Şimdi Ara

XFX RX 480 GTR BLACK EDİTİON MİNİ İNCELEME - NANO KATALOG İÇERİR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    AMD RX480 serisi ile ilgili genelde hep önerilen ürünler MSI, Sapphire, Asus oluyor fakat araştırmalarım sonucunda XFX GTR serisinin bunlardan altta kalır bir yanı olmadığını öğrendim. Özellikle fanlarının kolayca değiştirilebilmesi benim için önemli bir ayrıntı idi. Amazondan 19 eur gibi bir bedelle mavi, kırmızı veya beyaz ledli fanları alıp kolayca değiştirebiliyorsunuz. Diğer ürünler ile karşılaştırdıktan sonra da en sonunda XFX GTR RX 480 BLACK EDİTİON modelini nanokatalog.com sitesinden temin ettim. Aslında biraz tesadüfi oldu ürünü birine hediye edeceğim için hemen temin etmem gerekiyordu şansıma ellerinde bir adet stok bulunuyormuş. Kartın çarşamba günü ödemesini yaptım ertesi gün elime ulaştı. Sağolsunlar alışverişin her aşamasında oldukça ilgilendiler inanılmaz memnun kaldım diyebilirim.

    Ürün aşağıdaki şekilde büyük bir kutu içerisinde geldi. Oldukça sağlam altında üstünde havalı poşetlerle birlikte sıkıştırılmış mükemmel bir paketleme diyebilirim.

     XFX RX 480 GTR BLACK EDİTİON MİNİ İNCELEME - NANO KATALOG İÇERİR



    Ürünün güvenlik bantları açılmamış bir şekilde gelmiş olması benim için ayrıca bir artı oldu malum bazı sitelerde kullanılmış iade edilmiş kartlara denk geliyoruz. Kutu içeriğinde standartın dışında bir adet 6-8 pin dönüştürücü yer alıyor.


     XFX RX 480 GTR BLACK EDİTİON MİNİ İNCELEME - NANO KATALOG İÇERİR


    Kartın üst tarafı, fanları, backplate'i komple jelatin kaplı olup şahsen bana oldukça premium bir ürün olduğu hissini yaşattı. Arka ve ön yüzeyini alttaki resimde görebilirsiniz.

     XFX RX 480 GTR BLACK EDİTİON MİNİ İNCELEME - NANO KATALOG İÇERİR

     XFX RX 480 GTR BLACK EDİTİON MİNİ İNCELEME - NANO KATALOG İÇERİR


    Kasadaki görüntüsü ise şu şekilde ;

     XFX RX 480 GTR BLACK EDİTİON MİNİ İNCELEME - NANO KATALOG İÇERİR




    Oyun testi yapma imkanım olmadı ürünü sadece sorunsuz çalışıyor mu diye test edebildim. Furmark testinde maksimum 71 dereceyi gördü fanların sesini açıkçası duyamadım adamlar yapmış derken cs go üzerinde yüksek fps'de test edeyim dedim. Demez olaydım 120 fps'den sonra kart yüksek bir şekilde cızırdamaya başladı. Gün geçmiyor ki bir coil whine vakası daha yaşanmasın. Fanlar yine çalışmıyor ısı sorunu yok herşey harika fakat coil whine tüm bu güzellikleri mahvetti diyebilirim. Kademeli olarak tüm fps değerlerinde denedim 100 üzerinde yavaş yavaş başlıyor 300 fps'ye dayandığında ise tavan yapıyor duymamak mümkün değil. GTA 5'te ise 60 fps'de bariz bir şekilde duyulmaya başladı sanırım kartın yük durumuna göre artıp azalıyor. XFX macerama atılmamdaki temel sebep hem incelemelerde hem de kendi tanıtımlarında kullandıkları şu cümlelerdi ;

