Şimdi Ara

Windows kuramıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar msi pro b660m-b anakart, i5 12600k işlemci ve wd blue m.2 ssd kullanıyorum. Benim hatamdan dolayı sistem birkaç kez mavi ekran verdi, sonra windows ön yükleme ekranında logo 1 saat kadar döndü ama windows başlatılamadı. Defalarca uğraşmama rağmen güvenli moda da geçemedim, en fazla ''otomatik onarım başlatılıyor'' diyor ve yine 1-2 saat dönüp duruyor.


    Sonunda pes edip uefi flash hazırladım, bu defa da logodan geçiyor ve windows kurulum ekranında çıkan mavi ekrana geliyor fakat kurulum seçenekleri yok. Öyle dümdüz mavi ekranla bakışıyoruz, mouse simgesi aktif hareket ediyor.


    bios üzerinden uefi ayarlarının hepsiyle denedim durum aynı. Eski windows kurulu diskim vardı onu buldum, 0 da uefi değil eski anakartım gigabayte söketlerine mbr ahcı kuruluydu o da başlatamıyor. Yine logo da kalıyorum.


    Bir önerisi olan var mı?




  • Aynı sorun bende de var, 3-4 defa format attığım USB ile tekrar format atmak istedim maalesef başarısız aynı sorunları yaşadım.

    En sonunda linux mint kurdum bıraktım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • OnLyMoKoKo kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim hocam. Hala uğraşıyorum, pazarımı yedi. Ben de linux ile çözeyim. Son bir şey kaldı, arkadaşım; m2 ssd ve ramleri sök 5 dk bekle. Yine olmazsa bios uptade et, son çare windows 11'i rufus dışında bir şeyle yazdır dene dedi. Hepsini deneyeceğim, çözersem editlerim. Çözemezsem mint kurarım, 2 sene ubuntu ile sistem kullanmıştım zaten.


    Ekleme: Linux mint kurdum, daha sonra windows 11 uefi hazırladım tekrar. Rufus ayarlardan ''tpm 2.0 ve güvenli ön yüklemeyi yok say'' tik atıp kurdum. Şu an windows 11 kullanıyorum, aynı sıkıntıyı yaşayan arkadaşlar varsa yardımcı olur umarım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Impheatus -- 10 Mart 2024; 19:14:3 >
  • merhaba


    1 biosu resetleyin

    2 remleri pinlerini dikkatlice silgi ile silin geri takın.

    3 sorun devam ederse tek remle kurulum deneyin

    4 yine devam ederse diğer remi deneyin

    5 farklı rem slotlarınıda deneyin

    6 diskteki tüm bölümleri silin ve kurun


    k.g.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MDK -- 11 Mart 2024; 14:50:27 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.