Şimdi Ara

Xmp açıkken bilgisayar geç açılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ryzen 7 3700x islemcim biostar x570 gta ana kartim ve 2x8 gb 3000mhz ramim mevcut. Ram normalde 2133 mhz de çalışıyor. Xmp açınca 3000mhz de çalışıyor. Ama şöyle bir durum var xmp açınca ya da ram'e o.c yapınca bilgisayar ın ilk açılışta ana kartın logosunun gelişi yaklaşık 20 saniye sürüyor. Logoyu disabled yapsamda süre değişmiyor. Windowsun açılması ise toplamda 35 saniye sürüyor. Ama xmp kapalı ve o.c yapmıyorsam yani 2133mhz de çalışıyorsa ramler, ana kart logosu hemen geliyor ve windows ekranı 14-15 saniye de açılıyor. Bunu nasıl aşabilirim bir çözüm var mı?




  • Amd lerde bu acilis surelerini pek sey etmemek gerekiyor. Asus x370 c6h ne yaparsam yapayim senden daha uzun sürede aciliyor. Ben hic dert etmiyorum zaten pekte kapatmiyoruz pc yi... Senin konuna gelecek olursak, xmp profilini acinca bios rami test ediyordur veya degisiklik vs var mi yok mu birseyleri kontrol ediyordur, oc modunda vardir bir ayari... Rami her seferinde kontrol check gibi bir özellik arayin bios ta... Varsa vardir, yoksa yoktur. Bu bence bir sorun degildir.
  • kunGFu kullanıcısına yanıt

    Biosta araştırdım ama bulamadım hocam ram kontrolle alakalı bir ayar. Artık bu şekilde o.c li 3600 mhz de 35 saniye açılış hızıyla kullanacağım sanırım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.