    XFX Özel Ultra sessiz bobinler
    Rakiplerinden daha sessiz
    GPU bobinlerinde kullanılan zayıf ve eski bobinler zamanla ses ve titreşime yol açar. Bu ses kullanıcıyı rahatsız eder ve ekran kartının ömrünü kısaltır. XFX te kullanılan yeni XL bobinlerle Coil Whine in önüne geçin hem daha performanslı oyun keyfi yaşayın hemde sessiz ve serin bir karta sahip olun.



    eteknix.com sitesinde de inceleme notlarında coil whine ihtimalini 0'a indirmişler tarzında bir yazı okumuştum oh be sonunda biri bunu düşünmüş diye sevinirken benim başıma geldi. Sonrasında dün akşam araştırdım ki bu seride cw vakası oldukça çok yaşanmış. Muhtemelen cw denk gelmeseydi bir adet de kendime alacaktım ama muhtemelen tekrar xfx tercih edemeyeceğim. İade süreci ile ilgili nanokatalogda canlı yardıma bağlandım sağolsun çağlar bey hemen cebimden aradı konuştuk kendisi de ne kadar sinir bozucu bir ses olduğunu bildiğini siz gönderin istediğim ürün ile değiştirebileceğimi söyledi şu an kendisinden alternatif ürünler ile ilgili stok bilgisi bekliyorum. Elimden geldiğince xfx ve nanokatalog hakkında bilgi vermeye çalıştım. Benim için güzel bir deneyim oldu muhtemelen bundan sonraki alışverişlerimin büyük çoğunluğu bu siteden olacak. Uygun fiyatları görüp çekinen arkadaşlara da nacizane tavsiyem şans vermeleri yönünde. Ben oldukça memnun kaldım umarım çizgilerini bozmadan bu şekilde devam ederler. Yeni inventus olma ihtimalleri çok yüksek hem de daha uygun fiyatlarla.







  • güzel bir mini inceleme malesef bu cw her markada olan bir şey bu gidişle de bu sorun çözülmeyecek galiba
  • Fan değiştirme olayı benimde çok hoşuma gitmişti genelinde sorunsuz bir kart deniliyor ama ben tercihimi msidan yaptım nanokatalogdan ram ve anakart aldım ram elime ulaştı şimdilik anakartı bekliyorum yaklaşık bir haftada teslim edeceklerini söylediler gayet ilgililer bende memnunum şimdilik.
  • Kart değil de Nano katalog incelemesi olmuş bu.



    İleride bozmazlar umarım bu tavırlarını.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Direk nanokatalog adamı yada reklam için konuşuldu bariz belli.CW sorunu nu Bobin değiştirerek çözülebilen bir sorun olaydı Asus,MSI.EVGA vs vs de yapardı bence



    edit:paketleme çok iyi gerçekten amazon un kutuyu bomboş yolladığını gördüğümde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok ya bizim insanımız ne yapsa yaranamaz ben niye nanokatalog adamı olayım niye reklam yapayım reklam yapsam cw sorunu var der miyim ? Açın bakın sattığım ürünlere referanslarima mesajlarıma neyi nerden almışım kime ne yazmışım. Nacizane görüşlerimi yazdım ki tereddüt eden arkadaşlara referans olsun çünkü alışveriş yaparken ben şahsen tereddüt ettim. Eğer ürün alındıktan 2 ay sonra bi sorun olursa garanti süreci nasıl işler nasıl bi hizmet alırız bilmiyorum. Bugün yarın batıp giderse ne olur onu da bilmiyorum PC depo örneği hepimizin aklında. Ben bi alışveriş yaptım memnun kaldım bunu da elimden geldiğince anlatmaya çalıştım niye her iyi şeyin altında birsey arıyorsunuz insan hayret ediyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne anlama geliyor hocam bu açıklar mısın sana zahmet ?
  • Hayırlı olsun hocam.

    Benim de kartım bugün geldi. Nanokatalog üzerinden RX 480 GamingX almıştım.

    Paketleme konudaki ile aynı yapılmış oldukça iyi idi.

