Şimdi Ara

Windows 8.1 (Single Language ve PRO) Orijinal ISO İndir (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
9
Favori
35.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Windows 8.1 (Single Language ve PRO) Orijinal ISO İndir


    bu ekran geliyor ancak sonrasında herhangi bir şey olmuyor .
  • Yönetici olarak çalıştırmayı deneyiniz.
    İşletim sisteminiz nedir ?
  • İşletim sistemi w8.1 Embedded. Kendisi yönetici olarak çalıştırmayı deniyor zaten. Ben sağ tık yaptığım zaman sistem donuyor. Bir kaç gündür başıma gelmeye başladı. Eğer bende biosa gömülü key üzerinden kurulum yapabilirsem geçmeye çalışacam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sisteminizde sorun var gibi gözüküyor mümkünse onarım yapıp tekrar deneyin.
  • Virüs programını devre dışı bıraktım. İndirmeye başladı bakalım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu biosa gömülü key olayı yeni nesil cihazların hepsinde oluyor mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aldığında Windows 8 yada 8.1 kurulu aldıysan olur. Freedos aldıysan olmaz.
  • Teşekkürler hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün Single Language kurdum. Key BIOS'ta olduğundan kurulumda ya da sonrasında herhangi bir key sormadı, otomatik etkinleştirdi, bilginiz olsun. PC'yi aldığımda 8.1 değil 8 vardı bu arada. (Samsung dizüstü)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkaakco -- 4 Aralık 2014; 19:46:37 >
  • Bunu diğer hiçbir Windows sürümünde yapmamıştı Microsoft... İlginç. Her yerde tırım tırım oynanmamış orjinalin ISO dosyası arıyorduk Türkçe. İnsanların ellerinde ürün anahtarları olmasına rağmen efendiler izin vermiyorlardı ne oldu da acaba yaptılar bunu sonunda8’i yaygınlaştırmak için yapmadıkları maymunluk kalmadı. İçimi döktükten sonra asıl yorumuna geleyim: süper paylaşım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Curimo kullanıcısına yanıt
    Microsoft daha once sadece volume lisans kullanan kurumsal musterileri icin bu hizmeti sunuyordu. Ev kullanicilari ve diger kullanicilari icin bu hizmeti sunmuyordu sebebi de o zamanki internet baglanti hizlari ve ucretleri idi. Hani herkez lisans ucretinin yuksek oldugundan bahsediyor ama Microsoft'un bu urunu gelistirmek, internetten indirme hizlari icin odedigi yuksek ucretler konusunda kimse gikini cikarmiyor. Bu baglanti hizlari icin sanirim MS un odedigi ucretler dudak ucuklatir. Ayni anda dunya uzerinde herkes iso indirmeye calisiyor. Ustelik MS a lisans ucreti odemeyen de indirmeye calisiyor. Dolayisi ile simdiye kadar bu hizmeti sunmamasindan daha dogal birsey olamaz. Ayrica internetten indirmek yerine lisansli kullanicilarin MS a her zaman telefon acip veya mail atip DVD isteme secenegi de mevcuttu.
  • oduranli kullanıcısına yanıt
    OEM lisansı kullanan insanlara DVD isteme seçeneği mevcut değildi. Şöyle ki ben Microsoft Türkiyeyi aradığımda OEM olduğu için notebook markasının şirketi ile görüşünüz diyorlardı. Retail Lisans da böylemiydi bilmiyorum.
  • Curimo kullanıcısına yanıt
    Şirketler bu paylaşımdan dolayı dava açacak gibi gözüküyor Microsoft'a zira bilgisayarların işletim sistemleri bozulduğu zaman Kurtarma DVD ve yazılım yüklemesi bakımından servisler para kazanıyordu bu paylaşımdan dolayı kazanamayacaklar gibi gözüküyor. Zaten şöyle dbir saçmalık var ben bu bilgisayarı alırken İşletim sistemine de para ödüyorum bu yüzden bana bu işletim sisteminin dvdsini vermek zorundalar. Arayıp söylediğim de bilmem şu yılından itibaren veremiyoruz diyorlar. Peki Casper ve Dell alıcılarına bu DVD neden veriliyor anlamadım. Bakın kurtarma dvd değil bildiğiniz format dvd si ve bu dvd ile başka bir bilgisayara da kurulum yapılabiliyor bizzat kendim denedim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 2 Aralık 2014; 14:37:50 >




