Şimdi Ara

Xbox - Sık Sık Sorulan Sorular

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
3
Favori
364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Oyun aldım, bunu nasıl iade edeceğim. Belirli şartları var mıdır ?

    Xbox oyununu iade etmek için şu şartları sağlamanız gerekiyor:

    - Oyunun satın alınmasından sonraki 14 gün içinde iade talebinde bulunmanız.
    - Oyunu 2 saatten fazla oynamamış olmanız.
    - Oyunun ön siparişli olmaması.

    Bu şartları sağlıyorsanız, xbox.com'dan hesabınıza giriş yaparak sipariş geçmişinizde oyunun altında 'Para iadesi isteyin' sekmesine tıklayabilirsiniz. Para iadesi talebiniz incelenecek ve onaylanırsa paranız hesabınıza geri yatırılacaktır.

    Abonelik veya diğer ürünler için para iadesi istiyorsanız, farklı koşullar geçerli olabilir. Bu konuda daha fazla bilgi almak için Xbox aboneliği iptal ve para iadeleri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

    Cihazımda sorun çıktı, garantiye nasıl göndereceğim, süreç nasıl işliyor ?

    Microsoft hesabınızda oturum açın ve ardından servis isteğinizle ilişkili cihazı seçin.Sayfanın alt kısmından Onarım Talebi’ni seçin.
    Cihazınız garanti kapsamındaysa onarımlar ücretsizdir. Cihazınız garanti kapsamında değilse onarım ücreti ödersiniz.Onarım talebinizi tamamladıktan sonra size bir sipariş numarası verilecektir.Cihazınızı herhangi bir kutuya koyun ve kutunun üstüne sipariş numaranızı ve adresinizi yazın. Alıcı adresi olarak Microsoft: : X0438X yazın. Kutuyu UPS ile gönderin.

    Garanti süreci ise şöyle işliyor:

    Cihazınız servise ulaştığında size bir e-posta gönderilecektir.
    Cihazınızın durumunu Cihaz hizmetleri sayfasından takip edebilirsiniz.Cihazınız tamir edildikten sonra size geri gönderilecektir.

    Microsoft Türkiye, müşteri hizmetlerine bağlanamıyorum ?

    Cep telefonu uluslararası aramalara açın deneyin. Açıksa 0500lü numaraları spam aramalar yüzünden spam olarak belirliyor sistem o zaman da o numaralar aranmıyor. Sabit hatta böyle bir sorun yok dönüş yapıyorlar.Ya da 0 (212) 375 50 65 şu numarayı arayın bir şekilde birine ulaşın beni Xbox bölümüne yönlendirir misiniz diyin yönlendirirler.

    Gamepad garantisi nasıl işliyor ?

    Türkiye de yasal olarak tüm elektronik ürünler 2 yıl garantilidir. Diğer cihazlarda olduğu gibi aynı prosedür geçerlidir.

    Yurt dışından alınan ürünlerin garantisi geçerli mi ?

    Global 1 yıl garanti kapsamında değerlendiriliyor, faturayla beraber müşteri hizmetlerine ulaşmanız takdirinde 2 yıla çıkarılabiliyor veyahut doğrudan 2 yıl olarak da görülebilir.

    Cihazın garanti süresini nasıl görebilirim ?

    Microsoft hesap ayarlarında cihaz bölümüne serial kodunu girmeniz gerekiyor. Serial kod cihaz üzerinde oluyor.


    Gamepad veya cihaz garantisi 1 yıl olarak görünüyor ?

    Müşteri hizmetlerine ulaşarak bunu düzeltebilirsiniz. Sizden garanti belgesi istenilebilir akabinde 2 yıl olarak güncellenir.
    Microsoft destek hattını arayıp xbox ile alakasız bir bölümü tuşlayın,telefona çıkan operatöre xbox bölümüne aktarmasını rica edin.Xbox destek bölümüne bağlandıktan sonra temsilciye garanti durumunu anlatın, sizden fatura isteyecek ve mail adresinize faturayı upload etmek için bir link gönderecek.Bu linke faturayı yükleyin ve maili cevaplayın. Kisa bir süre sonra garantinin uzatıldığını göreceksiniz.