    Kutu da aynı şekilde açılmamıştı. Ben de memnun kaldığımı söyleyebilirim.
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    yoksa sizde mi sitenin adamısınız hocam :) Vatandan aldığım kartlarda güvenlik bandı vs. açılmış oluyordu dediklerine göre garanti belgesi koyuyorlarmış içine ama yine de insanda bir nebze şüphe oluyordu. İade sürecinde bir zorlukla karşılaşmazsam firma batmadığı sürece burdan devam ederim diye düşünüyorum. Test etme imkanınız oldu mu hocam ben de kendime gaming x almayı düşünüyorum da tekrar git gel iade süreci olsun istemiyorum en sorunsuz kartı bir şekilde bulmam lazım.
  • Anlamadığım nokta; "Fanlar yine çalışmıyor ısı sorunu yok herşey harika fakat coil whine tüm bu güzellikleri mahvetti diyebilirim. "
    şu cümleniz oldu. Fanlar çalışmadan cw sesini nereden duyuyorsunuz? Ya da cümleyi yanlış yazmış ta olabilirsiniz. Herhâlde; fanalr çalışmıyor. Ama yük altıan girince dönmeye başlıyor ve bir süsre sonra cw oluşuyor demek istediniz?

    Bu arada teknoloji şans işi biraz da bu markada denk gelmez onda gelir ötekinde gelir vs. Kaç tane Asus Rx 470 ve Rx 480 alıp ta Artifacting diye konu açanlar oldu. Msi tarafında henüz bir şikayete denk gelmemiş olmak ilginç. Sanırım bu soğutma ve yük altı dereceleri hakkında Ms d aha iyi herhâlde. Tabii bu demek değil ki; Msi'da da denk gelmeyecek. Oluyor böyle şeyler.

    Peki Nanakatalog ile iletişim kurup ta derdiniz anlattınız mı? Değişim yapacaklar mı? Garanti hizmetlerini ne şekilde ve nasıl veriyor bu site ve garanti sonucunda neler yaşanacak merak etmekteyim. Ondan soruyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi techniquest35 -- 24 Şubat 2017; 16:09:55 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Okumadın mı hocam sen? :) Satıcı ilgileniyor işte.

    Yahu millet adam gibi satıcıya hasret. Konuyu açıp tecrübesini paylaşan arkadaşa gemiş olsun diyorum. Bende MSI gaming 480 alıcam bu sıralar. Aklım xfx'e kayıyordu. Düşünürüm artık. Nanokatolog'un iyi bir izlenimi oldu bende. Umarım devam ederler. Hem kendileri kazanır, hem de tüketiciler kazanır.
  • bozoo1903 kullanıcısına yanıt
    Aynen son cümleleri okumamaıştım. Değişim yapacaklarını söylemiş servis. İnsan inanmakta güçlük çekiyor maalesef ama inanmak ta istiyor. Düzgün perakendeciler lâzım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Şöyle izah edeyim hocam anladığım kadarıyla 59 dereceye kadar fanlar çalışmıyor cs go testinde 65 derece civarında sıcaklık vardı fan hızı da sanıyorum %20 civarında seyrediyordu orda yazmaya çalıştığım şey fanlar sesli çalışmıyor olacaktı uzun bir yazı olduğundan atlamışım. Dolayısıyla fan sesi alamadım zaten aradaki farkı anlamak için elimle fanları durduğumda herhangi bir fark hissetmedim. Canımı sıkan şey CW konusunda bu kadar iddiali olup da kullandığım kartlar arasında en bariz sesi bu kartın üretmesiydi. Msi konusuna gelecek olursak benim de gönlüm msi'dan yanaydı ama xfx'in bu kadar cw olayını çözdük yok XL bobin zart zurt demesinden dolayı xfx tercih ettim. Hediye ettiğim kişi pek sese aldırış etmiyor ama imkan varsa değiştirelim abi diyince ben de iade sürecini sormak için nano'nun canlı yardımına bağlandım orada bir kopukluk oldu sonra cepten aradılar değiştiririz hiç sorun olmaz dediler. Bugün kargo yapacaktım ama işlerimden dolayı dışarı çıkamadım hem de stok listesini henüz alamadım bir seçim yapmam gerekiyor fazla da beklemek istemiyorum dediklerine göre Almanya depodan ürünleri tedarik ediyorlarmış artık pazartesiye kaldı. İade süreci ile ilgili de bilgilendirme yaparım en azından detaylı bir tecrübe aktarımı olur alışveriş yapacak arkadaşlar için. Kafası basmayan arkadaşlar için de tekrar söyleyeyim ben sigortacıyım kendi işimi yapıyorum nano ile yakından uzaktan bir ilişkim alakam yok ilk defa böyle bir konu açıyorum çünkü kaliteli bir hizmet aldım çünkü fikirlerimi aktarmak istedim çünkü burası bir forum.




