Şimdi Ara

Yakıt fiyatları arasındaki büyük fark neden?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar

    Şehir merkezlerindeki akaryakıt istasyonlarında mazot 6,60 TL civarında iken şehirlerarası yollarda 5,60 TL düzeyinde bulunabiliyor. Bu, litredeki yaklaşık 1 liralık fark neden kaynaklanıyor? Bilen varsa aydınlatabilir mi?

    İyi forumlar



  • Şehirlerarası yol da olsa BP, Shell, PO, OPET gibi bilindik firmaların fiyatları ucuz olmuyor. Adı bilinmedik firmalarda oluyor bu tarz ucuz yakıtlar. Muhtemelen solvent yada benzeri maddeler koyuyorlar fiyatı düşürebilmek için. Belki de yanlış düşünüyorum ama ben güvenmiyorum, almıyorum böyle yerlerden. 20 lira kar için binlerce lirayı riske atmak mantıklı değil.
  • Rafineriden direk almaları ve giderlerinin az olması

    13 kuruş farkla çok rahat kar ettiğini söylüyor istasyon sahibi
  • Şehirlerarası yol da olsa BP, Shell, PO, OPET gibi bilindik firmaların fiyatları ucuz olmuyor. Adı bilinmedik firmalarda oluyor bu tarz ucuz yakıtlar. Muhtemelen solvent yada benzeri maddeler koyuyorlar fiyatı düşürebilmek için. Belki de yanlış düşünüyorum ama ben güvenmiyorum, almıyorum böyle yerlerden. 20 lira kar için binlerce lirayı riske atmak mantıklı değil.
  • su katıyorlar
  • 5,5 yıl/80 bin kmdir Hyundai Accent Era aracıma bahse konu fiyatı uygun istasyonlardan yakıt alıyorum. Mazot filtresini 30 bin km de değiştiriyorum. Adı belli markadan da alsam yapılan km aynı bunlardan alsam da aynı. Devir ekonomi devri.
  • LPG'de durum tam tersi, şehir içinde 3.30-3.40₺ iken ş dışı 3.80-3.90₺ civarı.
  • szymek61 S kullanıcısına yanıt
    Katılamıyorum.Hani kırk yılın başı uzun yola çıkarsınız,ucuz olsun diye birkaç kereye mahsus kalitesiz yakit kullanırsanız, tabi ki sorun olmaz ama sürekli olarak farklı yerlerden yakıt alırsanız, hele ne idüğü belirsiz yerlerden alırsanız sorun yaşama ihtimaliniz yüksek.

    Hele aracınızın bir takım kronik sorunları varsa,emin olun yakıt bunu tetikler.Sonucta motor mekanik aksamlarla dolu,kötü yakıt demek parcalarda tortu oluşması demek, tortu oluşması demek aşınma demek, atıyorum 5 devirle dönen parçanın 4 devirle dönmesi demek, güç düşüşü demek vs.Yillar sonra aracınızı satarken ekspere sokunca motor performansı %70 çıkınca anlarsınız yakıtın önemini.

    Örnek bir video bırakıyorum:




  • Bu zamanda üçe beşe bakmayın,aracınız için en kalitelisini alın...
  • Kamyonlara satılıyor diye biliyorum içinde katkı oluyor
  • LPG de de uçurumlar var. Şu an Ankara da şehir içi 3.23 e de var. 3.60 a da .

    3.23 olan da kazanıyordur herhalde.

    Ben genelde uygun fiyatlı olanlardan alıyorum. LPG de ucuz olsa da üç kağıt yapılması ( içine bir şey katılması ) çok zor diyorlar.
  • hasanerenn kullanıcısına yanıt
    Ben de uygun olan ismi meşhur bir markanın istasyondan alıyordum LPG'yi (firma ismi vermek istemiyorum). Aldıktan hemen sonra araç stop etti. Alakasız herhalde dedim. Daha sonra arabanı gidişinde biraz farklılık hissettim. İkinci kere, üçüncü kere LPG'yi fulledikten sonra yine stop etti. Artık ordan almamaya başladım. Shell'den alıyorum aylardır, aynı problemi hiç yaşamadım.
  • Ben bugüne kadar hiç öyle bir şey yaşamadım arkadaş. Genelde Varlık mah oradaki yerden alırım. Yada istanbul yolunda ki ŞAŞMAZ alt geçiti geçince Türk petrol den alıyorum. 3.23 - 3.25 tl civarı .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanerenn -- 20 Aralık 2019; 14:11:28 >
  • Şöyle düşünün hepsine geliş fiyatı aynı şehir içi nasıl olsa mecbur alacaklar diye fiyatı artırıyor.

    Menemen civarı mesela rekabet var ondan orada fiyatlar düşük.

    4 5 yıl önce bir firmayı mazot yerine 10 numara doldurduğu için kapattılar.

    Fiyat farkının ama asıl sebebi elimize düştünüz mecbur bizden alacaksınız diyen istasyonlar. Mesela çeşme aşırı pahalıdır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.