Şimdi Ara

yakıt sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.073
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar 2 ay önce pp 110 bg lik bir connect aldım şuanda araç 5000 km de ve şehir içi 8.5 lt yakıyor bu yakıt bana biraz koymaya başladı full depo ile 550 km falan anca gidiyorum bu oran düşermi düşerse kaç km sonra düşer :) biri içimi rahatlatsın :))



  • 2.500 rpm i geçmeden kullanırsanız aracı 6-7 litreye kadar inebiliyor.Ama performanslı kullanımda gerçekten yakıtı emer ama karşılığını da verir
  • 15.000 km'ye kadar düşecektir, bakımdan sonra taşlar yerine oturuyor. Kullanım tarzınız da önemli, yakıt tasarrufu sağlamak için vitesi değiştirdiğinizde devri max. tork bandına düşecek şekilde ayarlayın. Yani en ideal değişim 2.250-2.500 devir arasıdır, vitesi değiştirdiğinizde 1700 devir civarına düşer, bu da araçlarımızın max. torkunu verdiği aralıktır. Bu şekilde araç zorlanmaz ve en az yakıtla yola devam eder..
  • Düşmez, connect için bu değer kış şartları için normal değerlerdir... Havalar çok soğuk, soğukta bu değerler normal. Chip yaptırırsanız,basmassanız düşer. Başka türlü zor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • peki bu chiplerin araca herhangi bir zararı yokmu ?
  • Var tabi, kullanımına göre değişir zararı. Dikkat edersen zararı fazla olmaz, dikkat etmessen zararı olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selooooo

    merhabalar 2 ay önce pp 110 bg lik bir connect aldım şuanda araç 5000 km de ve şehir içi 8.5 lt yakıyor bu yakıt bana biraz koymaya başladı full depo ile 550 km falan anca gidiyorum bu oran düşermi düşerse kaç km sonra düşer :) biri içimi rahatlatsın :))

    8.5 connect için iyi bir değer, ben 2011 1.6 doblomla 9 lt yakıyorum şehir içinde ve öyle performanslı kullanıp gaza fazla basmam şehirde Isparta öyle büyük bir şehir değil. Bence değerleriniz gayet normal.
  • bu araçla sadece 30 km yol gidin anlık yakıtı yola çıkarken sıfırlayın devamında yolda 80-90 km hızla gidin yakıt sarfiyatının 3.6 LT kadar düştüğünü görebilirsiniz ama benim aracımda 7.1-7.5 arası yakıyor normal zamanda
  • iyi günler bence sizin aracın yakıtı bana biraz fazla geldi söylediğin yakıt litresi aracın bilgisayarından mı? Eğer aracın bilgisayarından ise pek tutmaya bilir çünkü bizdede connect var şehirler arası 130-140 tan aşağı inmiyoruz ve genelde şehir içi kullanıyoruz ve bilgisayar 7.0 litre yaktığını söylüyor ama bir hesaplama yapınca yaktıın öyle olmadığını max . 280 krş yaktığını gözlemliyoruz araçta ayrıca şuan 5500 km de ayrıca 110 lukların şehiriçinde çok yaktığını katalogtanda biliyoruz eğer şehir içi için aldıysanız hata yapmışsınız, 90 lık önerimdir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.