Şimdi Ara

Windows XP ve kurulum sonrası kapladığı alan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam, eski bir laptop ım var xp kurulu bir şekilde senelerdir kutusunda duruyor kullanılmıyordu. Bu gün çıkarıp formatladım yeniden sp3 lü xp kurdum. Kurulum bittikten ve güncellemeleri yaptıktan sonra c de kapladığı alanı 11.7 gb. olarak görüyorum.

    XP ile uğraşmayalı seneler oluyor. Sizce bu kadar alan kaplaması normal mi? Sanki bu kadar yer kaplamıyordu diye hatırlıyorum.

    Ayrıca 3 - 4 günde bir malwarebytes ile tarama yaptığımda her defasında aşağıdaki sonuçlar karşıma çıkıyor. Her defasında siliyorum ama sonra tarama yaptığımda yine çıkıyorlar. Bunlar virüs mü arkadaşlar?

    Windows XP ve kurulum sonrası kapladığı alan







  • 11.7GB kesinlikle yüksek. Vista dahi o kadar kaplamıyor. Tarama sonuçları antivirüs ve firewall'u kapatan programları listeliyor. Bazı normal programlar onu yapabilir, virüs olmak zorunda değil

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence xp kurmak yerine linux ya da windows 8.1 kurun.
    Çok eskidi artık.
    11 gb normal değil. muhtemelen bir programdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kuasudba -- 25 Mayıs 2020; 14:44:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki bu kadar yer kaplamasının nedeni nedir sizce?

    @kuasudba

    Bu bilgisayarın özellikleri bayağı düşük (pentium m 1.1 ghz, 2.5 gb ram, 128 mb ekran kartı, 60gb harddisk) windows 7 kurdum ama çok yavan kaldı. Linux da denedim mint, slax, pardus denedim yavaş kaldılar. Yine işletim sistemi olarak aralarında en hızlı xp çalışıyor o yüzden xp tercih ediyorum.

    Daha düşük özelliklerde çalışacak dağıtımlarda var fakat ben linux konusunda çok tecrübeli ve bilgili değili. Şunu anladım ki linux dağıtımlarında sistem gereksinimi düştükçe komut satırına olan mahkümiyet artıyor bu da doğal olarak komut bilgisi gerektiriyor.

    Programcı vs. olsam problem değil uğraşır çabalarım ama hobi olsun diye bu işe ayıracak vaktim pek yok.

    Beni en çok düşündüren xp nin neden 11 küsür gb. yer kapladığı. Bilgisayarda ekstra olarak herhangi bir program kurulu değil. Dediğim gibi sadece güncellemeleri yaptım o kadar.

    Android işletim sisteminin pc versiyonunu indirdim ama nedense kuramadım iki farklı versiyonunu denedim kurulumda hata aldım. Cd üzerinden bile sistemi çalıştıramadım bir ekrana kadar gelip orada kalıyor. Artık bilgisayar donanımı ile bir uyumsuzlukmu oluyor onu çözemedim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.