Şimdi Ara

YARDIMMM!!!açılırken sony yazısında kitleniyor :(((((

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar VGN-NR330E model sony vaio bir laptopum var ve nette gezerken not found operating sistem uyarısı aldım ve kitlendi pc bende ctrl alt f4 yaparak pcyi yeniden başlattım sonrasında pc başlamadı en baştaki sony vaio yazısında (biosa girmek için seçtiğimiz yerde) takılı kaldı f10 a basayım diyorm en azından recovery yapaym diye ama cihazdan dıt dıt sesleri geliyor yani cihaz komuta cevap vermiyor orada takılıp kalıyor biosada giremiyorum ne yapacagımı şaşırmış durumdayım yardımınıza ihtiyacım var



  • Arkadaşım bence senin bilgisayarındaki sorun anakartın sabit diski görmemesinden kaynaklanıyor. Şöyle açıklayayım: Bilgisayarın güç düğmesine basıldığında yani bilgisayar açıldığında anakart ilk olarak (eğer bios ayarlarını değiştirmediysen) cd sürücüsünü okur. Cd sürücüsünde işletim sistemi cd'si bulamazsa sabit diski okur. Senin bilgisayarında da anakart önce cd sürücüsüne bakıyor, orada işletim sistemi bulamayınca sabit diski okumaya başlıyor. Sabit diskte de Windows yüklü. Yani sabit diskin okunması durumunda Windows'un açılması gerekir. Zaten aldığın "Operation System Not Found" uyarısı Windows uyarısı değil anakartın uyarısıdır.

    Dolayısıyla Windows üzerinde yapılacak ayarlarla bu sorun giderilemez. Sorunun anakartın sabit diski okumaması. Sabit diskin ve anakartın arasındaki kabloda bir temassızlık var ve anakart, sabit diski bazen görüyor bazen görmüyor...

    Sorun tamamen bundan ibaret bence. Sorunu düzeltmen için kabloyu düzgün oturtman gerekir.

    Hadi kolay gelsin...




  • pekiiii çok ama çok teşekkür ederim ama birşeyde daha sorayım; benim bildiğim lkadarıyla laptoplarda harddisk takılırken kabloyla değilde slot gibi bişeye takılır yani kart takar gibi takılır harddisk yani kablo değil peki o zaman sizce harddisk o slottanmı çıkmıştır? ve harddiski görmediğinde please insert system disk diye bir uyarı vermezmi başlıngıçtaki sony yazısında kitlenmesi gerektirmezmi?
  • Ya işte aklım masa üstü sisteme gidiyor hep kusura bakma :)) Sen o iğneleri kontrol edicen,basamayan varmı diye,bu arada hdd eskimi?(Yeni bir hdd alman gerekebilir,hazırlıklı ol)
  • lçok çok teşekkür ederim ve laptopu amerikadan aldım agustosta yani yepyeni bir laptop ve türkiyede yok bu seriden servis desteğide dolayısıyla yoktur herhalde :( iğneleri dediğiniz neresi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.