Şimdi Ara

WoW Classic: Season of Discovery [DH Grubu] [Rune'lar Açıklandı! WoW Vanilla 2]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
4
Favori
4.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Bildiğiniz üzere uzun zamandır pek çok eski oyuncunun çağrısına Blizzard sonunda yanıt verdi ve Vanilla WoW'un oynanış mekanikleri ve dünyasına yeni düzenlemeler, yeni itemler, skiller, rune sistemi, dungeon ve raidler getirecek WoW Classic: Season of Discovery kısaca SOD versiyonunu duyurdular. Uzun aradan sonra belki de son 10-12 yıldır ilk kez wow ile ilgili bu kadar heyecanlı hissettim.


    Edit: Topluluk oluşturacak kadar ilgi görmedi DH'de. Sunucu kısıtlamalarından dolayı da popülasyon dağıldı. Şuan ben Lone Wolf - Alliance tarafındayım. Beklerim.



    WoW Classic: Season of Discovery [DH Grubu] [Rune'lar Açıklandı! WoW Vanilla 2]



    Edit: Runelar açıklandı arkadaşlar. Adeta 2005'e döndük. Vanilla WoW 2 gibi. Yep yeni bir oyun olmuş. Bu kadarını beklemiyordum. Akıllarına ne geldiyse eklemişler. Void priest mi dersiniz, Healer mage mi dersiniz, uçuk shaman mı dersiniz... Müthiş. İncelemek isteyenler açıklanan runelara class class şuradan bakabilir;



    WoW Classic: Season of Discovery [DH Grubu] [Rune'lar Açıklandı! WoW Vanilla 2]
    WoW Classic: Season of Discovery [DH Grubu] [Rune'lar Açıklandı! WoW Vanilla 2]warcraft tavern
    What are Runes in Season of Discovery (SoD) - Warcraft Tavern
    https://www.warcrafttavern.com/wow-classic/guides/what-are-runes-in-season-of-discovery-sod/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psikotrex -- 7 Aralık 2023; 13:14:22 >







  • Bende varım SOD u heyecanla bekliyorum. Vanilla oynarken hep tank shaman oynamayı hayal ediyordum

  • Daha vaktimiz var umarım üç beş arkadaş daha çıkar :)

  • ben de düşünüyorum oynamayı. Faction şimdiden seçmeye çalışsak aslında nasıl olur?


    Rogue veya Priest oynamayı düşünüyorum

  • fatality_ kullanıcısına yanıt

    Şuan nasıl seçeceğiz ki pek insan yok. Sayımız biraz artarsa oylama yaparız diye düşünüyorum.

  • Rune'ların çoğu ortaya çıktı arkadaşlar. Neredeyse yep yeni bir vanilla oyunuyla karşı karşıyayız :)


    Detaylı incelemek isteyenler class class inceleyebilir;



    WoW Classic: Season of Discovery [DH Grubu] [Rune'lar Açıklandı! WoW Vanilla 2]
    WoW Classic: Season of Discovery [DH Grubu] [Rune'lar Açıklandı! WoW Vanilla 2]warcraft tavern
    What are Runes in Season of Discovery (SoD) - Warcraft Tavern
    https://www.warcrafttavern.com/wow-classic/guides/what-are-runes-in-season-of-discovery-sod/
  • Rouge Tank

    Warlock Tank

    Mage Healer

    Druid Healer Dps

    vs vs sanırım doğru mu?



    Tahminimce Priest ve Warrior OP olur sanki fakat Warlock Tanklar iken bir de Ranged DPS mi yapabilecek o da ilginç eğer öyle ise.


    Bu yeni görevleri End game de de kullanabilecekler mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mczaga -- 14 Kasım 2023; 13:16:47 >
  • mczaga kullanıcısına yanıt

    Yeni skilleri demek istediniz herhalde. Tabi ki kullanabilecekler. Bunlar ilk açıklananlar. Oyun ilerledikçe yenileri gelecek. Level cap 25 - 40 - 50 ve 60 olarak devam edecek. 30 kasımda herkes oyun açıldıktan sonra 25 level'a kadar yükselebilecek ve bu runlardan üçünü itemlerine takabilecek.


