Şimdi Ara

Yaşam Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaşam tamamen kontrol edilebilir değil. Yani demek istediğim şu, güç ekseni yüksek değişimler olduğunda buna biz karar veremiyoruz. Filozofların buna farklı bakışları var. Sizin düşünceleriniz neler? Kader tanımı var, karma tanımı ya da amor fati gibi kavramlar var bu konuda, örnekler de arttırılabiliyor yani.




  • yolda sağına soluna bakmazsan araba çarpabilir...olay bu.

    bugün varsın yarın yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kadar primitif ve katıksız bir ontolojiyi kucaklamış yaşıyorum ki yaşama dair bu iptidai ve temelden bakış açımın diğer insanlarınki gibi olması mümkün değil. Tavrım burada nasıl bu şekilde vuku buldu ki, gerçekten inanılmaz. Şaka şaka. Bilakis, herkes böyle. Herkes kendi ontolojik deneyiminin, tünelinin içinde. Bazı şeyler senin elinde, bazısı değil. Elinde olmayanları çok fazla ya da yenilmez hissedersen bu iyi olmayabilir. Bu durum karşısında kontrol illüzyonu gelişmiştir ama ironiktir, işe yarıyor. Komik bir şekilde. Adı üstünde, illüzyon. Bir büyücülük yetisi. Her teknoloji, ister mental, ister pratik olsun bir yerde büyücülük, seni kendi evreninde ve başkalarının evreninde farklı biçimde konumlandıracak özel bir illüzyon türü. Paylaştığınız evrende basitçe yer değiştirmek kadar basit bir fiil bile bambaşka örüntülerin, kaderlerin habercisi ama her daim elimizde buna etki edeceğine inandığımız sihirli bir kumanda olduğuna inanmak isteriz ve bu kumandaya da kısmen sahibiz. Beynimiz, ellerimiz, ruhumuz tüm yaşamımızın vuku bulduğu ve bizce - bir sihirbaz marifetiyle - kontrol edildiği yer. Ama bu özünde hem dışardan hem içerden belirli prensipler, yapılar vs ile bahşedilmiş. Bu vaziyet karşısında haliyle kaderin hem illüzyonist ve sihirbaz efendileri, hem de her şeye hükmeden kaçınılmaz yasalarının ve gidişatının köleleriyiz. Tabiatın çok net biçimde etkilenen ve aynı netlikte etki eden oldukça kompleks ve sıradışı bir unsuruyuz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Metafizik ve fizik. Ontoloji ve teknik benim için aynı anda işletilmesi gerken, beraber yüreyen alanlar. Nesnel olarak kavranabilen çalışılmadan kategorik bir ontoloji bence pek bir yere gitmiyor. Kategorilere karar vermeden önce pirinç ayıklamak lazım belki. Bu yaşamı anlamak demek değil, ama beraberce anlaşılamıyorlarsa yaşamı anlamanın da en ufak bir şansı yok.


    Konu, artık klasik denilebilecek bu videoyu aklıma getirdi.


    edy1789youtube
    The Jesus Christ Musical. Song: I Will Survive by Gloria Gaynor This is a FICTITIOUS Short Film! I didn't put this video to offense the Christian people and I don't hate Jesus. It's a joke, this video is just funny. I'm sorry if some people are hurt. Actor : Miguel Mas Film Director & Writer : Javier Prato http://www.javierprato.com/ Music : Gloria Gaynor - I Will Survive (1978) http://en.wikipedia.org/wiki/Jesus_Christ:_The_Musical http://www.imdb.com/title/tt0790688/ La comédie musicale de Jésus ... émouvant ;) Ceci est un court-métrage FICTIF! L'acteur Miguel Mas n'est pas mort suite à la vidéo. J'ai posté cette vidéo car je la trouve drôle. Je ne hais pas Jésus, et je n'ai pas mis cette vidéo pour porter atteinte aux chrétiens. Je suis désolé si cette vidéo choque certains.
    https://www.youtube.com/watch?v=w42ycMkAhVs&ab_channel=edy1789
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.