Şimdi Ara

Wow şu anda cidden bitmiştir arkadaşlar(Order Hall Olayı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
5.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • World of Warcraft tarihinin en büyük çöküşünü bu pakette alıcağını garantiledi artık. 4 milyon kişi düşücek 1 milyonlara sonrasında ise kapar serverları. Nostalrius' u çekemeyip kapatan şirket hala milletin ne istediğini anlamıyor ve bize bunu yapıyor.
    https://youtu.be/q4HUCTJ16GA
    Kısaca üşenip izlemeyenlere veyahut dil bilmeyen arkadaşlarımıza anlatayım. GARRISONLAR GİTMEDİ. Videoyu hazırlayan arkadaşın dediği gibi FACEBOOK OYUNU OYNAMAYA DEVAM EDECEĞİZ YENİ PAKETTE. Facebook oyununa 150 lira bayıldık anlaşılan. Neyse beyler geçmiş olsun bir devrin daha sonuna geldik. Başka güzel bir oyun bulursanız burayı ıslatın çünkü cidden oyun bitti. Ne Demon Hunter ne artifact ne Illidan kurtarır artık şu oyunu. Yazık ettiler kısacası.

    Son zamanlarda ünlenen blizzard mottosuyla yazımı bitireyim. You think you do, but you don't. Morheim abimizede saygılar umarım başka bir 96 milyonluk projeyi daha iptal etmezde güzel yaratıcı ekibini kullanıp YENİ bir deneyim surar biz Bliz fanboy/girl lerine. Saygılarımla iyi forumlar.
    Edit: Beyler ve hanım arkadaşlarım kusuruma bakmayın ani sinirle bu başlıkta açtım. Bu konudaki eleştirilerinizide anlıyorum kusuruma bakmayın çok canımı sıkmaya başladı artık Blizzard bende bu dolulukla geldim foruma yazdım özgür düşünce platformu olarak düşünüp tekrardan kusura bakmayın :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nanoman -- 13 Nisan 2016; 23:17:52 >







