Şimdi Ara

VW GEZI REHBERI (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
0
Favori
64.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Mete,
    nasılsın görüşmeyeli?
    Yaz başında VW aracımı satıp MB aldım ama halen VW forumu takip ediyorum :)
    Ayvalık ve Kastamonu gezilerini yazarsan bizleri oralara kadar götürmüş olursun.
    Görüşmek üzere, selamlar.
  • KASTAMONU DADAY ve BARIŞ ATLI TURİZM

    İnternet araması esnasında keşfettiğim Barış At Çiftliği'ni ve çevresini sizlere tanıtayım.
    Kastamonu Daday'da Çömlekçiler köyünün 5 mahallesinden birinde konuşlanmış bir işletme, orjinal köy ortamına yakın, biraz teknoloji, biraz modern imkanlar gelmiş ama doğal kaynaklar bozulmadan korunmuş küçük bir yer.

     VW GEZI REHBERI


    Tesis
    Bakir doğası, tertemiz havası, sessiz ve dinlendirici mekanı nedeniyle çok rahat.

     VW GEZI REHBERI


    20 yıldır At Çiftliği işleten aile, Turizm mezunu oğulları Barış adına kendilerine yeni bir tesis yaratmışlar. Yaz-Kış açık bir yer. Ankara merkezli 2-3 günlük turlar mevcut, veya kendi aracınızla gidip günübirlik veya konaklamalı ziyaret yapabilirsiniz.
    Haftasonları günlük müşterileri oldukça bol, yakın çevrelerden (Bartın, Safranbolu, Karabük, Kastamonu, Bolu, vb) gelerek hem yemek yiyorlar, hem de at biniyolar.

     VW GEZI REHBERI


    Konaklamak isteyenler için 8 oda var, toplamda 30-35 kişi kadar kalınabiliyor.

     VW GEZI REHBERI


    Tertemiz odalarda rahat yataklar ve tuvalet/banyo mevcut. Her tarafta hamak, salıncak, kütük tabure ve ahşap banklar var. Kitap/dergi okumak için çok rahatlar.

     VW GEZI REHBERI


     VW GEZI REHBERI


     VW GEZI REHBERI


     VW GEZI REHBERI



    Ailenin 12 civarı atı var. Köydeki diğer evlerinin altında ahır var, 6 inek ve 2 buzağı mevcut. Yine kümeslerinde bolca tavuk var.

     VW GEZI REHBERI


    Tesis evcil hayvan getirecek misafirleri de kabul ediyor, etmese garip olurdu zaten :)

    Fotoğrafta misafirlerden birinin köpeği benim ufaklığı yalamaya çalışırken..

     VW GEZI REHBERI


    Kendi ineklerini sağıyorlar. İnekler klasik usül yaylada otluyor, yani hiç güneş görmeyip doğma büyüme yem yiyenlerden değiller, fabrikasyon çiftlik şartlarından uzaklar. Bu ineklerden sağılan süt ile misafirlere süt, tereyağı, peynir ve yoğurt ikram ediliyor. Yemeklerde kullanılan bu tip malzemeler kendi imalatı.

     VW GEZI REHBERI


    Kendi tavuklarından yumurta alıyorlar, o tavuklar da köy etrafında otluyor. Organik pazarda "serbest gezen tavuk yumurtası yediniz mi?" şeklinde bir satış sloganı var, demek ki Barış at çiftliğinin süt ve süt ürünleri gibi yumurtaları da organik!
    Su, derin kuyudan çekiliyor ve içiliyor. Tesisin arka tarafında ufak bir sera yapmışlar, domates, kabak, patlıcan, biber ve salatalık yetiştirmeye çalışıyorlar ancak bu kısım şimdilik tam yeterli gelmiyor.

    Tam pansiyon olarak çalışılıyor, konaklama ve 3 öğün yemek kişi başı 60 TL. 4 yaş üzeri çocuklara %50 ücret alınıyor.
    At binmek ilave ücrete tabi, 10 dk = 15 TL, 15 dk = 20 TL, 30 dk = 25 TL.