    Gamepad bilgisayarda kullanma ve eşleşme konuları ?

    Gamepad, Microsoft'un resmi ürünüdür. Bu sebeble doğal desteği bulunmaktadır Windows için. Ek programa ihtiyaç duymaz. Aparat gerekmez. Gamepad, hem Wifi Direct hemde Bluetooth desteklidir. Xbox ile Wifi Direct üzerinden iletişim kurar. Windows da ise Bluetooth ile baglayabilirsiniz.
    Eşleşme konusu:
    Eşleşme tuşuna çift tıklayınca Gamepad Bluetooth moduna geçer. Eşleşme yaparsınız ve o modda kaldığı sürece Xbox açılmaz. Tekrar çift tıkladığınızda Wifi Direct moduna geçer ve Xbox'a otomatik eşlenir. 1 saniye bile sürmeden geçiş yapabilirsiniz.Bunun yapılabilmesi için son sürüm gamepad firmware güncellemesi yapılmış olmalıdır.

    Xbox bunu öneriyor ancak yalnızca bilgisayar kullanıyorsanız Xbox Donatıları aplikasyonunu indirip oradan güncelleme yapabilirsiniz.

    Dolby Atmos ve DTS uygulaması her kulaklıkta çalışıyor mu?

    Xbox’ta Dolby Atmos ve DTS uygulaması her kulaklıkta çalışır. Xbox Kablosuz Mikrofonlu Kulaklık gibi bazı kulaklıklar Dolby Atmos ve DTS Headphone:X ile uyumludur. Uyumlu kulaklıkları kullanmak için ayarlarınızı değiştirmeniz gerekebilir. Ses > DTS seçili olmalıdır.
    Xbox Kablosuz Mikrofonlu Kulaklık: Xbox Series X|S, Xbox One ve Windows 10/11 bilgisayarlarla kablosuz olarak çalışır. Dolby Atmos ve DTS Headphone:X ile uyumludur.
    Microsoft Xbox Gaming Kulaklık (9.Nesil): Xbox Series X|S, Xbox One ve Windows 10 bilgisayarlarla kablolu olarak çalışır. Windows Sonic uzamsal sesi destekler.
    Microsoft PC ve Xbox Uyumlu Kablolu Mikrofonlu Oyuncu Kulaklığı: Xbox Series X|S, Xbox One ve Windows 10 bilgisayarlarla kablolu olarak çalışır. Dolby Atmos ve Windows Sonic destekler. (Her marka model için destek kısmına bakılmalı, TV Kulaklık Ana konusundan ek bilgi alınabilir)

    Xbox neden 50Mbit hız'a sabitleniyor ve daha hızlı indirmiyor? (Quick Resume yada açık oyun varken olan sınırlama)

    QR özelliği sizi oyunda gibu gösterdiği için otomatik olarak sınırlama alınabilir bu yüzden oyunları QR den kaldırıp indirmeye devam edelim. Ayrıca indirme bölümü disk yazma hızını gösteriyor, tam bağlantı hızı. Ag bağlantılarından bağlantı hızı bölümde anlık olarak takip edilebilir.

    Direksiyon setleri çalışıyor mu?

