Şimdi Ara

Windows 7 kurdum mevcut XP açılmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Xp ve Vista kullanıyordum. Boot sorunum yoktu. Vista'nın olduğu bölüme Windows7 kurdum. Şuan Xp ye giremiyorum. Windows7'de iken Xp'nin bulunduğu bölüme girebiliyorum. Yani bölümde sorun yok boot menüsü gelmiyordu.

    Easybcd ile Windows Xp yi boot menüsüne ekledim. Doğru mu ekledim bilmiyorum ama her şekilde denediğime inanıyorum. Bu seferde

    File: \NTLDR
    Status: 0xc000000F
    Info: The selected entry could not be loaded because the application is missing or corrupted.

    Hatası vermeye başladı.

    Sonra ntldr ntdetect.com boot.ini dosyalarını cdden alıp ilgili yere koyup yeniledim. Yine açılmadı.

    Sonra Windows için otomatik grup kurulumu başlığındaki boot olayını kurdum. Ekran görüntülerinde Xp ara ve çalıştır seçeneği gördüğüm için.. Ama oda açılmadı..

    Bu sefer aynı hatayı şu şekilde verdi.

    File: \btldr
    Status: 0xc000000F
    Info: The selected entry could not be loaded because the application is missing or corrupted.

    Şuan sahiplik hakları olmadığı için ordaki dosyalarıma da erişemiyorum. Ama benim istediğim Xp yi açmayı başarmak.. 7 de sıkıştım kaldım.







  • acronis disk director suite içerisinde boot menü selector var. isterseniz onu bir deneyebilirsiniz.. program ile önce boot edilebilir bir CD hazırlayacaksınız.. sonra bilgisayarı bu CD ile açın ve menüden boot selector gibi birşey olması lazımda onu seçin.. program tüm partisyonları tarayarak işletim sistemi yüklü lanları bulup boot etmenizi sağlıyor.. sorununuzu kesin çözermi bilmiyorum ama böyle bir yöntem aklıma geldi yazıyım dedim..
  • Sorunu Raid Achi modu açıp kapatarak çözdüm. Ne yaparak çözdü anlamış değilim ama (: Şuan da da Windows 7 açılmıyor oda ayrı konu :P hall.dll. dosyası eksik hatası vererek kısmet diyip geçiyorum artık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FReStoRM -- 11 Mayıs 2009; 2:41:29 >
  • Sormayı unutmuşum xp açılırken normal açılışını yapmıyor. Mavi bir windows sayfasında işletim sistemi bilgisini gösteriyor. Birkaç tarama yapıyor ve ondan sonra açılıyor. Çözümü var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.