Şimdi Ara

Windows 11 Anlık Renk Bozulmaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, Windows 11 yüklü Hp Omen 17-Ck0011nt laptop kullanıyorum. Normal ekran çözünürlüğü 2k ama ben Pc ısınmasın diye 1080p moduna alarak, oyunları da yine aynı şekilde 1080p de oynayarak kullanmak istiyorum ancak 1080p moduna geçince ekrandaki renkler anlık olarak bozulup geri geliyor. Misal internet sitesine girince renklerin bozuk olduğunu gördüğümde bir kere masaüstüne dönüp tekrar tarayıcıya girince düzeliyor. Saniyelik bir şey yani. Laptop 2k çözünürlükteyken aynı sorunu şarja takılı olmadığı zamanlarda da yapıyor bu arada ama en çok 1080p çözünürlükte kullanırken yaşıyorum bu sorunu. HDR'dan kaynaklı sandım ancak hdr zaten kapalı.


    Yabancılar sanırım bu soruna "washed out colors" diyorlar. İnternette biraz araştırdım ancak tavsiyeler genellikle driver güncelle (ki benimkiler güncel) veya native çözünürlük neyse onda kullan gibi şeyler. 1080p modunda kullanırken bu sorunu aşmanın yolu yok mudur?


    (Bu arada neden 2k ekranlı pc'yi 1080'e zorluyorsun diyecek olanlar da vardır mutlaka, ona da peşin cevap vermiş olayım, 1080 ile 2k çözünürlük arasında oyun oynamanın aşağı yukarı 15 derece sıcaklık farkı oluyor neredeyse. O yüzden bu şekilde kullanmak istiyorum.)


    Şimdiden teşekkürler.








  • Yardımcı olabilecek kimse yok mu?

  • konu hakkında bılgım yok ama


    "özünürlükteyken aynı sorunu şarja takılı olmadığı zamanlarda da yapıyor" yazınızdan güç seceneklerınden yuksek performans secıp ıslemcı max %100 işlemci min %100 yapıp bı deneyın.

  • acura07 kullanıcısına yanıt
    Islemciyi sarj aleti takiliyken de dahil %95 de kullaniyorum hocam ondan olabilir mi acaba?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.