  • Paket sonundaki wow öldücüler bi bitmediniz. Garrison sistemi tek başına koca oyunu bitirebilecek kapasitede değil. Garrison = Order Hall durumu yok ayrıca.
    Paket başında yine wow patlama yapıp paket sonunda aynı senoryoyu yaşıyacağız, sonra yine olduğu gibi ya işte Order Hall geldi oyun bitti vs.. gibi oyuna ara veren wow öldücüler tekrar türeyecek.
    --------
    Dipnot: oyunun ölüsü bile 5 milyon oyuncuyu barındırıyorsa bence blizzard gemiyi şimdiye kadar iyi götürdü.
    --------
    WoW öldü değilde MMO oyunı MOBA bitirdi demeniz gerekir.
  • Nostalrius'u çekemeyip kapattılar ne ya? Çocuk musun kuzum sen?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu ben açacaktım üşendim bıraktım. Youtube'a girer girmez karşıma çıktı bi kalayı bastım. Neyse garrison hakkındaki duygu ve düşüncelerim bi yana da aklımdan wow bitti gitti yada parayı çöpe attık diye bi düşünce hiç geçmedi.
    WoW'a garrison yüzünden bitti diyorsanız zaten oyunla alakanız yoktur. Garrisona gelene kadar daha ne dengesizlikler var. Onlar bitiremediyse bunun bitirme şansı zaten yok.
    Arkadaş muhtemelen benim gibi videoyu izleyip kaymış arkasından da o kafayla konuyu açmış. Dur hele bi soluklan kafan yerine gelir uçma o kadar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wow ölmedide gidişat kötü orası belli. wodu heyecanla bekleyen ben yeni paketi(adını bile unuttum) duyunca kılım kıpırdamadı. ilk 6 ay ne verirse artık paket. ondan sonra demon hunterdan zevki alan insanlar eski karakterlerine geri dönecek moptaki gibi. paketin yarısı demon hunterdı zaten. geriyi ışıklı silah dizme olayı kalacak. onuda dizince ne yapılır bilmiyorum artık. ben almayacam. alana eğlenceler diliyorum. hep aynı muhabbet bende farkındayımda dayanamıyorum biri böyle wow öldü konusu açınca yazayım diyorum.
  • Kaç paketten beri oynuyosun bilmiyorum ancak cidden yanılıyosun. Paket sonunda ilk defa diyorum ben bunu ki paket başındada demiştim. Garrison olayı kesinlikle oyunu bitirecek tek şey. Ne LFR ne random dungeon finder ne de kolaylaşan raid ve leveling bunlar oyunu öldürmüyor açıkçası benim gibi sosyal hayatı olan ve çalışan insanların işini kolaylaştırıyor. Ancak biz açıkçası bir Multiplayer Massive Online Roleplaying Game' i okuduğun gibi olan şeyi yardımlaşıp yani çok oyunculuğu, devasa yani massive evreni keşfetmek için, Online yani internetten(Gerçi browser oyunlarıda internetten), oynadığımız oyunda bambaşka bir karakteri canlandırmak yani roleplay olayını yaparak oynuyoruz. Şimdi bunu düşününce bana şu zamanda bunu kendi oyun içinde grubun guildin dışında yaptığın şeyi söylermisin oyunda. Zamanında hogger için saatlerce grup aradığımızı hepimiz hatırlıyoruz(Bc zamanından beri oyunun oyuncusuyum). Şu anda ne yapıyoruz? İnsanlarla etkileşime nasıl geçiyoruz? Group kısmında chatin goldseller boost ve küfürleşen küçük yaştaki insancıklar dışında kimler var? He tamam looking for group olayı var bcdede vardı ama orda bile adama bir black gate achisini gönder alsın seni raide olayı yokmu? Önceden 3 ayda set düşüren kişilerden biri olarak söylüyorum 1 günde pvp 700 oldum ve sonrasında 720' lere ulaşmam 2 haftamı almadı. Saçma sapan meta achilerle uğraştırıyor blizzard yine evet cidden uzun sürüyor yapması(yada paran varsa madalyon al Yarabbi şükür) ama cidden ne uğruna? Senden para alıp uçurması ve set itemlerini 3 ayda dizmenmi daha önemli yoksa tam tersimi? Legendary questlere hep aşinayız ancak bunun içinde East Asian Style Grind önermesi sencede mantıklımı?
    Oyun cidden ölüyor arkadaşlar açıkçası 9 10 ay vanilla tadtım retailde yakalayamamıştım ama burning crusade öncesi gerçek retail macerasını nostalriusta yaşadım şükürki. Ve orda ne gördüm biliyormusun? Ironforge' da 100 kişiden az insan yoktu. Ve anladımki wow cidden ölüyor. Şuan bak bakalım hangi serverda populasyon o seviyelerde?/http://www.warcraftrealms.com/eu_realmstats.php?sort=Total) Diğer gördüğüm şey ise cidden oyunda birşey yaptığında hissediyordun. Bir questi yapabilmek için saatlerce adam aradığımı hatırlattı bana. Şuan hangi class levelingde tek atmıyor? Uçmamanın verdiği his ise ne kadar diğer karakterlerle etkileşimde olduğunu hatırlattı bana. Neyse daha fazla uzatmayayım. Ben bir GERÇEK ten bahsediyorum bu yazımda. Olan ve her şeyin vaktinin olduğu o vaktin bir süreç ve o sürecin elbette bir şekilde biteceğini anlatıyorum. Wow' da ne yazıktırki bu sürecin sonuna geldi. Cidden büyük umutlarım vardı. MOP' ta WOD' dan daha çok zevk alan biri olarak söylüyorumki gerçekten umudum vardı.




  • Şu oyun ' wotlk ' döneminde bile ölmüştü...

    Çoğu insanda olan ' doyumsuzluk ' hissinden ötürü oyunu oynayanlar, ilk başladıkları an ki hazları almaya çalışıyorlar. Haliyle her ek pakette doyumsuzluk seviyemiz daha da artıyor.

    Blizzard'ın şu an yaptığı; Vanilla zamanı ağaç kesmeleri, TBC ile kalas haline getirmeleri, WOTLK ile de yontmaları. Haliyle insanlar sürekli olarak yeni şeyler gördüler. Sonraki paketler de boyama-cilalama devri olduğu için işin içine ' zevkler ve renkler ' mevzusu girdi.

