Şimdi Ara

Yapi Kredi Steam vb. Yurtdisi Alisveris Vurgunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
2
Favori
945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni fark ettim. Yapi Kredi kullanan herkese aslinda soru olarak soruyorum, Steam'den 50 TL'lik bir oyun aldim, fakat karttan 52.27 TL civarinda bir tutar cekilmis gozukuyor. Steam'den veya genel olarak yurtdisindan alisveris yapan arkadaslar (dipnot: TL ile, doviz kuru ile degil yani USD/EUR cinsinden degil, direkt olarak TL faturalandirma) sizde de durum boyle mi?




  • xDeathwing kullanıcısına yanıt
    Yurtdışı alışverişlerde yapı kredinin prosedürü bu hocam güvence bedeli gibi birsey alıyor sanırım kur farkı olmasın diye.Netflix alirken başıma gelmişti bir daha da bu platformlara yönelik üyelik yenilerken hiç kullanmadım

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bildiğim kadarıyla Yapı Kredi ve Akbank KMV alıyor. Fakat burada bence ayarı kaçırmış. Sizden 50,1 TL alınması gerekiyordu. Talep açıp iade isteyebilirsiniz. İş Bankasında böyle bir ücret ödemedim size önerebilirim. Akbank kredi kartında da denk gelmedim fakat banka kartında alıyorlar.

  • metin0 kullanıcısına yanıt

    Normalde Is Bankasi kullaniyordum, kredi kartinda cok daha iyi bir limit verdikleri icin Yapi Kredi'ye gecmistim fakat eger boyle ota boka fark alacaksa bir anlami yok gibi.

  • Yapıkredi kullanıyorum, bu tür yurtdışı kaynaklı (TL fatura kesilse dahi) dijital servislerin hepsinde aynı durum oluyor. Her seferinde ya müşteri hizmetlerini arayıp aradaki farkı iade etmelerini istiyorum, ya da world mobil uygulamasındaki bize ulaşın kısmından şikayet talebi oluşturuyorum. Bugüne kadar hiçbir sorun çıkarmadan olumlu yanıtladılar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deagle34 -- 18 Haziran 2022; 21:42:6 >
  • döviz cinsi ekstre seçebilirsiniz

  • Aynı durumu Disney+ Türkiye aboneliği almaya çalışan kişiler de yaşamıştı.

    Burada şöyle bir saçmalık var Disney+ Türkiye ya da Netflix Türkiye gibi firmalar zaten Türkiye'de bir vergi numarası almış ve sizleri TL cinsinden borçlandıran firmalar ancak neden Yapı Kredi bu komisyonu alıyor, ben anlayamadım.

    Yani bu firmalar döviz cinsinden bir hesaplama yapıp sizden TL tahsil etmiyor, fiyat zaten sabit. Hani döviz ekstresini aktif ettiğinizde sizden Euro ya da Dolar çekilmiyor, çekilemezde zaten.

    Garanti BBVA veya İş Bankası'nda böyle bir sorun yok.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • iDoctor kullanıcısına yanıt

    Yapı Kredi, alınan farkı birkaç gün içinde geri veriyor. İşlem belirli bir süre için dolar olarak yansıyıp daha sonra Türk lirası olarak yansıyormuş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Triplxt. -- 20 Haziran 2022; 21:31:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • metin0 kullanıcısına yanıt

    Axess'de güncel olarak - en azından öğrenci kk'si için- böyle bir problem söz konusu değil. Bilgilerinize sunarım.

  • Bu sorun başka hangi bankalarda var? İş bankası ve Garanti'de böyle bir sorun yok. Ziraat ve Enpara'da var mı bu durum?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.