Şimdi Ara

W206 MERCEDES C SERİSİ ANA KONU (C200 4matic, C200, C43) (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
12
Favori
5.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Daha önce dm’den soran olmuştu;
    Digital ligth zaten iyi, konuşmaya gerek yok.
    Peki led high performans?
    Bu benim high performans- bence gayetyeyerli.

    [simage][/simage]
    W206 MERCEDES C SERİSİ ANA KONU (C200 4matic, C200, C43)
    W206 MERCEDES C SERİSİ ANA KONU (C200 4matic, C200, C43)




  • Selamlar arkadaslar,

    Gecen hafta ben de c200 sedan ile araniza katildim, sonunda premium araca binmek guzel his.

    Aklima takilan birkac nokta var, yillarca dizel arac kullandim ilk defa benzinli makineye biniyorum ve kafama edeyim dedim traktorle gezdigim icin bunca yil.

    Ben gaza bastigimda, bosta degil ama sadece arac vitesteyken giderken, sanki boyle bir bilye sesi benzeri, otme sesi gibi bir ses duyuyorum gibime geliyor. Turbo/islik sesi degil benzettigim onu biliyorum. Boyle daha tiz, sanki yuzuk gibi bir halkayi demir bir cubugun icinden titresimle geciririyormussunuz gibi, cok zor anlatmak valla ancak baskasinda da benzer bi his varsa anlayabilir sanirim. Var mi benzer bir ses duyan?

    Araç bostayken oldugum yerde sessiz ortamda denedim duyamadim. Giderken devirlendikce duyuyorum gibi.

    Bir de bu dangalak bayi benim multimedya sistemi ve navigasyonumu aktif etmemis. Kodunuzu alalim haftaya gelin yapalim dediler, neden araci teslim etmeden halletmiyolar boyle seyleri anlamis degilim, fircayi basicam gidince.


    Bir diger sorum, surus modlarinda son secimi hatirla diye secim yaptim ama arac her zaman ilk calistirmada comfort modda basliyor, sizde de boyle mi? Ise gidip gelirken yoğun trafikte ecoda kullanmak niyetim ama her sabah manuel ecoya almak durumunda miyim?

    Yukarida s60 donanimlari ile karsilastirmalar okudum. Ben s60 almanin kiyisindan dondum, kaporayi veriyordum. Bu aydan itibaren trye artik sifir benzinli s60 gelmeyecegini sadece elektrikli uretilecegini soyledi altunizade volvo bana. Uretimi duracak bi araci almayi mantikli gormedim. Yoksa ayni paraya alacaginiz bir s60 adaptif cc, yari otonom surus, koltuk sogutma, 2.0t 250bg bir motor sunuyor ancak yildiz hissiyati baska arkadaslar ben iki araca da binince bunu anladim. Mantiginiz s60 der dogrudur ama benim kalbim yildiza baglandi. Ikisini de alanin, bir digerini almadigi icin asla pisman olacagini dusunmuyorum.




  • falterubbix kullanıcısına yanıt

    Hocam bahsettiğiniz sesle ben karşılaşmadım. Aracı teslim ederken maalesef gördüğüm kadarı ile bir çok bayi navigasyonu yüklemeden teslim ediyor, siz sonra servis randevusu alıp yüklüyorsunuz(alt yapısı olan araçlarda).Benim araç da her başladığında comfort modda başlıyor. Aracınız hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.

  • melankolik23 kullanıcısına yanıt

    teşekkürker hocam st ile konuştum bu hafta 5 dakika çağıracağız sizi aktif olması için dediler.


    şu ses olayına çok takıldım ama başka bir w206 test etmem lazım ki aynı mı değil mi anlayayım.

    siz istanbulda mısınız? yanınıza gelirim müsait bir günde olmadı 5 dakika gazlarız  

  • quote:

    Orijinalden alıntı: falterubbix

    teşekkürker hocam st ile konuştum bu hafta 5 dakika çağıracağız sizi aktif olması için dediler.


    şu ses olayına çok takıldım ama başka bir w206 test etmem lazım ki aynı mı değil mi anlayayım.

    siz istanbulda mısınız? yanınıza gelirim müsait bir günde olmadı 5 dakika gazlarız  

    Maalesef İstanbulda değilim hocam. Elazığdan selamlar

  • melankolik23 kullanıcısına yanıt

    aleyküm selam hocam size de selamlar :))

  • New_and_Old kullanıcısına yanıt

    Aynen de öyle tuttu hocam

  • cuma gününe şu garip sesi göstermek için servis randevusu aldım. bir türlü başka bir w206 deneyip dinleyemedim yav. eğer serviste test aracı vs. bulabilirsem bi oturup bakmak istiyorum bu ses gerçekten sadece bende mi var yoksa aracın kendisinde mi.


    bir de dynamic selectten mod seçtiğiniz zaman tema otomatik değişmiyor sanırım g20 de olduğu gibi? mesela sport/sport+ya geçsem de temayı da elle değiştirmem gerekiyor sanırım. sizde de öyle mi arkadaşlar?

  • falterubbix kullanıcısına yanıt

    twitterda c200 amg araçların 1.5 motorları hakkında arıza yorumları var.. sizin gibi ses gelen çok yorum okudum hatta motoru komple bozulan sandık motorla degıstırelım denılen 2 tane okudum...

    cidden bu kadar sorunlu bır motor mu yenı cıkarılan 1.5/204 beygır motor....

  • captain_07 C kullanıcısına yanıt
    birkaç tane ben de okudum ancak ses benimkiler gibi değil daha farklı. tam olarak sesin nereden geldiğini asla tespit edemiyorum zaten. kaportayı açıp dinlediğinizde belli olmuyor o şekilde.

    araç giderken pürüzsüz sessiz bir asfaltta özellikle gaza basıp devirlendikçe artıyor. böyle bile ötme sesi gibi. biraz video aradım ötme sesi tarzı videolarda, biraz benzerini sadece şu videoda bulabildim bunda da diferansiyel demiş adam. çünkü devir arttıkça biraz daha artıyor gibi.

    benzer sorunu yasayan birilerini buldum redditte isin ilginc yani adamlar da turk ama ingilizce konu acmislar. benim ses de bunun gibi ama daha az bunlarda cok fazla geliyor cok belirgin. ama net ayni ses.
    https://www.reddit.com/r/mercedes_benz/comments/1b25qgw/w206_annoying_noise_after_3k_rpm/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falterubbix -- 30 Nisan 2024; 20:18:44 >




  • Bence genel bir sorun yok, her üreticide olabiliyor. Düşünsenize w206’dan Türkiye’de hiç yoksa 2000 tane vardır kaçı arıza çıkarmış? Birde daha önemlisi bu araba 4 yıl garantisi var, bozulursa evet yolda kalırım ama masrafını mercedes hesaplasın.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.