Şimdi Ara

Yaşayanlar anlatabilir mi ? Gözde uçuşan cisimler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
8.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • up

  • Hocam göz kontrolünde sorun yoksa sıkıntı yok yıllar önce lise 3 teyken başlamıştı çok üzülmüştüm. zamanla alışıyorsun görmezden geliyorsun bir çok insanda oluyor gittiğim doktor bizzat kendisinde de olduğunu gormende okumanda sıkıntı olmadığı sürece bı problem oluşturmayacağını söylemişti kafaya takma aradan 6 7 yıl gecti artma azalma yok konuyu görmesem kolay kolay aklıma gelmez.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bendede aynisi var doktor zamanla geçer demişti seneler önce

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam göz arkası yırtıklarından dolaylıymış bugün izlediğim videodaki göz doktoru söyledi.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NeyzenEfendi

    Bendede aynisi var doktor zamanla geçer demişti seneler önce

    zamanla görmezden gelebildiniz mi ?

  • Küçükken bende de oluyordu ve farkettiğimse tutuluyordum. Sonra ilgimi çekmemeye başladı.

    Odaklanma, kendi kendine unutur gidersin. Bu nefesini veya göz kırpmayı manuele almak gibi.
    Tutulma boş yere ya yazık. Yapamıyorum dersen de psikiyatriste git.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up

  • Bu konu, kafaya çok takmışsın ,görmezden gel alışırsın demek kadar kolay değil ne yazık ki. Ben de yaklaşık 9 ay önce başladı ve arttı. Şimdi her 2 gözümde de 5-6şar tane bunlardan var.Ben de retina uzmanına düzenli kontrole gittim bu süreçte.En son 3 ay ara verelim ve farklı bir uzman arkadaşım da baksın dedi doktorum.O da aynı şekilde gözümde bir sorun olmadığını ancak bunlarla yaşamam gerektiğini söyledi. Bir süredir iyi hissediyordum ama özellikle yorgun , mutsuz ve uykusuz olduğum zamanlarda daha çok görüyorum. Çünkü onlara odaklanıyorum.Belki de onların var olması beni mutsuz ediyor.


    Çok fazla sitede araştırma yaptım,yerli yabancı kaynakları ve forumları okudum. Tek söylenen şey görmenizi artık ciddi manada etkilerse o zaman cerrahi müdahale gerekebilir ancak bu çok az bir olasılık çünkü zamanla bunlarla yaşamaya alışacaksınız şeklinde yazıyor hepsinde.

    Ne yazık ki retinada bir sorun olmasa bile bunları yaşayan milyonlarca insan olduğunu iddia ediyor uzmanlar. Ben 8 ayda kısmen alıştım ama bazı dönemlerde aşırı odaklanıp günlerce mutsuz oluyorum. Özellikle pc başında çalışıyorsanız tam bir işkence.


    Ben özellikle boyun ile ilgili bir durum olduğunu düşünüyorum.Bazı kaynaklarda da bundan bahsettikleri oldu. Uzun süredir boynumda fıtık var ufak ancak fizik tedavi önerdiler. Boyundan beynin görme merkezine giden damarlar sorunluysa bir ihtimal belki de hep var olan bu uçuşan cisimleri boynundaki sorundan dolayı daha görünür hale getirmiş olabilir. Ben bu tezimi bir kaç doktora söyledim ama alaka bulamadılar çok. Ama hayatımda bu süreç başladığında tek değişen şey boyun fıtığım ve sürekli ağrı o bölgede.


    Yardımcı veya destek olabileceğim herhangi bir şey olursa elimden geleni yaparım. Konu açılalı uzun süre olmuş ama umarım mesajımı okuyabilirsiniz.Geçmiş olsun





  • Pr. Albus Dumbledore kullanıcısına yanıt
    İmkansız. Retinada veya gözün diğer bölümlerinden birinde hasar olmalı. O çizgileri başka türlü görme şansın yok. Çocukken gözüne bir isabet falan almış olmalısın. İyi düşün.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bende de var bunlardan. Özellikle sabah uyanınca ve aydınlık yerlere bakınca görünür hâle geliyor. Alıştım ve umursamıyorum.

  • Bu sorunu yaşayan arkadaşlarda miyop yada astigmat yok mu? Ben yaklaşık 20 yıldır gözlük kullanıyorum kendimi bildim bileli o iplikler var


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Insanmodoff kullanıcısına yanıt

    Bu konuda bir uzmanlığınız var mı ? Samimiyetten soruyorum. Yoksa sadece çıkarım mı yapıyorsunuz? Çünkü Cerrahpaşa mezunu 2 farklı retina uzmanı ile görüştüm ve hiç bir şekilde sizin dediğiniz gibi bir şey söylemedir.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.