  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Hocam dürüst kaliteli hizmet verdikten sonra perakendeciler bir şekilde hayatta kalacaktır. Yani kutuya 50 kuruşluk bir havalı poşet koyman bile müşteriyi mutlu edebiliyor firmaların böyle küçük detayların farkında olması lazım. Değişim konusunda ise yardımcı olacaklarını umuyorum umarım aksi bir durum ile karşılaşmam.
  • ismailgvn77 kullanıcısına yanıt
    Hocam iâde süreci ile ilgili kargo gönderi belgelerinin resmi, değişim elgesi resmi vs. koyarsınız çok iyi olur.

    Yanlış anlaşılmasın firmanın adamısınız diye değil. Bu firmadna alışveriş yapmak isteyip te çok çekinen insan olduğunu biliyorum. Bu da bir teyit olur firma hakkında düşünceler için.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ismailgvn77

    ne anlama geliyor hocam bu açıklar mısın sana zahmet ?

    9gag sitesinde yapılan bir espri.kermit'i görüyorsun solda doğru şeyi yapmaya çalışıyor ben uzatmadım yeni kart aldım oyun oynayayım olmalıydı aslında.sağdaki de inner me dedikleri karanlık tarafın sana şunu yap diyor.kart incelemesi diye başlık açmışsın oyun testi yok hangi şeytanına uydun da açtın manasında bir tepki diyebiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Edward Teach -- 24 Şubat 2017; 17:1:50 >
  • anladım hocam bilgim yoktu. Başlıkta mini ibaresini bu yüzden kullandım açıkçası oyun testi yapmaktan ziyade kartın sorunsuz çalışıp çalışmadığını test etmek birinci amacımdı( artifact, cw, reset, fan rattling vs. ). Hangi oyunda kaç fps verir hangi ayarda verir bunlara tek tek bakıp ayıracak pek vaktim yoktu açıkçası. GTA'da gördüğüm kadarıyla max 71 derecede çalıştı fan hızı %30 civarındaydı 1338 mhz'de gpu kullanımı %100 sabit olarak seyrediyordu. XFX alacak arkadaşlara da parazit yapmış gibi olmayayım kart performans olarak bence sınıfına göre harika ama cw bana göre çekilebilir bir şey değil. Tamamen şans olduğunu da unutmamak gerek.
  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
    Tabi hocam yardımcı olacağım zaten konu açmak isteme nedenim benim de ilk gördüğümde siteyi pek gözümün tutmamış olması. Ben birinci ağızdan tecrübelerimi aktarmak istedim. İade süreci başladığında bilgilendirme yapacağım malum internet alışverişlerinde iade süreci oldukça önemli.
  • Cw var diye kart iade edilmez, 1 tane 1070 gaming x 1 tane 1070 strix 3 tanede 480 gaming x kullandım 5 inde de cw vardı, cw işi artık ekran kartlarının gerçeği yapacak birşey yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Bu zihniyetle düşünürsek yakın zamanda kartların üzerinde bu kartta cw vardır ibaresini bile görebiliriz. CW sebebiyle iadeyi-değişimi firmalar bile kabul ediyorken sizin bunu reddetmeniz de ilginç olmuş.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.