Şimdi Ara

Xiaomi Mi smarter fritöz migros da 799 a düştü !! (47. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
976
Cevap
41
Favori
165.036
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben de hakem heyetinin tarafıma olumlu kararı sonrası Migros tarafından açılan mahkemeyi bugün kazandım. Gerekçeli karar bir ay içerisinde yazılacakmış. Migros kaybettin dostum.  

  • b0Ni kullanıcısına yanıt

    Tüketici mahkemesi beni haklı buldu. Yaptıkları savunma hiç iç açıcı değildi zaten.

  • Tüketici hakem heyeti sürecinde sonuç tarafıma olumlu çıkmasına rağmen Migros’un yapmış olduğu itiraz sonucunda da Migros haklı bulundu. Ve dava kapandı gözüküyor. Şimdi burada okuduğum kararlar da farklılıklar mevcut. Acaba emsal olarak gösterilebilinir mi ? Bilgisi olan var mı ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar 15 ocakta mahkemeye verdim dilekçemi ama hala hareket yok izmir mahkemesinde. ne kadar sürüyor süreç bilen var mı ? ya da yapabileceğim bir şey ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • RuroruniKenshin R kullanıcısına yanıt

    Bekleyeceksiniz. Uyap'tan takip edebilirsiniz. Orada her şey yazıyor.

  • arkadaşlar ben de tarafıma açılan mahkemeyi kazandım lakin migros arayıp sormuyor neredeyse 10 gün oldu gerekçeli karar açıklanalı. nasıl bir pozisyon almalıyım önerileriniz var mı?

  • Last Parody kullanıcısına yanıt

    Migros aramıyor ki zaten. Siz mail atacaksınız, mail adresi: _eticaretdestek@migrosonline.com


    Buraya durumu anlatan bir mail atacaksınız. Eke hem mahkeme kararını hem de hakem heyeti kararını ekliyorsunuz. Ardından size arayacaklardır.


    Ben de ürünümü dün teslim aldım. Toplam süreç bir hafta sürdü.

  • buradan bu işin peşini bırakmayıp hakkınınalan arkadaşları tebrik ediyorum kimse kusura bakmasın
    bizler işimizde en ufak hatalarda tazminat ödeme durumlarına maruz kalırken yanlış girilmiş deyip bırakın peşinç diyenlere de kızıyorum doprusu migrosu mahkemeye vermekti o gece sabaha kadar uyumadım siparişlerimi migrostan almak için migrosun önünde açılmasını bekledim mağaza açıldı mağaza görevlsi gece sbaha karşı öail geşdğini kesinlikle ürünlerin verilmeyeceğini emretmişler yani oşaydan haberdarlardı paralarımızı da aldılar migros bu fritözleri vererek batmazdı bazı mahkemeler migrosun itirazını olumlu bulmuş yani hata yap parasını al milletin stoğunda da olsun sonra ben hata yaptım deyip sıyrıl ne güzel iş

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu başlık önüme düşüyor, ben kendimi tutmak istiyorum her seferinde. Yine dayanamadım. Daha da tane tane izah edeyim.


    Görebildiğim kadarıyla davalar farklı farklı sonuçlanmış. Yüce yargımızın takdiri. Ama kendime söz;


    Her zaman vicdanen böyle satın almalara girmekten kaçınacağım.


    Yani bir şansımı (!) denerim (veya farkında olmadan satın alırım) sonrasında firma memnuniyet kapsamında ürünü yollarsa yollar.



    Eğer bir firma;


    kasıtlı olarak bu hatayı devam ettirmiyorsa,


    hatasını fark ettikten sonra paramı derhal iade etmiş ve


    daha başka mağduriyetlere sebebiyet vermiyorsa,


    konu benim için kapanır.



    Bundan daha başka bir sonuç arzulamak, dava açmak ... vs düşününce bende korkunç bir baş ağrısı yaratıyor.


    Karşı tarafa yaptığım empati bana yeter; yasa, yönetmelik, yargıtay kararı lehime olsa bile konuyu sürdürmem.



