Şimdi Ara

Win 10 Ekran Kartını Tanıdığı Anda Görüntü Gidiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Dün elektirik gitmesinden dolayı bilgisayar windows açılma ekranına geldiğinde siyah ekrana bürünüyor. Gece yarısına kadar 4 kez format attım her formattan sonra güncellemeye geçtiğinde bilgisayar tekrar ekran kararmasına giriyor. Win 10 sorun gidericiyle taratıp denetleme yaptım ama sorun hala devam ediyor, güvenli modda girip ekran kartını silip tekrar yeniden başlattığımda görüntü geliyor ama güncellemeden sonra tekrar gidiyor. Şuan 7. formata geçtim ama bu seferde amd sürücüsünü usb aktardım sürücüleri yüklemeden önce elle yükleyeyim dedim ama usb taktığımda anda görüntü gitti. ctrl-alt-del işlevi çalışmıyor, win+ctrl+shift+alt+b tuşuda çalışmıyor. Mİcrosoft'un sitesinden tekrar win 10 indirdim kurdum ama bana mısın demiyor

    En son güvenli modda ekran kartı driver'ını silip, normal windows'a girdim, indirdiğim amd adrenalin sürücüsünü yüklerken tekrar siyah ekrana girdi, sorunun ne olduğunu anlayamıyorum.

    İnternetteki bütün yazıları okudum ama benim işime yaramadı yardım lütfen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Damaskrov -- 15 Ekim 2018; 13:52:44 >







  • Komut satırıyla giriş yaptığımda windows 10 "c" olarak değilde "x" olarak gözüküyor?

    Güncellendi!

    Aygıt yöneticisinden/görüntü bağdaştırıcısından sürücüyü kaldırdığımda görüntü geliyor, windows otomatik driver'ı kurunca görüntü gidiyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Damaskrov -- 15 Ekim 2018; 12:57:7 >
  • Artık kimse birşey bilmiyor mu?
  • Merhaba

    Donanımda arıza olabilir
    Sürekli Windows kurarak çözülmediği için donanım değişikliği denenebilir

    Güle Güle..
  • bilgisayar masaüstümü laptop mu.laptopsa modeli nedir. masaüstü ise anakart ve işlemci modeli nedir.ekran kartı modeli nedir.
    bu durum şundan olabilir. birincisi sürücü sorunu. 2.si ekran kartı donanımsal sorunu.3 ise bios



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jackal___61 -- 17 Ekim 2018; 13:43:8 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jackal___61

    bilgisayar masaüstümü laptop mu.laptopsa modeli nedir. masaüstü ise anakart ve işlemci modeli nedir.ekran kartı modeli nedir.
    bu durum şundan olabilir. birincisi sürücü sorunu. 2.si ekran kartı donanımsal sorunu.3 ise bios
    Bilgisayar masaüstü- sorun ekran kartından kaynaklanıyor. Win 10 ekran kartını tanımaya geçtiği anda kart kitleniyor ve reset atıyor. Sapphire R9 290x 512 bit. Sapphire.com ekran kartı donanımsal arıza veriyor dedi, garanti kapsamı dışında olduğu için yapılacak birşey olmadığını söylediler. Ekran kartınıda tamire vermedim; çünkü bir ekran kartı parası daha gider diye.

    Elektirik aldığım kurumada kayıt bırakmıştım, verdikleri cevap aşağıda;

    14.10.18 tarihinde açılan kayıta istinaden17.10.2018 tarihinde verilen cevap; yapılan incelemeler sonucu; arızaya neden olabilecek bir sorun olmadığını belirtildi. Yetkili kişiyle görüşmek istediğimi belirttiğimde konuşabileceğim tek kişinin kendilerini olduğunu söyleyebilecek kadar pişkinliğe ulaşmışlar. Verilen sonucu eposta olarak istediğimdeyse tekrardan kayıt oluşturulup yetkillere iletilip ondan sonra tarafıma iletileceğini söylediler.

    Buradan anlayacağınız, elektrik kesintisinden kaynak bir cihazınız bozulursa, yektililerin titiz çalışması sonucu arızaya sebep olabilecek bir sorun olup olmadığını anlayabiliyorlarmış. Yüreklerimize su serpen açıklama buydu!

    Cihazınız yanmasın:)




  • Öncelikle geçmiş olsun.Her zaman olduğu gibi ekran kartını sökün.İşlemciniz destekliyorsa anakart üzerinde ki, onboard görüntü çıkışına takın.Açılır ve herhangi bir şey olmaz ise ekran kartını bütün kurulu dosyalarını silin.Daha sonra Ccleaner kurulu ise kayıt defteri ve artıkları temizleyip,yeniden başlatın.Daha sonra AMD sitesinden Drive'nı indirin.İnterneti kesin,Ekran kartınızı yeniden takın.
    NOT:imkanınız var ise ekran kartınızı başka bir bilgisayarda deneyin.
    Ekran kartınıza en son bios yükleme yapın.
  • Ekran kartının kendi sitesinden driver indirip kurmayı deneyin
  • kart iptal.



    Sürücu kurulduktan sonra kart üzerine yük alabildigi icin sorunu bu sekilde goruyorsun. Çip arizali oldugu icin surucuden gelen komutlari anlamlandiramiyor.



    benim bu seri amd kartlarda cok sık rastladiğim bir ariza türü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba Driveri tam olarak kurduğunuza eminseniz donanımsal arıza olabilir..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.