  • bana yadım lazım ;

    laptopda win 8.1 pro tr yuklu.ms den indirmiştim iso dosyayı - usb ile yukledim.
    Sonra ms ye kayıt olup win10 önizleme talebinde bulundum , ona şifre gönderdiler win10 u da indirdim iso yu.
    dvd ye cekip laptopa format atarken sürücü secim yerine geliyor sürücüler bulunamadı diyor , usb den sata suruculerini yukledim halde bu ekranı atlatamıyorum.
    Halbuki win7 - win8.1 - win8.0 dvd leri ile format atarken bu problem olmuyor.
    önerilerinizi rica ederim.
  • metnes71 M kullanıcısına yanıt
    İlk olarak bir konu açmanı öneririm ki daha fazla yardımcı olacak kişi çıkacaktır. Bios ayarları sıfırlayıp öyle format atmayı denemelisin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 2 Aralık 2014; 16:09:58 >
  • OEM lisans anlaşmasında açık olarak yazar. OEM windowsların her türlü desteğini, medya desteği de dahil olmak üzere bilgisayar üreticisi vermek zorundadır. Bunun sebebi de OEM windowslar bilgisayara göre özelleştirilebilir. İçeriği istenildiği gibi değiştirilebilir, sürücüleri gömülebilir, özel yazılımları gömülebilir, bilgisayar özelliklerindeki logosu değiştirilebilir v.s. Dolayısı ile bu değişiklikleri de Microsoft'un bilmesine imkan yoktur. Değişikliği yapan destek hizmetini de vermek zorundadır. Hatta notebookların bilgisayar özelliklerine girdiğinizde marka model bilgisi ile birlikte servis numaralarına da bu alandan ulaşabilmenizin sebebi budur. Hatta bazı notebooklarda standart windows yüklediğinizde (üreticinin verdiği değil de orijinal windows) bazı donanımlar düzgün çalışmaz, sürücüleri yüklenemez, sorun çıkartır işte sebebi yukarda dediğim gibi o bilgisayara özelleştirilmiş windowsdur.




  • Şirketler bu paylaşımdan dolayı nesine dava açacak onu anlamadım. Zaten microsoft destek vermiyor sadece iso dosyasını indirip kurabilirsiniz diyor ancak her bilgisayara uymayabileceğini de belirttim bir üstteki mesajımda. İşletim sisteminin dvd sini vermek zorunda olduklarını nereden çıkardınız? OEM lisans anlaşmasında öyle bir madde yok. Size recovery alanı olarak işletim sistemini veriyorlar kullanma klavuzunda da nasıl bir DVD veya başka bir medyaya yedekleyebileceğinizi anlatıyor. Ancak hiçbirimiz aldığımız notebookun kullanma klavuzunu okumadan kullandığımızdan bu bilgilerin hiçbirinden haberimiz yok tabi ki :) sonra da recovery alanımızı uçurunca ağlıyoruz haliyle.
  • oduranli kullanıcısına yanıt
    Üretici firmalar Orijinal kuruluma eklemeler yapar nedir bunlar çoklu dil seçeneği, üretici oem logo ve şirket bilgilerini ve de lisansı entegre edebilir. Orijinal Windows yükleyip düzgün çalışmayan donanım yoktur çünkü özelleştirmeyi üretici programlarını kullanarak yaparlar. Sadece ekran kartı aynı olan Casper ile TOSHIBA sürücülerini birbirlerinde çalışmaz bu da değiştirildiğindendir. TOSHIBA notebooklar da bir sürücüyü kurmadan diğer sürücüyü çalıştıramazsın. Eco Utility Pc Healt Monitor ve bir çok ek yazılımı kurman gerekir hepsi birbirine bağlı. Ekran kartını bile senin bilgisayarına göre özelleştirir sen Normal kurulum yapsan bile donanım düzgün çalışır sürücüler düzgün çalışır ben çalışmayanı görmedim şuana kadar elimden çok bilgisayar geçti. Bana göre vermek zorunda çünkü bu işletim sistemine de para ödüyorsun. Bur da sıkıntı var MS bizi ilgilendirmez diyor sende bu durumun üzerine gidip işletim sistemini aldıktan sonra ambalajı açmadan beğenmediğini iade etmek istediğini söylerek işletim sistemini iade edebilirsin. Parayı da alabilirsin
    http://www.statjus.com/2014/03/satin-alinan-bilgisayarla-birlikte-gelen-isletim-sisteminin-iadesi/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 3 Aralık 2014; 12:23:46 >




