Şimdi Ara

Yapay Zeka Destekli (TPI) yeni General Life Oda Termostatlar ve Oda termostat seçimim?(YARDIM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yapay Zeka Destekli (TPI) yeni General Life Oda Termostatlar ve Oda termostat seçimim?(YARDIM)


    Merhaba arkadaşlar General Life yapay zeka destekli oda termostatlarını yeni satışa sunmuş bulunmakta. Bu konuda yorumlarını bekliyorum. Baya bir araştırma içerisindeyim. Başlarda bütçe olarak 300 TL ayırdım ve ECA nın ERT 176 modeli 0,2 hassasiyetli kablosuz ancak programsız olanı almak istedim. daha sonca modülasyon, programlanabilir ve TPI algoritmalı olanların mevcut olduğu gördüm.

    Sonrasında arçelik Dgk 10 W Ot Oda Termostatı programlanabilir, 0,2 hassasiyetli ve kablosuz olanı gördüm. 600 TL civarında. Dedim ki 200-300 TL fazla vereyim iyisini alayım. bunu incelemeye ve satın almaya karar vermiştim ki. Programlama bölümünde saatlik olarak sadece kombiyi açma ve kapama görevi görmekte. yani gündüz ve gece vakitlerinde derecenin nasıl olması gerektiğine dair komut dahi veremiyorsun. öyle saatlik şu derece olsun diyemiyorsun. bundanda caydım.

    Sonrasında General Life 300S Set programlanabilir, kablosuz olanı gördüm. fiyatı da şuan 600-700 TL civarında. Hassasiyet ayarı 0,5. İncelemelerim ışığında kimileri 0,5 hassasiyette bir sorun görmezken muhtemelelen ısı dalgalanmaları fazla olmuyordur veya oda sıcaklığı ne kadar dalgalanırsa dalgalansız sonucta ideal vucut ısısı 22. derece ye göre ayarladıklarındandır diye düşündüm. kimleri de 0,2 hassasiyet olmazsa olmazlarından.

    Şuan General Life sitesinde baktım ve kendileri ile görüştüm. 1 ay önce TPI algoritmalı yeni ürünlerini satışa sunmuşlar. ve fiyatı ortalama 960 TL-999 TL arası.

    Evim 100 metrekare. Güney cephe. gün aşırı sürekli güneş almakta. ev toki olduğundan iç yalıtım mevcut. şimdi dış mantolama yapıyoruz. ara kat. alt katım dolu üst katım boş. 300 TL ile başladığım bu yolda 100 tl daha 100 tl daha ne olacak ki derken en son kendimi 999 TL de buldum. sonuçta tasarruf için alıyorum. tabiki de konforda olsun. ama bu konfor tasarrufu geçmemeli. tasarruf yapacağım derken sürekli yok termastatik vana, yok oda termostatı, yok dış hava sensörü derken bir çok ürün karşıma çıkmakta ve almaya itmekte.

    Sonuç olarak; ben 600 TL lik General Life 300S veya 330 set programlanabilir kablosuz ile yine General Lİfe'ın TPI algoritmalı olan arasında kaldım. 400- 500 tl vermeye gerek var mı ? Ayrıca madem 1000 TL vereceksem HT500 Smart olanı mı alsam bu sefer farklı konfor biçimi karşıma çıkmakta ve kararsız kalmaktayım. (Memurum, evli ve 2 çocuk sahibiyim.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altinkobra -- 12 Eylül 2022; 1:46:24 >







  • General Life süslü gözükmesi için termostata 'yapay zeka' demiş ama TPI algoritmasından bahsediyor. Yerli ürünlerde TPI algoritmasını görmek sevindiriyor.


    Sıcaklık algılama hassasiyeti 0,5 °C olan termostatlar, talep edilen sıcaklığa geldiğinde durmaz ve 0,5 °C üstüne çıkar, ardından kombiyi kapatır. Oda, talep edilen sıcaklığın 0,5 °C altına indiğinde ise kombiyi açar. Bu şekilde döngü halinde devam eder. Tam olarak sabit bir sıcaklık elde edilemez. Yani siz talep edilen sıcaklığı 22 °C olarak ayarladığınızda termostat odayı 22,5 °C kadar ısıtacak, 21,5 °C düşene kadar kapatacak. Bu sayede ± 1°C sıcaklık değişimi olacağı içinde bunu hissedeceksiniz. Bu yüzden uzak durun.


