Şimdi Ara

yatırım yapmak mi? araç modelini yükseltmek mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar; yaş 43; 12 yıllık emektar honda civic araç sahibiyim; aracımdan yakıtı dışında memnunum; km. si henüz 86 Bin de; araç 7 yıldır bende; bakımlarını yetkili servite yaptırmaya özen gösterdim.


    ama artık biraz sıkıldım; birde daha teknolojik-daha donanımlı-az yakan bir araç hevesim var.



    Gel gelelim yaklaşık 600 -700 bin TL nakit para eklemem gerekecek.

    Allah'a şükür kenarda yaklaşık 1.2 milyon tl birikimimiz var.-altın-borsa- döviz şeklinde.


    2 evlat var; onların geleceği için bu parayı araba almak yerine, yatırım için mi değerlendireyim ?


    yoksa aracımın modelini ; kendi aracım da iyice yaşlanmadan yükselteyim mi?


    Bİr türlü işin içinden çıkamadım.


    Her türlü yatırım tavsiyesine de açığım bu arada.








  • Araç modelini yükselttiğinizde giderleriniz de artacaktır. Mesela; 2012 model arabaya ödediğiniz MTV ile 2024 model arabaya ödenen MTV aynı olmayacaktır. Diğer gider ise; kasko ve trafik sigortası primlerinin artışı olacaktır. Çocuklarınızın yaşını bilmiyorum ama dünyanın bin bir türlü hali var, Allah uzun ömür versin, bir gün hak vaki olur ve ölürseniz o çocukların bakımıyla kim ilgilenecek ? Sadece çocuk değil, eşiniz çalışmıyorsa eşinizin de maddi ihtiyaçlarını karşılayacak birilerinin olması lazım. Benim nacizane önerim, bu parayı anında nakite dönüştürebileceğiniz yatırım aracına koymanızdır. Bende aynı durumdayım, 2010 model teneke bir araba var, iyisi olsun istiyorum ama insan oğlunun ihtiyaçları hiç bitmez. O yüzden yatırım yapmanın gerekliliğine inanıyorum.

  • Negatif Statü Hakları N kullanıcısına yanıt

    çocuklar 6-10 yaşında;eşim çalışıyor; ama araba olayını -fiyatlardan ötürü- çok gözümde büyütmeye başladım; geçen yıl kötü bir kazada geçirdim; hem aracımın değeri düştü; hemde biraz korku -tedirginlik kaldı.


    Gidip 2 milyonluk araç alsam; sokağa koysam gelse sarhoşun biri olduğu yerde pert etse ; yada kendi dikkatsizliğimden kaza geçirsem bir ton sıkıntı-bir ton masraf-bir ton kayıp-bir ton stres yaşayabilirim düşüncesi hasıl oldu.


    Şu anki aracım pert bile olsa; kaskodan 40-50 bin eksiğini çok rahat alırım; onu da bindiğime sayar geçerim.sağı solu sürtse; hiç takıntı yapmam ;aynen devam ederim.


    tabi ki insan nefsi iyisine-hızlısına-konforlusuna da binmek istiyor .; o da bi gerçek.


    nakite dönme konusunda en iyi yatırım aracı altın-hisse-fon. ne daire-ne arsa hatta ne de araba şu devirde hızlıca nakite dönmüyor zaten.

  • ghostiki kullanıcısına yanıt

    Şu anda kullandığınız aracınız güvenlik, sağlamlık, arıza çıkarma... gibi önemli konularda size sıkıntı çıkarmıyorsa kesinlikle nakit paranıza dokunmamanızı tavsiye ederim. Ama arsa - ev almak veya farklı bir yatırım için kullanmak gerekirse o zaman tekrar düşünülür konu.

  • redrua kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler seçim sonrasını bekliyorum, muhtemelen arsa alacağım.

  • ghostiki kullanıcısına yanıt

    Mantıklı olan yatırım yapmak, ben muhtemelen fonlara girerdim.


    Ama kendi adıma şöyle de bir şey var, evlenmeden önce bir araç sahibi olmak istiyorum. Bu araç için şu anlık her ay altın (altın bence yatırım değil bir birikim aracıdır, tabii ki enflasyona karşı korur) ve bir miktarda fon yatırımı yapıyorum. Muhtemelen 2025 e girdiğimizde bir kaç ay içerisinde dilediğim aracı alabilecek kadar birikime ulaşabileceğimi düşünüyorum.


    Konuyu şuraya bağlayacağım, bu biriktirdiğim para ile yatırımda çok güzel ilerleme sağlayabilirim. Düşünün 1m paranız var ve fonlarla falan uğraşıyorsunuz %10 kar ettiğiniz zaman bu 100k para yapıyor.


    Aracı alsam evet işimi görecek şu an motosiklet harici bir aracım yok, babada var bi araç arada sırada kullanıyorum ama kendi aracım gibi olmuyor.


    Yani çoluk çocuk var, evlisiniz bi hayatınız var. O yüzden eğer çok elzem değil ise bence bu para ile yatırım yapın derim. Hatta kendime de bu tavsiyeyi vermek istiyorum ama gönül araç almak istiyor :) Bakalım o parala ulaştığım zaman belki para daha tatlı gelecek, biraz daha o para ile oynayıp belki çok kısa sürede bi o kadar daha üstüne koyup bir yarısı ile araç diğer yarısı ile yatırıma devam ederim. Nasip kısmet.





  • emr0n kullanıcısına yanıt

    teşekkürler; yatırıma ne kadar genç yaşta başlarsan; ileride seninde inanıyorum çok daha iyi araçlara binme şansın olacaktır.

    ne yazık ki ülkemizde arabalar anlamsız pahalı; vergileri çok yüksek, giderleri keza çok yüksek.

    o yüzden bende şimdilik para -altın-hisse toplamaya devam ediyorum.


    belki bir dükkan veya konut aldıktan sonra; çok daha içime sinen iyi bir araç çekerim altıma; orta yaşlarımın hatırına  

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.