Şimdi Ara

Yamaha X Max 250 Hakkinda (PCX 150 Alındı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
22.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar merhaba yaklasik iki yildir scooter kullaniyorum (ramzey 125) artik daha guclu ve iyi bir motora gecme zamanimin geldigini dusundugum icin bugun motor fuarina gidip yeni scooter lari inceledim dikkatimi Yamaha X Max 250 Abs modeli cekti bu motor nasildir benim gibi 2. Motorunu alacak biri icin onerirmisiniz herkese iyi forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Source -- 30 Ağustos 2015; 18:37:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Gayet kaliteli hocam.

    Fuarda bakabilirdiniz biraz da indirim belki.

    Bir de Kymco Xciting 250 var ama bu sınıfta Yamaha ön planda.
  • Al geç düşünme. Yeni kasa da gayet güzel.
    Nerdeyse tüm scooterları inceledim,cidden diğerlerine göre yamaha bu motoru uygun fiyatla satıyor. Burgman200 bile eskisine göre kalite kaybetmiş..xmax ın diğerlerine göre iyi olmayan tek yanı sele konforu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki arkadaslar 250'lik mi yoksa 400'luk mu tavsiye edersiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Source

    Peki arkadaslar 250'lik mi yoksa 400'luk mu tavsiye edersiniz?

    Benim motorda hız merakım çok yok,lazım olduğunda (sollama vs.) 130-140 görsün yeter diyerekten 250 aldım.
    400 egzoz yüzünden bi tık daha geniş,şehiriçinde biraz zorlayabilir,yakıt mevzusu var,bir de bakımları sanırım 400'ün biraz daha masraflı.
    250 ile artçılı uzun mesafe yapanlar bile var,hız merakı yoksa bence 250 yeterli.
  • Source kullanıcısına yanıt
    Şehir içi ağırlıklı düşünüyorsanız,250 rahatlıkla işinizi görecektir.Çünkü hem şehir içi için seri hem uzu yol yapacak kadar da hızlı ve konforludur.Yok ben sadece uzun yolda kullanacağım derseniz.tabi ki 400 hem daha güçlü hem de konforludur.Yani motor almaktaki amacınız ve bütçenize göre birin seçebilirsiniz.
  • ben o motor ile iki kişi marmara şeridini 1000km gezdim. Uzun yolda çok konforlu değil ama kötü de değil. Şehir içinde de çok yeterli bir motor.

    En vurucu özelliği 2 kask alması, o boşluklara istediğini at gez. Bir de top case taktımı tadından yenmez. Yalnız karenajına dikkat et, ben beyaz tavsiye ediyorum.
  • Ramzey 125'den X Max 250 Abs'ye geçmek zaten devrim olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Source kullanıcısına yanıt
    bu 250 lik scooter işinde xmax ve xcity en iyileri diyorlar. al derim!
  • çapultra Ç kullanıcısına yanıt
    Sizin aldığınız dönemde motorun fiyatı ne kadardı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hk48

    Sizin aldığınız dönemde motorun fiyatı ne kadardı ?

    Sıfır abs'li 12.200'dü ben 10 bine almıştım.
    Şimdi sanırım kasa değşiikliği ile birlikte 14.100 oldu absli.
  • 250 iyidir şehiriçi
  • 400cc olani pcx ile dolasirken nerde gorsem takili kaliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yamaha xmax 250 buradaki incelemeye bakın ama ben 400lük taraftarıyım.
  • https://www.youtube.com/watch?v=8yIPj03x4pw

    kendi yaptıgım ufak bir inceleme işine yarayabilir..
  • Bende Yamaha Xmax-250 abs modelini alıcam. motor hakkında biraz bilgi edindim dahada bilgi almak istiyorum bunun vergisi yakıt tüketimi şehir içi şehir dışı ve bakım masrafları ve yamaha bildiğiniz üzere iron-max modeli çıkartı bunu tavsiye ediyormusunuz Bilgi almak istiyorum bide boy 1.85 kilo 82 bu motora uyumlumuyum bunun hakkındada bilgi almak istiyorum bende lifan traveller 150 lik motor kullanıcısıyım cc yükselticem bilgi yazarsanız sevinirim ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berka kureci B kullanıcısına yanıt
    Eniştemde bu motoru kullanıyor para olunca bende aynısından almak istiyorum her neyse ; yakıt tüketimi 250'lerde düşük ama 400 olanı biraz yakıyor.Galiba vergiler arttı internetten biraz araştırın şu an ne desem yalan olur.İron max görünüşü biraz daha farklı,selesi daha rahat,farları az iraz daha iyi birde abs'si standart görünüşü hangisinin daha çok beğeniyorsan onu al.Eniştem 186 boyunda 86 kilo motoru rahatça kullanıyor.Lifan traveller 120 kilo xmax 180 arada 60 kilo fark var ilk aldığında biraz zorlanırsın aniden 60 kilo artıyor (gerçi uzun süredir kullanıyorsan zorlanacağında sanmam).Xmax 250 scooter arasında en iyisidir bagajı geniş,az yakar,yol tutuşu iyidir tek sıkıntısı laka falan olunca histterir açıkçası gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr light -- 19 Şubat 2016; 14:35:34 >
  • Dün itibariyle X max 250 abs li motoru aldım. Yeni vergilerden dolayı sigorta 940 TL trafik sigortası çıktı. Henüz plaka işlemlerinde olduğu için kullanamadım. Yakit olarak bilgi veremem...
    Ben şehiriçi kullanımı için aldım. Belki kısa mesafali şehirdışı kullanacağım. Dolayısıyla 250 lik bana yeterli..
    Benim öğrenmek istediğim tecrübelilerden bu motorda nelere dikkat etmem gerektiği bilgisi...
    tavsiyelerinizi bekliyorum.
  • öncelikle hayırlı olsun. çok iyi bir seçim ben iki senedir kullanıyorum çoook memnunum fuarda olsun başka yerlerde olsun bayağa bir araştırma yaptım diğer scooter lar için maksat merak ama kondisyon olsun kalite olsun güven olsun fiyat vs vergi yükü yakıt tüketimi olsun neredeyse hepsinden iyi bir pozisyonda. kasa güzelliği hakkında bişey söylemeye gerek yok zaten makina yıkılıyor. Gidişine gelince virajlardaki performansı gayet iyi güvenle yatır kaldır ama fizik pozisyonunu iyi alman gerek yani tecrübe ve bilgili olmalısın virajlar için, tork'u hard kullananlar için biraz yetersiz görünse de bence süper hız konusunda 150 km gördüm biraz rampa biyerdi. Bilen bilir belki BJK NEVZAT DEMİR TESİSLERİNİN ORADAKİ RAMPADA :) . firenleri ise sym 250 evo kullanıcıları biraz sert bulsa da bana göre süper. Artçılı sürüşlerde eğer artçi çok ağır değilse neredeyse yok gibi gidiyor sürüşü hiç bozmuyor gayet güvenli ve sağlam. kalite bence çok iyi yürüyen ve motor bölümü kalitesiyle güven veriyor huzur veriyor. Gösterge paneli süper her türlü bilgi parmağının ucunda.bana göre tek eksiği 150 160 gibi hızlara rahatça çıkamaması 130 u çok rahat görüyor ordan sonrası duruma göre değişiyor. son olarak ta yakıt tüketiminden bahsedeyim benim ortlamam 3.3 ltre 100 km de ki ben genelde sol seritten giderim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.