Şimdi Ara

Xiaomi Batarya hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, telefonum Redmi 5 Plus ve 3 sene oldu alalı. Eh hâliyle batarya eskidi ve performansı düştü. Şarj giriş kısmı da temassızlık yapar olmuştu. Yeni telefon alacaktım, bir kaç haftadır araştırıyorum burada. Bir takım ani masraflar sebebiyle telefon almayı erteleyip, eldekini tamir ettirme kararı aldım. Pendik'te çarşıda bir telefoncuya gidip, şarj soketi ve batarya değişimi işlemi için anlaştık. 2 saat sonra gel dedi adam.2 saat sonra Telefonu teslim aldım ve telefon kapalıydı. Adam 6 saat şarj etmemi söyledi. Eve geldim telefonu açtım, şarj oluyor ama pili, benim servise bıraktığım zaman neyse (verirken 51 gibiydi, alırken 46 falandı) o civardaydı. Yeni pil takılsa %80-90 dolu olması ya da komple boş olması gerekmez mi arkadaşlar? 2 gündür deneyimliyorum ve Pil yine çok çabuk bitiyor. Mahalle esnafı olduğu için fatura evrak, eski batarya falan hiçbir şey yok.Bataryayı değiştirmediğinden şüpheleniyorum. Eğer işlem yapmadan paramı aldıysa ıspatlama şansım yok, imkansız yani. Kavga çıkar. Telefondaki bataryanın yeni mi eski mi olduğunu anlama şansım var mıdır? Çok uzun yazdım, okuyanlar hakkını helâl etsin 








  • Hocam dediğin şekilde de olabilir ancak eski telefonların bataryaları üretilmiyor artık. Kalanlarda her ne kadar sıfır olsalar da çok uzun süreler depoda beklediğinden zamanla özelliklerini kaybediyorlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokturkakay

    Hocam dediğin şekilde de olabilir ancak eski telefonların bataryaları üretilmiyor artık. Kalanlarda her ne kadar sıfır olsalar da çok uzun süreler depoda beklediğinden zamanla özelliklerini kaybediyorlar.

    Anladım hocam. Valla yurdum esnafı çoğu zaman, kazıklama peşinde, sözüm meclisten dışarı. Kimsede kimseye karşı güven kalmamış, insan her şeye tereddütle yaklaşıyor. Cevap için teşekkürler. Keşke anlayabilmek için yapabileceğimiz bir şey olsaydı (:

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.