Şimdi Ara

YARDIM--Anakartım elektrık almasına ragmen BooT Ekranı gelmiyor--

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Slm arkadaşlar,

    Şimdi yaşadığım sorun şu şekilde gelişti. Bir akşam oyun oynarken PC "dondu" bende her zaman yaptığım gibi 10sn powera basık tutarak yeniden başlattım. PC çalışıyor elektrik alıyor fakat bir türlü kaşıma boot ekrani gelmiyor. Ben tek ana karttan şüpheleniyorum ama kurtarmak için birşey yapilabilir mi diye merak ettim.

    Şimdi benzer bir sorun yaşamış veya bana yardımcı olabilecek arkadaşlardan fikir ve öneriler bekliyorum.

    Yaptıklarım:
    1- Bios reset; sorun devam ediyor.
    2- Pili söküp restlemek: sorun devam ediyor.
    3- İşlemciyi değiştirdim, kullandığım Amd955BE, 9600'ü taktım yine değişiklik yok.
    4- PSU değiştirdim; nanay.
    5- Ramleri çıkardım değişiklik yok
    6- Ekran kartı, çalışıyor sorun yok (Başka pcye takili)

    Not: PC'yi kapalıyken açıyorum, kasadaki pwr ledler yaniyor, işlemcinin ve MB'nin , ayrıca ekran kartının fanlari çalışıyor. Ama görüntü yok, ilk açılış ekranı (boot ve del'e bios'a gir seceneklerinin olduğu ekran) yok, bios'tan "beep" sesi yok.

    Sistem
    Asus m3a32-mvp-dlx-wifi -bios yanılmıyorsam 1605'ti.
    Amd 955BE
    2GB kingston ddr2
    Ati 3870 grafik
    3x Sata HD
    1x Serial hd
    Creative x-fi ses kartı
    Samsun 22" Monitor (çalışıyor sorun yok)
    İşltm win7*64
    Saygılar,







  • anakart uçmuş gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

    anakart uçmuş gibi.


    Evet öyle duruyor ama bir açıklaması olması gerekir. Yarın inşallah sadece ekran kartı takılı şekilde işlemciyide sökerek açmayı deniyecem. Umarım "beeeeep" sesi duyarım.
  • Aynı şey benim başıma geldi. Uyku modundan bidaha uyanmadı pc. Yazdıklarının hepsini bilgisayarcı arkadaşla denedik tık yok. Anakartın garantisi bitmemişti gönderdim gigabyte a bekliyorum. Yani seninde sorun anakartta.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: medikal781

    Aynı şey benim başıma geldi. Uyku modundan bidaha uyanmadı pc. Yazdıklarının hepsini bilgisayarcı arkadaşla denedik tık yok. Anakartın garantisi bitmemişti gönderdim gigabyte a bekliyorum. Yani seninde sorun anakartta.


    Cevabın için teşekkürler.

    Bizdeki de ne şans ama... Zaten Asus'un desteğinden memnun değildim. En iyi anakartı üretseler de bundan sonra uzak... Nette araştırırken asus ve gigabyte'te bu tür sorunlarla karşılaştığı görünüyor. Neden MSI'da yok mesela?
  • pm atmıştım ama cevabını burdanda verebilirsin. Anakart çöpe mi gitti?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: medikal781

    pm atmıştım ama cevabını burdanda verebilirsin. Anakart çöpe mi gitti?


    Yok atmadım daha çöpe ama garantisi falan yok. Onunla uğraşacağıma yeni alirim daha iyi. Bana sorarsan hata bios'ta, ya yandı ya da bir yıldan bu yana kullandıgım bios yazılımı kafayı yedi. Ama bambaşka bir nedenden dolayı da olabilir. Hafta sonu işlemcisiz açtım yine tık yok. Kısaca "Ruhuna Fatiha".

    Sonraki anakartım 850/890 chipsetli olacak ama kesinlikle asus ve gigabyte'ten uzak durmayı düşünüyorum. İlk tercihim MSi olur, ikinciyi daha düsünmedim.
  • 2-3 sene kadar önce bi sistemim vardı..4 yıllık felandı..4.yılında bazen power tuşuna bastığımda sorunsuz normal açılıyor,bazen boot ekranında öylece takılıp kalıyor,bikaç reset atınca sorunsuz açılıyordu felan.öyle yada böyle bu şekilde 1 yıl daha götürdü beni.tabi daha sonra anakarta elektrik vermemeye başladı ve anakart hepten pörtledi.


    diğer bir benzer sorunum ise,geçen ay bir müşterimin isteği doğrultusunda sistemindeki çalışır sorunsuz anakartını çıkartıp sıfır bir anakart taktım..eski anakartı ben alıp eve geldim..anakartta zaten sorunsuzdu,ben yinede evde test edip son işlemlerimi yapıp,forumda satışa çıkardım.2 gün sonra ismini hatırlamadığım bir arkadaşla anlaştık ve orjinal anakart kutusu içerisine orjinal anakart poşeti ile iyi bir paketleme ile ptt kargoya verdim kartı..