    (Not: Bu arada şüpheniz olmasın kimse benim kadar DH ölücüsü olamaz, kullanıcı adım bile davet kodu. Mevzubahis çok başka bir boyut)




  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

    Vicdanen rahatsız olacak bir durum yok. Bu konuda peşini bırakmayanlar hakkının peşinden koştu. Koskoca banner kullanıldı, fiyat hatası mevcut değil. Hakem heyeti olumlu karar verdi. Migros bunun iptali için dava açtı. Hakem heyeti bunun için var değil mi? İptal davasını da kaybetti çünkü argümanı yoktu. Emsal kararlar haricinde birkaç alakasız database dışında bir şey sunamadı. Siz sanki tüketici dava açmış gibi yazmışsınız. Migros'un bu davada avukatlık bürosuna ödediği para üründen daha fazla. Bunu biliyor musunuz? Sonra da bunu ödediği vergiden düşüyor. Bu gibi durumdalar vergiden düşebildiği için bir kaybı yok. Tüketici her zaman hakkının peşinden koşmalı. Gerekirse buraya savunmasını da koyarım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hepimiz sağduyulu olalım, Migros kasıtlı olarak bu hatayı yapmadı. Yani "koskoca banner kullanıldı, fiyat hatası mevcut değil" demek hoş değil. Evet koskoca banner kullanılmıştır ama bu bir hata değildir, o görülen fiyat kampanya fiyatıdır. Kampanyanın belli bir kotadan sonra durmaması hatadır, diyebiliriz.


    Ortada kasıt var mı? Yok. Ortada kasıt ancak ve ancak paranızı alıp aylarca vermeyip, yatırım olarak değerlendirseydi vs denilebilirdi. Bu forumda kimsenin Migros'un kasıtlı yaptığına inanacağını sanmıyorum. Neden kasıtlı yapsınlar ki? Hatta bu işten epey güvensizlik izlenimi aldılar.


    Peki hata var mı? Var. Kesinlikle var. Burada Migros'un bir ihmali var. Bu konuda hak arayanlar da bu ihmal üzerinden yürüyorlar. Herkesin görüşüne, motivasyonuna, hak davasına saygım var ben sadece naçizane, yaşanan ihmalin çok da elim verici zararlar yaratmadığı kanaatindeyim, bu nedenle konuyu uzatmanın vicdanıma ters geldiğini yineliyorum.


    Ve son olarak tüketici tarafı nasıl ki hukuk yollarını kullanıyorsa, Migros da aynısını yapıyor. Elbette Tüketici Hakem Heyeti mahkeme niteliğinde değildir ama uyuşmazlığı başlatan taraf olarak Tüketici ilk durak oraya başvuruyor, sonra olaylar gelişiyor. Firma, avukatlık ücretlerini "ödediği vergiden düşüyor" demişsin. Bilmiyordum bunu. Bu da firmanın takdiri. Alış fiyatının çok altında bir ürünü temin ederek zarara gireceklerine, en azından yargı masraflarını vergiden düşerek bu işten daha az zararla çıkmak istemiş olabilirler.


    (Not: Benim Migros ile bir çıkar ilişkim yok, sadece çoğu kimse gibi Migros Money Kartım var ve arada sırada alışverişlerim oluyor.)




  • Niye hoş değil? Neye göre hoş değil? Kullanmayacaksın o banner'ı, savunmanı da tüketiciyi yalancı çıkarmaya yönelik yapmayacaksın. Karardan çok memnumum. İndirim döneminde yurt dışında 35-40 euro fiyat ile satılan bir ürün bu. Bu açıdan oldukça rahatız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cato16 -- 21 Nisan 2023; 0:58:54 >
  • Burada bir Avukat üye (@Sunmedia) Migros'un raporunu paylaşmıştı. Şimdi o rapora ulaşamıyorum.