  • oduranli kullanıcısına yanıt
    Recovery alanı evet her bilgisayar da var. Açılışta F8 F12 çoğu bilgisayara göre değişiyor bu tuşlar. İlk aldığın hale getirebiliyorsun. Lakin bozulduğu durumlarda Kurtarma dvd ücreti 80 TL istiyorlar ki buna gerek yok. Normal kurulum ve Üretici markanın sitesinden indirdiğin her yazılım sorunsuz şekilde bilgisayarına yüklenip ilk aldığın halde getirilebilir. Kılavuzunda Kurulumu, Ek yazılımların kullanımı, Dikkat edilmesi gereken unsurlar, garanti şartları, garantinin geçersiz olduğu durumlar falan filan ama Oem ile ilgili bilgiye rastlamadım.

    TOSHIBA müşteri hizmetlerini arıyorum Windows Xp kurmak istiyorum diyorum. Bana dedikleri şey şu Microsoft Xp desteğini bitirdi. Bende olabilir ama sürücülerinizde benim notebook için Xp desteği var. Xp kuramıyorum, yardımcı olur musunuz diyorum ? Son olarak dediği şey şu Xp desteği veremiyoruz başka yardımcı olabileceğimiz konu var mı ? Tamamen üçkağıt sanki tuttum ondan ben MS Xp sorusu sordum. Sattığı Notebook için destek istedim. Tamamiyle paragöz şirket hepsi.

    Mesela şu DVD sadece Windows 8 Single yazılımını içeriyor onun harici çoklu dil desteği, Oem bilgileri, performans puanı, Ben bunu tutup HP markaya kurdum düzgün çalıştı. Oem bilgiler çıktı onuda regeditten sildim =) Özelleştirme dedikleri şey Oem bilgi ve lisans eklemekten başka bir şey değil bence. Kurtarma DVD ise bildiğin sistemin imajı alınmış başka bir şey yok. Neyse konu dışına çıkmaya gerek yok ;) Bazı şeyler de hem fikiriz bazı şeyler de değil.

     Windows 8.1 (Single Language ve PRO) Orijinal ISO İndir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 3 Aralık 2014; 12:57:00 >




  • Hocam cooook yanlis yerlerden geliyorsun. Tuketici kanununa gore bir urune minimum destek 10 yil verilebilir elbette firma isterse daha uzun sure de destek verebilir ancak kanunen minimum sinir bu. 10 yillik isletim sisteminin de her turlu destegi bitmistir. Notebookunuz uretileli 10 yil olmus ise onun da her turlu destegi bitmistir. Toshiba notebook aldiginiz zaman size yaninda recovery alani vermisler mi vermisler. Bu recovery alaninin nasil yedeklenecegini anlatmislar mi anlatmislar. Yedek almadiysaniz bu Toshiba veya baska x markanin kabahati degildir ve garantiye de girmez. Elbette o notebooka tekrar recovery alani atmak icin mesai harcayacak ve bu ucreti tahsil edecek. Paragozluk ile alakasi yok. Destegi olmayan bir isletim sistemi icin eleman barindirmak zorunda da degiller. Dolayisi ile rahatlikla destek veremeyebilirler.

    Casper firmasini bu ise hic karistirma. Onlarin yaptiklari ozellestirme filan degil sadece firma logosu ekler birakir. Ancak HP, Dell, Toshiba, gibi buyuk marka ureticileri windows sistem dosyalarinin ve suruculerinin icerigini cogu zaman kendi tasarladiklari sisteme gore degistirirler. Ornegin HP nin bir ara cikardigi seride vermis oldugu recovery dvdsi ile baska HP marka notebooka bile kurulum yapamiyordun. Sebebi de butun suruculerini ve dosyalarini kendi notebookuna uygun olarak ozellestirmesi idi. Hatta bu notebooka normal windows kurulumu da gerceklestiremiyordun. Normal kurulum yapmaya kalktiginda mavi ekran veriyordu F6 surucu yukle kismi ile suruculeri gostersen de kuramiyordun.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.