    Thrustmaster veya Logitech markalarının Xbox ile uyumlu modellerine bakabilirsiniz. Bu markaların direksiyon setleri 900 derece dönüş özelliği ve Force Feedback sistemi gibi gelişmiş özelliklere sahiptir. Thrustmaster TMX Pro, TX Leather, T248 veya Logitech G920, G923 gibi modelleri tercih edebilirsiniz.
    Kontorland veya J-TECH markalarının Xbox ile uyumlu modellerini inceleyebilirsiniz. Bu markaların direksiyon setleri 270 derece dönüş özelliği ve titreşimli motor gibi temel özelliklere sahiptir. Kontorland Ap7 veya J-TECH Corby Fx95t gibi modelleri deneyebilirsiniz.Eğer Xbox lisanslı bir direksiyon seti istiyorsanız, Hori Racing Overdrive modeli. Bu model Xbox One, Series X/S ve PC ile uyumludur ve Microsoft tarafından lisanslanmıştır. Ancak bu modelin de Force Feedback sistemi içermediğini belirtmeliyim. (Marka model bazında destek kısmına dikkat edilmeli)
    Logitech G920 / Assetto Corsa da genel bağlantı sorunu ve çözümü.
    Antremana girin. Pit'e gelince usb kabloyu çıkartıp tekrar takın. Sonra ayarlar açılıyor. Kaydedin. Sonra online yarışlara da girebilirsiniz. Oyunu her açtığınızda bunu yapmanız gerekiyor maalesef.

    Xbox üzerinde (edge) reklam engelleme. DNS reklam engelleme.

    Edge ayarlarına girip DNS bölümünden adguard veya nextdns reklam engelleme DNSi ekleyebilirsiniz. Xbox ağ ayarlarından DNS bölümüne veyahut modem üzerinden de eklediğiniz DNS ile de yapabilirsiniz.
    Nexdns ana sayfasında eklemeniz gereken dns bulunuyor. Aynı zamanda adguard özel dns seçeneğinde de. Puplic adguard dns adresi şu şekilde: 94.140.14.14 ve 94.140.15.15
    Beyaz listeye xbox.com ve Xboxlive.com eklemeyi unutmayınız.

    Klavye ve Fare destekleniyor mu? Hangi oyunlar?

    Konsol K/F destekliyor. Tarayıcı dahil. Destekli oyunlara tek tek bakmak gerekiyor. Minecraft, Fortnite, Warhammer Verm.2, Warframe... bunlardan bazıları. Ayrıca popüler FPS oyunları da desteklemekte.

    Akım korumalı priz kullanılmamalı(Microsoft tavsiyesi), kullanınca oluşan cihazın kilitlenmesi yada resetlenmesi, oyundan atma sorunlarının ortaya çıkması.

    Cihazın içerisinde zaten akım koruma var. Bu yüzden enerji pik yaptığında akım korumalı priz sorun yaşatabilir.

    Cihaz kendi kendine çalışıyor fan çalışıyor neden? Güç modları ve konsol + oyunları güncel tut seçenekleri.


    Ayarlardan konsol ve uygulamalarımi güncel tut seçeneği kaldırılmalı. Aksi durumda konsol anakarti prizde olduğu sürece güncellemeleri kontrol amaçlı kendisini çalıştırıyor.

    Yurt dışından alınan cihazlarda uyumsuz kablo için TEYP kablosu yada çeviri adaptör kullanılabilir.

    Harici depolama sorunları. Harici HDD ve SSD ile neler yapılabilir. Oriinal SSD neden gerekli?

    Yeni nesil SX logosu olan oyunlar yüksek bant genişliğinde depolama birimi talep etmekte. Bu yüzden bu oyunların büyük kısmı HDD desteklemiyor.

    Xbox giriş hesabım nasıl yapılır ve neden kullanılır.

    Mevcut hesabınızı tüm cihazda ekli olan diğer hesaplarla kullanmak için gerekli. Kişiselleştirme - Giriş Xbox'ı ekle bölümden eklenebilir. Ayrıca hesap eklerken size bunu soruyor.

    Xbox haricinde ki aksesuarlar hakkında bilgilendirme.

    Microsoft ürünleri dışındaki aksesuarlar burada genel olarak bahsedilmiştir. Bazılarının Türkiye de satışı olmayabilir veya ürünle ilgili olumlu/olumsuz deneyim yaşanılabilir. Bu sebeble bunlar hakkında spesifik bilgileri konu içerisinde ki üyelerin deneyimlerinden faydalanmanizi öneririm.

    Xbox mouse klavye destekli oyunların güncel tam listesi.
    https://www.purexbox.com/guides/all-xbox-games-with-mouse-and-keyboard-support

    Xbox, Nat hatası ve ağ bağlantı problemleri nasıl çözülür.