    Bence blizzard küçük değişiklikler ile her patch'de farkındalık uyandırmalı, eskiden yaptığı gibi. WoD'da ki gibi 2 patch ile olayı kapatmamaları gerekiyordu. Şahsen şu WoD diğer paketler gibi daha uzun sürse, kimse bu kadar da çok laf etmezdi.
  • Çocukmusun kuzum sen? Tavır güzelmiş cidden ama bak ben üzülerek yazdım bunları. Gerçek bu basit yani çekemeyip kapattılar. Neden mi? Oyunu tamamen asla çalmadı o serverı açan ekip ben uzun süreden beri takipteydim kodları sıfırdan yazdılar ve bize bir keyif yaşatmak istediler hiçbir kar gütme amaçları da yoktu. Şimdi mantık çerçevesinden bakınca he doğru evet adamların oyunu isterlerse kapattırırlar ancak neden bunu yaparlar? Büyük şirketten bahsediyoruz 1990' ın başından beri olan bir şirketten neden bu hareketi kendi güzel canlarına dokunmasa yapmazlarki? Gerçekten saygım sonsuz Morheim' a ancak bu yaptıkları hareket mi çocukça benim söylediğim mi? Konumuza gelince evet bir anlık öfke ile yazdım ama o garrisonvari interface i gördükten sonra kim sövmeyebilir ki? Umarım çok güzel bir şekilde şaşırtır Blizzard. Hiç beklemediğim şekilde sağ gösterip sol vurur. Ancak gelişmeleri takip ettikçe kim legacy istemez :D Hani burning crusade serverı kendileri açsa diğer expleride açsalar inanırmısınız ayda 30 dolar veririm acımadan. Neyse herkese iyi forumlar dilerim birbirimizi kırmanın ağır faşist bir fanboyluk yapmanın kimseye getirisi yok saygılarımla.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ahmopasa

    Şu oyun ' wotlk ' döneminde bile ölmüştü...

    Çoğu insanda olan ' doyumsuzluk ' hissinden ötürü oyunu oynayanlar, ilk başladıkları an ki hazları almaya çalışıyorlar. Haliyle her ek pakette doyumsuzluk seviyemiz daha da artıyor.

    Blizzard'ın şu an yaptığı; Vanilla zamanı ağaç kesmeleri, TBC ile kalas haline getirmeleri, WOTLK ile de yontmaları. Haliyle insanlar sürekli olarak yeni şeyler gördüler. Sonraki paketler de boyama-cilalama devri olduğu için işin içine ' zevkler ve renkler ' mevzusu girdi.

    Bence blizzard küçük değişiklikler ile her patch'de farkındalık uyandırmalı, eskiden yaptığı gibi. WoD'da ki gibi 2 patch ile olayı kapatmamaları gerekiyordu. Şahsen şu WoD diğer paketler gibi daha uzun sürse, kimse bu kadar da çok laf etmezdi.

    İlginç bir düşünce ama oda bir ticari strateji bence gerçi şirket stratejilerini bilmiyorum ama kötüye gidişin farkına varıp böyle bir uygulama yaptılar. He birde gerçi her sene bir paket çıkarıcaz falanda demişlerdi sanki yanlış hatırlamıyorsam. Biraz acımasızca yazmışsın ancak Bolvar' ın lich king olmasını izlemek keyif vermiştir çoğu kişiye WC3:TFT senaryosundan dolayı :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Thrashbringer

    Konuyu ben açacaktım üşendim bıraktım. Youtube'a girer girmez karşıma çıktı bi kalayı bastım. Neyse garrison hakkındaki duygu ve düşüncelerim bi yana da aklımdan wow bitti gitti yada parayı çöpe attık diye bi düşünce hiç geçmedi.
    WoW'a garrison yüzünden bitti diyorsanız zaten oyunla alakanız yoktur. Garrisona gelene kadar daha ne dengesizlikler var. Onlar bitiremediyse bunun bitirme şansı zaten yok.
    Arkadaş muhtemelen benim gibi videoyu izleyip kaymış arkasından da o kafayla konuyu açmış. Dur hele bi soluklan kafan yerine gelir uçma o kadar.

