Şimdi Ara

WiFi özelliklerde kablosuz ağlar sekmesi gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar

    Bende 2 tane birbirinin aynısı 2006 model IBM Thinkpad laptop var. İkisinde de Windows XP SP3 yüklü. Orjinal WiFi kartı bazı odalardan cekmediği için Option GlobeTrotter / GT marka PCMCIA WiFi kart ile kullanıyorum. Option GT da bir anten soketi var, anten bağlayıp bütün sinyalleri iyi cekebiliyorum.

    Şimdi laptop'ların birinde bu kart sorunsuz calışıyor digerinde de çalışıyor, sürücüsü sorunsuz yükleniyor falan ama sinyalleri arattırmak istediğimde izin vermiyor. Bu durumda WiFi özelliklerdeki kablosuz ağlar sekmesinde "kablosuz ağ ayarlarımı yapılandırmak için Windows'u kullan" kutusunu seçince sorun düzeliyor ancak sorun şu ki o sekme hiç gelmiyor.

    Bu sorun için Kablosuz Sıfır Ağ Yapılandırma Windows servisi çalışır olmalı deniliyor, o çalışıyor.
    Aygıt Yöneticisinden kartı kaldırıp yeniden kurun deniliyor, fakat onu yapınca mavi ekran cıkıyor yani bu çözümü pek deneyemiyorum, harddisk gidecek yoksa.

    Laptop'lar aynı dolayısıyla birinde çalışıyorsa digerinde de calışmalı. Yarım gün boyunca araştırdım uğraştım calışmıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

    edit: şimdi aklıma geldi bu kartın yönetim programı da var her iki laptopa onu da kurdum, o yönetim programını açınca wifi kart ile sinyalleri arayabiliyorum ancak ne yazık ki o WPA2 'yi desteklemiyor. Kart 2006 model. O zamanın programı. WPA2 yok. O yüzden o bir işe yaramıyor. Sinyalleri Windows ile aratmam gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teriu -- 12 Temmuz 2020; 0:10:9 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.