    Nat: İnternetin yurtdisi çıkışlı olmasına ve oyunlarda multiplayer özelliklerin sağlıklı bir şekilde çalışması için open (açık) olması gereklidir. Nat Orta sorunu: Bunun sebebi genellikle, sizin kullandığınız IP adresinin başkasıyla da ortak kullanılmasından kaynaklıdır. İnternet dünyasında IPv4 adresleri giderek tükendiğinden dolayı, servis sağlayıcı iki kullanıcıya tek IP atayarak durumu bir şekilde cozmektedir. Size, daha sonra ortak IP adresi atanması durumunda Nat tipi ortaya dönebilmektedir. Bu sorunun kesin çözümü, IPv6 kullanmak (sağlayıcıdan talep ediniz) veya ücretli statik IPv4 adresi satın almak.
    Double Nat sorunu: Eğer iki kez yurt dışına yönlendirme yaptınız takdirde bu hatayı alırsınız. Arada ikinci bir modem/router veya Switch varsa bunu çıkarıp konsolu doğrudan modem/router a bağlamanız takdirde sorun çözülür. Eğer, modem de DmZ ve Upnp aynı anda aktif ise. Birisini kapatmanız gerekiyor. İkisinin de görevi yönlendirme yapmak.
    Nat sıkı sorunu: Bunun sebebi oldukça geniş olabilir. Konsolun, düzgün bir şekilde internete bağlanmamasindan kaynaklıdır. İp atlaması, dns girilmemesi modem veya konsolun ağ ayarları tekrar gözden geçirilmesi gereklidir.
    Spesifik olarak, bazı servis sağlayıcılarinda da yönlendirmeden kaynaklı sorunlar oluşmaktadır. Örneğin, kablonet, superonline.

    Oyundan sık sık DC alıp, online oyunlardan düşüyorum?

    Nat ile ilgili bölümlerde yani yukarıdaki anlattıklarında sorun yoksa oyuna özel sorun olabilir. Xbox live hizmetlerinin tümünün çalıştığından emin olup xbox help kısmından (tarayıcı) oyuna özel sorun olmadığından emin olunuz.

    Xbox konsolları üzerinde IPTV nasıl kullanılır?

    Kodi içerisinden IPTV modülü kurarak yada Microsoft Store'dan ProgTV UWP, My IPTV player gibi ücretsiz, Open IPTV gibi sınırlı ücretsiz programlar kurarak IPTV kullanılabiliyor.

    Xbox, insider (beta) programı nedir ve nasıl katılım sağlanır.

    Microsoft'un konsol ön izleme sürümlerini test etmek amacıyla başlatmış olduğu programdır. Yenilikleri önceden test edip kullanmanıza olanak tanır. Beta, Omega ve alfa olmak üzere 3 farklı sürüm vardır. İnsider uygulaması ile konsoldan veri kaybı yaşamadan güncelleme yaparak geçiş yapabilirsiniz.
    UYARI: Bazı kullanıcılar, konsolun brick olduğunu yani kullanılamaz haline geldiğini bildirmişdir. Bu sebeble olası risk durumları sizin sorumluluğunuz altında olduğunu unutmayınız. Güncel, herkese açık sürümlerini kullanmanızı tavsiye ederim.

    Xbox Series X mi veya S mi tercih edilmeli?

    Şuan ki teknoloji haberlerine göre, bir sonraki neslin 2028 yılında duyurusu sağlanacağı ön görülmektedir. Yani bir sonraki neslin ilk çeyreğine kadar her iki konsolda Microsoft tarafından desteklenecektir. Her iki konsolda yeni nesildir ve yazılımları güncel bir şekilde kalacaktır. Series S ve X ikiside donanım olarak da güncel konsoldur. Bir sonraki nesil duyurusu gelene kadar da bu geçerlidir. Xbox konsolları seri üretim (v1, v2) sıralaması durumu geçerli değildir.