    Evet WoD' da fazla şey yapamadım çünkü sigara etkisini yaşadım. Yani oyunu büyük hevesle aldım sonra bıraktım lanet ederek. Sonra private serverlara gerçekten karşı ve bug dolu gözüyle bakan ben World Of Warcraft deneyimini tekrardan istedi ve oyun süresi aldı. Sonra bir 100 level karakter yapıp sıfırdan 1 haftada yapçak şeyler aşırı derecede sıkıcı gelince tekrardan ara verdi. Ki cidden 1 aylık oyun süresini büyük hevesle alıp 1 2 hafta anca oynamışımdır :D Daha sonrada 2 sene içinde WoD çıktığından beri defalarca oldu bu döngü. Ondan öncesinde MoP'ta da olmuştu. Pvp desen sıkıcı en basitinden WPVP yok. Pve desen aşırı basitleşmiş önceden 1 boss bir ayda inerdi ki şimdi archimonde kimbilir kaç haftada inmiştir mitik zorlukta. Ama bana bu oyundan birşey anlamıyorsun tavrı takılmanız da yanlış sadece izlenimlerimi aktardım. Forumsal Farkındalık yaratmak amaç :)




  • nanoman N kullanıcısına yanıt
    Bence hakkettiler bu acımasızlığı, eğer beni kâle alıyorlar ise . Mis gibi başlatan bir şeyi ortadan ikiye böldüler yani. Her sene bir ek paket muhabbeti desek, oda yalan olacak. WoD çıktı 13 Kasım 2014. En son WoD patch çıktı 2015 Haziran.

    WoD'u gören sanar ki ilk defa MMORPG işine girdiler
  • Haha aynen öyle ama karakter modellemelerinin hakkını yememek lazım cidden yüz ifadeleri özellikle nelflerde çok tatlı olmuştu. Ama şöyle bir şeyi de göz ardı etmeyelim hala alternatifi yok. Bense yüksek ihtimal yine bir hışımla blizzarda ticket açıp 2007de aktif ettiğim accountumun iptal edilmesini isticem. Giden para falan zaten önemli değil çünkü hakediyorlar böyle hareketleri.
  • Ahmopasa kullanıcısına yanıt
    sırf ilk cümlene cevap atmak için giriş yaptım, yahu wotlk döneminde oyunun ne kötülüğü vardı ? nasıl bitmişti ? artık bence de demeyeceğim çünkü bu öznel bir şey değil artık wotlk dönemi gayet güzeldi !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre510 -- 14 Nisan 2016; 1:30:13 >
  • nanoman N kullanıcısına yanıt
    Çekemeyip kapattılar, gerçek bu basit diye bir şey yok. Çalmadı diyorsun ama private server fikrinin orijininde çalmak var zaten. Bu WoW'un kullanıcı sözleşmesine de aykırı, bu zamana kadar Blizzard buna yönelik bir yaptırım uygulamamışsa(ki geçmişte uyguladı) bu onun kendi insiyatifindedir. Bazı serverların Rusya'da felan olmasından dolayı da kapatmıyor olabilirler, tam bilmiyorum. Nasıl server'ın devam etmesine izin vermek yüce gönüllülük değilse kapattırmak da çocukça değil.

    Garrison olayını WoD'da beğenmedim, oyunu Facebook oyununa çevirdiğine ben de katılıyorum. Legion'da da aynı boku yiyecekler gördüğüm kadarıyla ki ben de bastım küfrü görünce, ama bence bu legacy server sevdası tamamıyla nostalji ve geçmişin kötü yanlarını size unutturuyor. Bu konuyu tartışmayacağım ama benim düşüncem bu yönde. Çok da abartmayın vanilla'yı TBC'yi felan.




  • WoD gibi bir facianın ardından oyunda ne var ne yok bilmeden pre-order alıp sonra da parasının hesabını sormaya çalışanlar olduğu sürece de WoW ölmez merak etme.