    Şuan kimin OP olup olmadığına yönelik net bir bilgi yok çünkü her class'da çok farklı düzenlemeler var. Mesela eskiden kimse (vanilla'da) feral druid istemezdi. Şimdi partide önemli bir yere sahip olacaklar çünkü partide feral druid demek diğer classların %20 ihtimal ile extra damage proc atması demek. Aynı windfury gibi. Çok uç değişiklikler var. Çok ilginç ve farklı buildler çıkarılabilir. 2 kişi aynı class ile çok farklı sub-classlar yaratabilecek.


    Örneğin heal mage'de arcane dayalı bir talent ve build dizerseniz daha önce heal attığınız bir parti yoldaşınıza belli bir süre buff verilecek. Düşmana arcane damage vurdukça o heal almaya devam edecek. Böylece mage dps/heal gibi farklı bir heal classına da dönüşebilecek.


    Warrior pure damage giderse çok fazla damage çıkartabilecek ama mobility anlamında geri kalacak mobility'e önem verirse (combatta charge atma gelecek) bu sefer damage'den ödün verecek. Tabi daha yeni eklenecek setler, itemler vs. bunlarda önemli. Resmen yeni hiç bilmediğimiz bir yolculuğa en baştan çıkacağız Azeroth'da.


    Beta olmayacak herkes aynı anda başlayacak böylece kimsenin keşfetmediği şeyleri dünyadaki tüm oyuncular aynı anda keşfetmeye başlayacak. Blizzard runların nasıl toplanacağını, nereden bulunacağını da açıklamıyor. Belki bir dağın üzerindeki chestten, belki bazıları dungeon bosslarından, belki uzun soluklu bir quest zincirinin sonundan vs vs.. Aynı 2005 deki gibi kimsenin bilmediği bir çukura düşeceğiz.





  • Psikotrex kullanıcısına yanıt

    Priest ve Warrior sanki yeni bir şey almadıklarından daha da gelişeceklermiş gibi hissettim gerçi Priest mana sorunu çekerdi de yine diğerlerine nazaran ufak bir dokunuş diyebiliriz.



    Bu eğer bu şekilde olursa Classic Plus değil ki bu olsa olsa Plus Plus olur bence bunu 1 sene önce yapsalardı yer yerinden oynardı.


    OP olacağını hissettiklerimi söyledim en ezilmesini düşündüğümü de söylemek lazım o da bana göre Shaman olur bu söylediğim OP ve ezilmeyi PvP için diyorum.


    Shaman'a gelen geçen tek atar hiç bir şeyi yok ahaha



    Şimdi aklıma geldi Warrior Priest 2v2 yapsa bu ikiliyi hangi kombo durdurabilir?Ama DPS ve DPS demiyorum bir DPS ve bir healer diyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mczaga -- 14 Kasım 2023; 13:46:32 >
  • mczaga kullanıcısına yanıt

    Vallaha hocam bende en OP'lardan biri shaman olur diye düşünüyordum :D Stormstrike x2 silah damage'i olsun, damage reduction olsun hatta Horde olursak ilk shaman kasmayı planlıyordum. Gerçi muhtemelen en az bi 3-4 class kasarım.

  • Psikotrex kullanıcısına yanıt

    Yok abi net söyleyeyim yani yok adamın yanına yaklaştırmadan sana 10 tane DOT'u çakıveriyor tabi ki herkes sevdiğini oynayacak da ben öylesine diyorum.

  • Bu yeni sınıf görevlerini ve geliştirilmiş mevcut görevleri Rune'lar ile mi alıyoruz bu Runelar nerelerde olacak?

  • mczaga kullanıcısına yanıt

    Runeların nereden elde edileceğini açıklamıyor Blizzard. Test sunucusu, PTR'de açmayacaklar. Direk 30 Kasımda tüm oyuncular kendileri keşfetmeye çalışacak. "Discovery" olarak isimlendirmelerinin sebebi de bu. Bilen yok şuan. Tahminler: dungeon bossları, görev zincirleri, bazı bölgelerdeki sandıklar vs. bunlardan elde edilebilir.

  • Peki ya Olumsuz yönleri neler olur sizce onları da bir konuşmak lazım aslında?

  • mczaga kullanıcısına yanıt

    Vallahi onu denemeden bilemeyiz ancak bu hali benim için çok daha heyecan verici. Zaten 2-3 yıldır oynamıyordum wow. Heyecan ve merak uyandırmıyordu. Şimdi tekrar o zamanların heyecanını yansıtacağını düşündüğüm için ben çok olumlu bakıyorum. Olumsuz olarak ilk etapta bu kadar yenilik bazı class dengesizliklerine yol açabilir. Onu da zamanla düzeltirler çünkü level cap zamanla artaracak ve yeni runeları zamanla göreceğiz.