    General ürünlerini kullanmadım fakat sitesinde özelliklerini incelediğimde;

    HT500 SETTPI algoritma yok, 0,1 °C sıcaklık algılama hassasiyeti var, uzaktan erişim var.

    ARUNA 300S RF, SOLARA 330S RF, SOLARA 300S RF → TPI algoritma ve 0,1 °C sıcaklık algılama hassasiyeti var. Uzaktan erişim yok. Ben kozmetik şekilleri dışında bir değişiklik görmedim.


    Bütçenize uygunsa TPI algoritmalı ve 0,1 °C sıcaklık algılama hassasiyeti olan termostatları tercih edin.

    Uzaktan erişim, dış hava referansı, grafik/rapor görüntüleme ve akıllı ev uyumluluğu gibi özellikli termostatlarda var tabi ama tercih ve bütçe meselesi. Ben bu özelliklerinden dolayı Netatmo termostat tercih ediyorum.


    Ayrıca evin yalıtımı iyi olduktan sonra termostat ile termostatik vana kullanmanız önce konfor sonra tasarruf getirecektir.





  • Sıcaklık algılama hassasiyeti neredeyse tüm oda termostatlar 0.1 olarak mevcut. Oda sıcaklık ayarlama hassasiyeti önemli olan. General life ayarlama hassasiyeti 0.5 araliginda. Zannedersem hem tasarrufu TPİ algoritmasini kullanarak konfor tasarruf dengesini tutturmaya çalışmış. Üstelik 960 TL. Sizin sunmuş olduğumuz öneride ki markalar ve benzerleri 2000 TL ve üzeri TPİ algoritmasi olmasa da Arceligin programlanabilir ve 0.2 hassasiyetli olanı alsam açma kapama arasındaki derecegi 0.5 olarak sabitlesem, örneğin +0,3 kapansın -0,2 de açılsın gibi.yine sıcaklık dalgalanmasini en aza indirmiş olmuyormuyum. 0.1 yapıp hem TPİ algoritmali olursa kombinin modülasyon dan ne farkı kalır sürekli çalışır durur. Arçelik ürününe ne diyorsunuz acaba? 0.2 hassasiyetli almak TPİ olmaya esdegere yakın verimlilik almazmiyim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altinkobra -- 12 Eylül 2022; 1:47:3 >
  • Dediğiniz Beko marka (Aslında Riello marka) oda termostadını geçen hafta aldım. C.tesi günü de kendim montajını yaptım. Bu cihazı Arçelik, Beko ve Viessmann olarak bulmak mümkün. Yerli markaların detayını pek bilmiyorum. Kullanmadım çünkü. Fakat kullanıcılarında çok çok mutlu olduğunu görmüyorum yaptıkları yorumlardan. Bu işin babası Honeywell, Danfoss gibi markalarda da fiyatlar 3-5 bin TL'lere çıkıyor. Cep telefonu uygulaması destekleri ile. Bu sebepten bu paraları veripte sonra tasarruf edeceğim demek te fizibıl değil. Ancak kendini kandırmak olur.


    Burada size şu tecrübemi sunabilirim;


    Tasarruf sadece oda termostadı ile bitmiyor. Esas tasarrufu termostatik vana ile yapabilirsiniz. Ben de bu oda termostadı yanında 5 adet te danfoss TRV aldım. Eviniz güney cephe ve mantolama da varsa işin içinde bence mutlaka TRV taktırın. Oda termostadını o zaman sadece kombinin ne zaman açılıp, ne zaman kapanacağı hususunda kullanacaksınız. Aslında size timer'de yeter fakat böyle bir cihaz kalmadı piyasada hepsi zaman saaatli oda termostadı oldu.


    Beko marka cihaza gelince 7 gün 24 saat için 1'er saat aralarla konfor sıcaklığı için programlama yapabiliyorsunuz. Konfor sıcaklığını cihaz üzerinden ayarlayabiliyorsunuz. dediğiniz gibi günü 4'e veya 5'e böleyim her zaman diliminde farklı bir sıcaklıkta evim dursun deme şansınız yok. Birde tasarruf sıcaklığı var. Cihazı kapalı programladığınız saatlerde bu tasarruf (Eko)sıcaklığının altına evin ısısı düştüğü zaman cihaz kombiyi çalıştırıyor.





  • Teşekkür ederim autoshow
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.