    Archive.org linki bu:
    https://web.archive.org/web/20230117200550/https://lifeboxtransfer.com/download/b63b3342-f6c0-4136-ad56-2702422dfa60

    Dosya adı bu:
    dijitalplatformrapor.pdf



    O rapordaki rakamları unuttum. Yaklaşık olaylar şöyleydi:


    1 - Migros sözgelimi 500 tane ürünü bir firmadan sözgelimi 1500 TL'ye alıp stoklamış (bununla ilgili kanıt fatura paylaşmışlardı)

    2 - Kâr belirleyerek, normal satış fiyatı sözgelimi 2000 TL olarak belirliyorlar.

    3 - Sonra kampanya yapmak istiyor. Malum istenmeyen olay gerçekleşiyor. (Ya yanlış fiyat ya stok düşmeme sorunu)

    4 - Sabah bir bakıyorlar ki 40.000 adet (!) satılmış.

    5 - Hemen önlem almaya çalışıyorlar, müşterilere ulaşıyorlar, aynı gün para iade etmeye başlıyorlar vs vs..


    Şimdi bakın,


    Yurtdışında 10 euro (!) bile olsa bizi ilgilendirmez. O distribütör mü hangi firmaysa Migros'a sözgelimi 1500'e faturalandırmış. 799'a satmaları her türlü zarar. Hele ki 40.000 adet.


    Biz demiyoruz ki firma hatalı değil. Evet hatalılar. O veritabanlarıyla ilgilenen her kimse hangi firmaysa sorumluluk alsın. Dünyada saniyede binlerce alışveriş gerçekleşiyor, her seferinde sorun mu yaşanır böyle? Hata hatadır.


    Tüketiciler de pekâla hakkını arayabilir. Nitekim sizler gibi cihazlarına ulaşanlar da olmuş. İyi günlerde kullanmak nasip olsun inşallah. Allah içinize sindirsin.


    Ben derdimi önceki mesajlarda koyu renklerle yazdım. Tekrar tekrar yazmak istemiyorum. Ne demek istediğimi anlayan gayet iyi anladı.





  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

    Sağolun, içime sindi zaten siz kendinize dert etmeyin. Size başka cevap yazmayacağım.

  • :) Ne münasebet? İçinize sinip sinmemesiyle ilgili derdim yok. Her koyun kendi bacağından asılır. Tekrardan herkes için hayırlısı olsun.


    Yazdıklarım yukarıda duruyor. Karar mercilerine ve taraflara herhangi bir saygısızlığım olmadığı aşikar.


    Şu var, bazılarınız sanıyor ki bu konu sadece Tüketici ve Firma açısından şekillenip kapansın.


    Hayır öyle olmuyor. Bu işin kamuoyu boyutunu unutuyorsunuz.


    Yargılama süreci dışında kalmak kaydıyla böyle büyük çaplı hukuki meselelerde farklı kesimlerin konuya ilişkin yorum yapması ve eleştiri getirmesi meşrudur. Hukuk sisteminin daha şeffaf ve adil olmasına katkıda bulunur ve demokratik toplumun temel özelliklerinden biridir. Ben de bu hakkımı kullandım. Derdim bu hakkımı kullanabilmekti.

  • kraldan çok kralcı tipler doluşmuş buraya? ya karşı tarafın neferisiniz ya da kralcı bir kişisiniz. kimse size işin doğrusunu yanlışını sormadı, sizinki eleştiri değil sebepsiz yere firmayı savunmak oluyor. konu hakkında doğrudan koyulmuş hükümler var, firmanın doğrudan yanlışı var, hakem heyetlerinin ve mahkemelerin konu hakkında bizi 10/10 haklı bulması var beyefendi gelmiş burada firmanın lejyonerliğini yapıyor, geçiniz efendim.

  • Benim de anlamadığım mahkemeyi dahi kazanmış insanlar varken ben neden THH’yi bile kazanamadım!

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba. 10 MAyıs'ta M igros ile mahkememiz var. Örnek bir savunma dilekçesi var mı acaba? Yardım eder misiniz?

  • 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.