    5 gün sonra kartı sattığım arkadaş aradı,dedi ekrana görüntü gelmiyor ! dedim nasıl olur,ramleri değiştir,farklı slotlara tak,değişik ram bul dene.mutlaka senden kaynaklı bir sorun vardır.

    o kadar eminim ki kartta sıfır sorun olduğuna,utanmasam cocuğa acemisin bırak git bi bilgisayarcıya ver taksın felan dicem

    dedim geri gönder.kart geldi,1 hafta önce takır takır çalışan sorunsuz kart bazen sendeki gibi boot ekranında takılıp kalıyor,del basmamae rağmen saçma salak bi yazı çıkıyor ve bios alanına girmiyor,reset atıyorum bu kez del yapınca biosa giriyor,ama bios ekranında okla sağa sola zıplarken hafiften bi yavaşlık var gibi.felan felan..

    saçma salak durumlar yani..tahminimce ptt kargo paketi hor kullandı ve paketi her önüne gelen arabaya fırlatıp attı felan.sonuçta 6-7 araba değiştirerek ürün cocuğun eline ulaşıyor..

    kartı benim anakart çöplüğüne attım bende.hala orda yatıyor,zamanı gelince kilo ile satacam toptan

    biraz uzun oldu okuyanların gözlerine sağlık,umarım bendeki bu tecrübeler fayda sağlar




  • @emrah.kas

    Saol tecrübeler önemlidir. Uzun falan da değil. Ama senin anakartta biosa girebiliosun, bende o "del" bas dediği ekran hiç gelmiyor. Hadi sen kargoya verince boyle olduğunu düşünüyorsun, ben ne diyeyim, en az 3 yıldan beri kasanın içinde olan anakart için...

    Sen hala o anakartı güncel bir bios yükleyerek kurtarabilirsin. Model önemli değilde marka neydi?
    Saygılar
  • evet bende del yazısı geliyor.ama del'e basınca bazen saçma bi uyarı yazısı geliyor ve biosa giriş yapmıyor,tekrar resetliyorum del basınca biosa giriyor..anakart intel marka bu arada
  • kardeş benim anakart yapılmış geldi. Ne işlem yapıldığını bilemiyorum ama forumda birisi anakartın cd sini cdroom a takıp pc yi öyle açın diye yazmıştı. Benim anakarta da dün baktım açılışı cd rom a ayarlamışlar. belki deneyebilirsin sende.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: medikal781

    kardeş benim anakart yapılmış geldi. Ne işlem yapıldığını bilemiyorum ama forumda birisi anakartın cd sini cdroom a takıp pc yi öyle açın diye yazmıştı. Benim anakarta da dün baktım açılışı cd rom a ayarlamışlar. belki deneyebilirsin sende.


    İyi günlerde kullan.

    Dedigim gibi cd-romla açılışa değil sadece ekranda "del" yazısını görsem yeterli ben yapacağımı bilirim. Ama gelmio iste. Anakartın tamamen değişmiş olabilirmi?
  • msi 870a g54 anakartımdada böyle bir sorun oldu. bios yok boot yok bipleme yok ekran kartı fanı işlemci fanı kasa fanı herşey calışıyor ama görüntü yok.
    %90 anakartınız ucmuş hocam servise gönderin.
  • bilmiyorum seri no dan kontrol etmedim ama gönderdiğim kartın biosunu f7 yapmıştım bu gelende f7. bence değişmemiş gibi. yani yeni kart olsa en son bios sürümü ile gelirmiyki?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pancho_17

    msi 870a g54 anakartımdada böyle bir sorun oldu. bios yok boot yok bipleme yok ekran kartı fanı işlemci fanı kasa fanı herşey calışıyor ama görüntü yok.
    %90 anakartınız ucmuş hocam servise gönderin.


    Yok yaw ne servisi birde para mı vericem tamirine, zaten eskimişti. Yeni çipsetler çıkmış onlardan almaya niyetliyim, hayırlısıyla.


    quote:

    Orijinalden alıntı: medikal781

    bilmiyorum seri no dan kontrol etmedim ama gönderdiğim kartın biosunu f7 yapmıştım bu gelende f7. bence değişmemiş gibi. yani yeni kart olsa en son bios sürümü ile gelirmiyki?


    Hmm, evet sıfır anakartın yeni biosla gelmesi herhalde ender yaşanan bir olay olurdu. Peki ne yaptıklarını sordun mu?




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.