam tanıyorum. Üniversite Sınavının kaldırılıp Üniversitelerdeki baskının kalkması lazım.. Adamlar araba yarıştırır gibi üniversite yarıştırıyorlar bu çok saçma birşey. Üniversiteler eğitim kurumudur. İş bulma yada para kazandırma kurumları değildir.

  • nexus can N kullanıcısına yanıt
    Öyle aynen herkes tanıdığı adamı işe sokuyor.Kimse dışardan gerçekten işi bilen birisi olsun alıyim demiyor.He tabi bu dediğim şey memur tipi işlerde geçerli çok teknik işlerde mecvur liyakata bakmak zorunda kalıyorlar.Ama onun dışında her meslek kolu tanıdıkla dönüyor artık.Bu göz bunu gördü ister inanın ister inanmayın.Bu İk dan meil gelir işte aramıza katılan kişiler.İş geliştirme departmanına bir kişi almışlar merak ettim adamın biyografisini okuyim.Ne mezunu adam Sinema,Radyo Televizyon haberlicilik bilmemney bu adamı iş geliştimeye almışlar Şirketteki iş sürecini geliştiricek düzelticek.Türkiyede çoğu şirket böyle o yüzden hiçbir halt olmaz bizden.Abd Şirketleri Dünyanın en elastik şirketleridir.Bu yüzden Amazon gibi Rocstar gibi Apple gibi Ms gibi şirketler hep Amerikan şirketinden çıkar çünkü adamlar bu işi çözmüş artık.Bir kurumun başına ahmak koyarsan o kurum batar mantığıyla hareket ediyor onlar ve bu mantıkdan hiçbirzaman vazgeçmoyorlar.Adamlarda Ceo bile kovulabiliyor bizde Ceo yu bırak kovmak ona ödül plaket bile verilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Göz nasıl boyanır size küçük bir örnekle anlatayım. Geçtiğimiz yıllarda çalıştığım kurumun personel servisleri tasarruf önlemleri kapsamında kaldırıldı. Ekap ihale bilgilerine göre tüm personelin 1 yıllık servis hizmet bedeli 450 bin TL civarındaydı.

    Aynı yıl yapılan 5 adet şoförlü kiralık araç ihalesi için 800 bin TL civarında ödeme yapıldı. Hikaye bu kadar.


    Kamudaki harcamaların boyutunu görmek isteyenler ekap üzerinden tüm kamu ihalelerini inceleyebilir.


    Memurun personel servisi anlamsız ve kaldırılması olumlu ancak kamu bütçesindeki delik bu değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SailorTurkey kullanıcısına yanıt

    basit insanlar ve konular beni germez , ettikleri lafın saçmalığı beni yorar , her ne hikmetse çoluk çocuğun forumuna döndü kalite de düştü haliyle burda . ben de sana bir çay ısmarlıyım istersen bornovada iyi gelir


    10 yıllık tecrübemle arkadaşın kamu daireleri özelleştirilmeli lafıyla dalga geçiyorum başka bir tip gelip o lafla dalga geçiyor ki konuya vakıf olmayan insanların ettiği boş laflar , dediğim gibi çoluk çocuğun forumuna dönmüş


    ha illa ki burada bilgi sahibi olmadan fikir iddia eden bazı yeni yetme beyinlere ki çoğuna lafımdır kişisel değil , konuyu idrak etmeleri ve bilgi edinmeleri açısında kısa bir anektot vermek gerekirse kamunun özelleşmesi demek baştan aşşağı olmasa da radikal şekilde kamu ve personel kanunlarından tut yönetmeliklere kadar çoğu şeyin yenilenmesi demektir .


    kamu ihale kanunundan örnek verdim .


    zor değil imkansız değil hatta şu gidişata oranla yapılması absürt bile sayılmaz fakat en basitinden kadrolu personellerin özeldeki iş kanunu kapsamı ve hükümlerine göre iş yapabilmesi için sil baştan 657 gibi bir kanun çıkarılması gerekir ..


    yani konuyu açanın niyetinin ne olduğu anlaşılıyor ama sonundaki ettiği laf biraz saçma olmuş ona dokunduruyorum zaten sonunda da dalga geçer lafla olayın saçmalığına atıf yaptım ,


    burda bir skm kimse ilgilenmez detaylı yazdıklarımla ama bilgi edinmek açısından merak eden varsa ona göre yazmak istedim , derdim değil yani .





  • jubeii kullanıcısına yanıt
    üstad iyi kahkaha attım öyle içten yazmışsın ki

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.