Şimdi Ara

Windows 7 Ultimate 32 Bit+AIMPv2.61Build583 Dosya Açma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,
    İki gün önce bilgisayarıma Windows 7 Ultimate 32 Bit işletim sistemi yükledim ve hemen ardından favori müzik dinleme programım AIMP'i yükledim. Daha sonra programı açıp programla açılacak dosya türlerini hepsi seçili olacak şekilde ayarladım. Ama bilgisayarımdaki müzik dosyalarına çift tıkladığımda dosyalar doğrudan Windows Media Player programında açılıyor. Bu sorunu biraz araştırınca bir çözüm yolu olarak "Varsayılan Programlar" menüsü altında "Varsayılan Programlarınızı Ayarlayın" seçeneği ile bütün müzik dosyalarına AIMP programının atanabileceği anlatılmış. Ama ben bu menüye girince buradaki listede AIMP göremiyorum.

    AIMP ile oynatmak istediğim her dosya türüne sağ tıklayıp "Birlikte Aç->Varsayılan Programı Seç" seçeneği ile sorunu çözmeyi de istemiyorum çünkü AIMP programının özel simge özelliğini kullanmaya ihtiyacım var. Eğer özel simgeleri kullanmak yerine "Klasör seçenekleri->Görünüm" altında "Her zaman simge göster, küçük resim gösterme" seçeneğini seçersem halen o çirkin Windows Media Player simgesi gözüküyor. Bu seçeneği seçmediğim durumda da işletim sistemi bütün dosyaların ID3tag bilgilerini tarayıp küçük resim bilgilerini alıyor ve bu da sistemde yavaşlamaya sebep oluyor.

    Lütfen yardım edin, bu işin içinden çıkamadım.







  • varsayılan program seç ekranında aimp gözükmüyorsa, orada gözat butonu var, çıkan pencerede program files ın içinde aimp in exe isini seçip varsayılan olarak ayarlayabilirsin
  • öyle ayarlamak zaten sorun değil. benim sorunum AIMP programının başlata tıklayınca gözüken "Varsayılan Programlar" menüsü altında "Varsayılan Programlarınızı Ayarlayın" seçeneğinde gözükmemesi. yoksa dediğin gibi ayarı yaptım şimdilik. ama bu sefer de dosyaları "Döşeme" olarak görünce dosya simgeleri AIMP için ayarladığım simge değil de halen Windows Media Player simgesi olarak gözüküyor.
  • programı yeniden yükleyip bütün seçenekleri programın varsayılanı olarak yükleyince sorun kalmadı...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.