  • Tek tek söylemem gerekirse.


    1-Heroes of the Storm Senelerimizi verdik diyebilirim

    2-Hearthstone Mercenaries Mod (ap-ayrı shop 'da para ile satılan ürünleri olan) oyun içinde oyun diyebilecek şekilde bir Mod'du oradaki hero ları kasmak başlı başına haftalar alıyor.


    Bunları tamamen durdurdular geliştirmelerini en ufak güncelleme yeniliği bile olmayacak sadece Bug Fixler o kadar bana göre tamamen kapata da bilirler yakında iyice sindirip kitlesini iyice kuruttuklarında tamamdır


    3-Overwatch enkazı tamam durdurulmadı fakat ona yakın bir kısma indirgendi çünkü Overwatch 2 için neler söylendi neler şu olacak bu olacak sonra tamam Steam'e gelmesi belkide oyunun çıkışından bile daha önemliydi bunun ile bir nevi kendilerince bir hamle yapıp bir kaç yenilik güncellemesi ile işi geçiştirmeye çalışıyorlar


    4-Sıradaki?


    Ben açıkçası artık Blizzard'da her hangi bir XP gerektiren bir oyun oynamayı çok riskli buluyorum Gir-Çık Overwatch gibi olabilir oynarsın çıkarsın yarın durduruyoruz ya da kapatıyoruz dediğinde "Çok da FİFİ kankaaaa" diyebilirsin hiç de zoruna gitmez.


    Geçenlerde Classic ERA için Karakterler silinecek mevzusu dönmüştü Burning Crusade Classic için ve bunu o kadar cılız duyurdular ki ne E-Mail attılar ne bir şey bazı kişiler bundan mağdur kaldı halbüsem Classic ERA 'da kalmak istiyorlardı bu kişiler.


    Bunun gibi daha bir çok örnek var sözün özü ben artık HYPE yerine olumsuz tarafların Topluluk tarafından daha fazla öne çıkarılması gerektiğini düşünüyorum günün sonunda bu topluluk dan birileri zarar görüyor emekleri boşa gidiyor.





  • Türkiye saati ile 24:00 ayın 30'u mu başlangıç?Yoksa yanlış mı hesapladım ayın 1'i 01:00'de mi?

  • 30 kasimi 1 aralik a baglayan gece 00.00 tsi.

    Ben oynasam mi oynamasam mi karar veremedim. Bi woltk serverinda 2 adet tokenim var, ssf hc bekledigim icin sakliyordum onlari ama sod denesem mi birini aktif edip support araciligi Ile bilemedim.

    Kararsizligim sundan dolayi, bircok sunucu acicaklar galiba hc gibi 2 tane olmicak. Server isimleri belirsiz haliyle hangi sunucu popi olucak belli degil. Sonucta cogu dead realm e donecek bayinca.

    Sadece 25 lvl 1.5 ayligina falan, ne kadar tutacak bizi oyunda? Anlik eglenip 2 hafta sonra cogu kisi birakacak gibime geliyor.

    Cogu insan seyden bahsediyor, 25 de acilan red questler. 25 icin guzel oduller veren gorevleri varmis, grupca millet onlari yapacak, iste yuksek lvl alanda sirf boe kasacak, elite gorevleri yapacak guildler olcak raidce, tek tek tag kesecekler vs.

    Yani 25 cap de olsa, contente cap yok galiba ve gruplasan zamani bol olanlarr her zamanki gibi cok onde olacak millet de zavallim gibi normal iceriklerle bisiler denicek. Kisa sure icinde bfd sadece gdkp reklamlari Ile dolucak chat vs ayni classic gibi.

    Emin olamadim o yuzden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Orası öyle ama cap uzun süre kalmayacak muhtemelen. Benim tahminim 2-3 ay içinde cap artacak. Dolayısıyla zaten tüm classlarda değişiklikler olduğu için herkes 2-3 class kasmak isteyecek. Dungeon yap kas vs derken zaten 3-4 class ı 25 yapıp dg seti dizmek rahat 2-3 ay alır. Birde alan küçük olacak (Ashenvale) bu sebeple epey dolu ve aktif olacak pvpsi diye tahmin ediyorum.


    Konuya pek ilgi yok. Muhtemelen Horde açacağım ben.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psikotrex -- 28 Kasım 2023; 12:11:50 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.