    Videoyu ben atmak için girmiştim konuya, ilk mesaja koymuşsun zaten. Eleman daha güzel anlatmazdı herhalde. İster dokun, ister dokunma şeklinde böyle side game olarak kalacaksa kalsın bu mission olayları hiç bir zararı yok ama 2. spec artifacti için bunları yapmak zorunda kalmak istemiyorum ben. Böyle hevesle acaba ne düşecek diye rare kestikten sonra "order hall resources" yazısını görürsem cinnet geçiririm bildiğin. Ulan ismini değiştirin bari başka bir şey yapın.

    Watcher diyor bi de yok garrisonla alakası yok bunun, mission bittikten sonra quest gelecek onla raid cache alacaksınız falan anasını satayım nesi farklı bunun garrisondan. MMO'ya böyle saçmasapan facebook oyunu gibi menü koyduktan sonra bi de 7-8 saat sonra gel şeklinde süre limiti koyduktan sonra ne yaparsak yapalım aynı mantık bu.




  • Wotlk dönemini kötülemedikki ancak o zaman dungeon finder gibi bir olay çıkmasıyla bozmaya başladığı aşikar şimdi ise herkes garrisonda arıyor partisini tanımadığı insanlarla tanışmayı geç konuşmadan etmeden mmorpg oynuyor :) Çok sosyal bir oyun değilmi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nefarius

    Çekemeyip kapattılar, gerçek bu basit diye bir şey yok. Çalmadı diyorsun ama private server fikrinin orijininde çalmak var zaten. Bu WoW'un kullanıcı sözleşmesine de aykırı, bu zamana kadar Blizzard buna yönelik bir yaptırım uygulamamışsa(ki geçmişte uyguladı) bu onun kendi insiyatifindedir. Bazı serverların Rusya'da felan olmasından dolayı da kapatmıyor olabilirler, tam bilmiyorum. Nasıl server'ın devam etmesine izin vermek yüce gönüllülük değilse kapattırmak da çocukça değil.

    Garrison olayını WoD'da beğenmedim, oyunu Facebook oyununa çevirdiğine ben de katılıyorum. Legion'da da aynı boku yiyecekler gördüğüm kadarıyla ki ben de bastım küfrü görünce, ama bence bu legacy server sevdası tamamıyla nostalji ve geçmişin kötü yanlarını size unutturuyor. Bu konuyu tartışmayacağım ama benim düşüncem bu yönde. Çok da abartmayın vanilla'yı TBC'yi felan.

    Evet bana göre çalmadı? Sıfırdan kodu yazmak kolay bir iş sanıyorsan kendince bir mysql projesi oluştur bence. Sıfırdan birşeyler oluşturmak gerçekten zor ki adamlar bundan parada kazanmadı sitelerine falan reklam koymuşlardır en fazla. Ama hataları kendi kullanıcı sözleşmesinin geçmiyeceği yerde server açabilirlerdi. O zaman kanun yürümezdi işte çünkü her yerde senin kuralın hukuğun geçmez bu uluslararası hukukta böyle bilinir. Kapattırmanın neresi mantıklı multi milyon kazanan şirket olarak düşününce? Abartmayın demek biraz saçma değilmi sence peki vanilla ve tbcyi peki? O dediğin iki paket WoW' un tarihinin en güzel zamanlarıydı. Hata falan yoktu tbc zamanında hemde hiç yoktu class dengesi şimdikinden daha dengeliydi NELF' ler mage olamıyordu şimdi nelflerin mage olması üzerinden gidersek hangisi daha hatalı şuanki wowmu yoksa o abartmayın dediğin zamanlarmı?




  • Ya olsun tamam da bari istediğimiz her an erişebilelim. Amele gibi niye masaya gidip tıklamam gerekiyo abi üşeniyorum ya en gıcık olduğum şeydir birde sınırsız yapsınlar resource limitini. Full oluyor bi rare yada bişeyden cıkıyo kırmızı böyle alamıyorum gıcık oluyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kendinizce sebepler öne sürerek oyunu artık beğenmediğinizi ve oyunun size cazip gelmediğini öne sürebilirsiniz. ama şu nostalrius konusunda ısrarcı olmayın derim, gülünç oluyor. iyi forumlar.

    edit: imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Omara -- 14 Nisan 2016; 9:59:49 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • emre510 kullanıcısına yanıt
    forumda ki eski konulara goz atarsan gorursun.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.