    Xbox Series X en güçlü konsoldur. Xbox Series S ise en fiyat performans konsoldur. Hangisini tercih edeceğiniz bütçenize göre değişkenlik gösterebilir. Her iki konsolda, hatta Xbox One serisi dahil aynı yazılım platformunu kullanmaktadır.

    Xbox için hangi Klavye Mouse tercih edilmeli?

    Genel olarak tüm USB ile takılabilir mouse ve klavyeleri desteklemekte. Wifi Direct ile çalışan kablosuz K/M setleri de buna dahil. Bluetooth destekli cihazlar hariç, tümünü destekliyor. Klavye mouse drive veya launcher yazılımları xbox üzerinde bulunmamaktadir. Xbox aksesuar ayarlarından basitçe standart ayarları yapabilirsiniz. Hangi ürünü tercih edeceğiniz sizin bütçenize göre ve amacınıza göre değişkenlik gösterebilir.

    Hangi Xbox, yeni nesil Series veya önceki nesil One arasında kaldım?

    Burada konuyla alakalı güzel bir değerlendirme var, konu içerisinde link:https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/155985341


    Xbox mı, PlayStation mı tercih edilmeli? Hangisi daha iyi.

    Konu içerisinde versus konusundan bahsedilmesi, konuların sabote edilmesinden ve topluluklarda rahatsızlık verecek düzeye geldiğinden dolayı yasaklanmıştır. Bunun için ayrı başlık açılmış olunup, konudan gerekli fikir/öneri alabilirsiniz. İlgili konu:https://forum.donanimhaber.com/playstation-vs-xbox-tartisma-konusu--146727691

    Game Ultimate uygun fiyata almak, Gamepad için pil önerisi, kardeşlik yapmak, oyun indirim konuları için aşağıdaki ana konulara göz atınız.

    XBOX GAME PASS ANA KONU (Gerekli Tüm Bilgiler İlk Mesajda)https://forum.donanimhaber.com/xbox-game-pass-ana-konu-gerekli-tum-bilgiler-ilk-mesajda--136257743


    XBOX KARDEŞLİK Mevzusunu ANLAMAKhttps://forum.donanimhaber.com/xbox-kardeslik-mevzusunu-anlamak--116336543


    XBOX | Dijital Ortaklık, Oyun ve Hesap Satış & Takas Grubuhttps://forum.donanimhaber.com/xbox-dijital-ortaklik-oyun-ve-hesap-satis-takas-grubu--98908379-2451#155302406


    XBOX SERİES X/S TV-MONİTÖR-KULAKLIK TAVSİYESİ [ANA KONU]https://forum.donanimhaber.com/xbox-series-x-s-tv-monitor-kulaklik-tavsiyesi-ana-konu--145834653


    Öncesinde Series S konusu ayrıydı. Sonrasında bu konu altında birleşti. Önce ki Series S konusunu buradan inceleyebilirsiniz:
    https://forum.donanimhaber.com/xbox-series-s-ana-konu-yeni-nesil-oyun-konsolu-diamond-elite-platinum-plus--141171527

    XBOX STORE İNDİRİMLERİ OYUN İNDİRİMLERİ | GOLD OYUNLARI
    https://forum.donanimhaber.com/xbox-store-indirimleri-oyun-indirimleri-ekim-gold-oyunlari-ana-konu--125372440


    Game Pass Oyunları ve Haberleri
    https://forum.donanimhaber.com/xbox-game-pass-oyunlari-haberleri--141966321



    Xbox Series S/X Ayrıntılı Retro Emu Kurulum Rehberi
    https://forum.donanimhaber.com/xbox-series-s-x-ayrintili-retro-emu-kurulum-rehberi--153625672



    Xbox Gamepad için hangi şarj edilebilir pil alınmalı ?
    https://forum.donanimhaber.com/xbox-gamepad-icin-hangi-sarj-edilebilir-pil-alinmali-oneri-rehber-tadinda--152058797


    Elite Series 2 controller için şu konuya bakabilirsiniz
    https://forum.donanimhaber.com/xbox-elite-series-2-controller--147170070







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.