Şimdi Ara

Yakıt Tasarrufu için zararına araç satmaya değer mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Bende 2014 model makyajlı kasa insignia var benzin otomatik. 100 km de yakıt 10.5 litre. Araç cosmo donanım. Hoşuma giden bir araç ancak yakıtı çok fazla geliyor. Bir depo 60 litre ile şehir içi 570 580 anca gidiyor.

    Bu yüzden bu aracı değiştirmek istiyorum fakat ; araçta ayrı kazalardan kaput değişen panelde doğrultma var bagaj kapağı değişik havuzda işlem var. Bu saydıklarım yüzünden takasta galerici veya bireysel kullanıcı fiyat kırıyor doğal olarak.

    Bir tane fluence buldum 2016 140 binde icon+ prestige donanim 1.5 dizel otomatik. Bu araç ile takas düşünüyorum yalnız galerici benim aracımın üstüne 100 bin istiyor. Piyasa şartlarında bu araç zaten benim aracımdan fiyat olarak 50 bin civarı düşük. Galerinin benden istediği 100 bin ile, 150 bin lira zararda oluyorum.

    Uzun oldu ama sonuçta sorum şu , böyle bir takasa girmeli miyim ? Zarar ettiğimin farkındayım ama yakıt olarak bayağı avantajlı duruma geçiyorum . Aracın yakıtı da cidden beni yormaya başladı .







  • Son 45000 km de yaklaşık 4300 litre lpg 300 litre benzin yakmışım.

    Bunun şuanki değerini hesaplayabilirim. Değişim yapsam bana neye mal olur hesaplayabilirim.

    İşte bu şekilde siz ne kadar yılda km yaptığınıza göre kendi hesabınızı yapmanız lazım. Büyük ihtimalle kısa mesafe kullanan biri için zararlı yılda uzun mesafe kullanan biri için mantıklı olur. Bunu da siz hesaplayabilirsiniz.
  • Senin ilacın Candan mühendislik hocam insigniadan dizel fluence geçme derim ...
  • Yakıt anlamında dünyalar değişmeyecek. Dizel de uygun değil artık. Aynı şartlarda 7 yaksa ayda cebinizden çıkacak fark dişe dokunur bir şey olmaz. Ama edc bir arıza yapsa fazlasıyla ödersiniz. İnsigniaya binmek varken neden fluence e bineyim?


    Çare tüketimi azaltmak. Yöntemler:


    1 - Daha sakin kullanmak.

    2 - Daha az kullanmak. Kısa mesafelerde yürüyüş, bisiklet vs.

    3 - Elektrikli bisiklet, scooter, motosiklet ile alternatif yaratmak.


    2 haftadır oğlanı motorla okula bırakıyorum. Araç 6 litre yakıyor, motor 2.5 litre. 2 haftada yaklaşık 300tl cepte kaldı.

    Oğlan yokken elektrikli bisikletle gidip geliyordum.

  • Insignia ile bugünün şartlarında KM'de ortalama 4 lira yakıyorsunuz. Fluence de 2.8 lira civarında yakar.


    4-2.8=1.2


    150.000/1.2=125.000 km


    125.000 km boyunca Insignia'dan daha gürültülü, daha konforsuz, daha kalitesiz bir arabaya binerseniz takasta ettiğin zarar ile yakıt tasarrufu denk oluyor. Sonrasında kâra geçiyorsunuz. Bu sırada EDC sorun çıkarırsa ortalama 40.000 liralık olursunuz. O da yaklaşık 35.000 km'lik yakıt tasarrufunun boşa gitmesi demek.


    Bu takasın akla mantığa uyan tek bir yanı yok.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.