     VW GEZI REHBERI


    Tesiste Wireless internet var ama köy etrafındaki bazı yollarda Turkcell çekmiyor.

     VW GEZI REHBERI


    Ne Yenir?

    Yemek kendi mutfaklarında pişiyor, bu iş aynı köyden Melahat hanım'a emanet. Her öğün misafir sayısına göre taze hazırlanıyor. Yemekler için "bol kepçe" demek çok uygun, şehirlerdeki porsiyonların maliyetlerden küçülmüş olduğunu farkettik.
    Başlarda "çok koydunuz" diye sitem ettik ama oksijen ve faaliyetlerden iştah açıldı, 2.gün tam geldi. Ekmek olarak çoğunlukla Melahat abla'nın bazlaması ikram ediliyor. Fırından alınan köy ekmeği de mevcut.

     VW GEZI REHBERI


    Kahvaltı;
    -Ev yapımı peynirler ve tereyağı, zeytin, yerli domates/biber, yerli bal, çay

    Öğlen yemeklerindeki menülere örnek;
    -Kıymalı/patatesli gözleme, zeytinyağlı yerli fasulye, salata, ayran, karpuz, çay
    -Bulgurlu mercimek pilavı, etli ısput yaprağı dolması, zeytinyağlı yerli fasulye, salata, ayran, karpuz, çay

    Akşam yemeklerindeki menülere örnek;
    -Kanat, köfte, zeytinyağlı yerli fasulye, salata, ayran, karpuz, çay
    -Etli nohut, pirinç pilavı, zeytinyağlı yerli fasulye, salata, ayran, karpuz, çay

    Bilmeyenler için ilave edeyim, Karadenizin sebzesi ve meyvesi çok güzel olur, bilhassa yeşil renkli sebzeler mükemmel. Maydanoz, fasulye, biber, kabak, salatalık, semizotu, nane, ıspanak lezzetine doyulmaz. Kastamonu yöresi de ürünleriyle çok meşhurdur, İstanbulda Kastamonu pazarı kuruluyor, o derece.
    Ayrıca Buğday Derneğinin Organik pazarlarına 4 yıldır aboneyim, en güzel yeşil sebzeler ve otlar Alaplı ve Zonguldak tezgahlarında oluyor. Elma, armut, ceviz ve fındık konusuna hiç girmeyeyim zaten (Memleketim diye biraz abarttım galiba )

    Neyse konumuza dönelim;

    Gezilecek Yerler
    Tesisin içinde bulunduğu düzlük kendi başına keşfe muhtaç. Hemen öndeki tarlalarda bilimum çiçek, böcek, kelebek, arı, çekirge ve kuş gözlenebilir. Basite almayın, oturduğunuz yerden bakarken aynı anda 4 çeşit arı, 10 çeşit kelebek, 10 çeşit çekirge vb bir durum hayal edin. Doğa fotoğrafı ve bilhassa makro çekmeye meraklılar için 2 günlük malzeme çıkar.

    Eşek arısı yuvası

     VW GEZI REHBERI


    Hemen yanında bir kelebek

     VW GEZI REHBERI


    Hemen yanında başka bir kelebek

     VW GEZI REHBERI


    Çocuklar bile kelebek kovalayarak yarım gün geçirdiler. (İstanbulda böyle bir imkan bulunmuyor, varsa da ancak 1 çeşittir)

    Hakkın rahmetine kavuşan bir kelebek için çocuklar mezar yapmıştı :)

     VW GEZI REHBERI


    Tarlalar arasındaki yollarda benzer durumda, otlayan inekler ve atlar, ötücü kuşlar, havada gezinip ani dalışlar yapan yırtıcı kuşlar, elma ağaçları, böğürtlenler, derken gün geçiyor.

    Tarla yollarında bizden kaçmayan kuyruksallayan cinsi bir kuş.

     VW GEZI REHBERI


    Etrafta bir sürü orman var, cesareti olanları bakir orman yürüyüşleri her an bekliyor, tavsiyem GPS cihazı bulundurun.

    Çömlekçiler köyünün tesise yakın olan mahallesi gezilebilir. Köy evleri arasından dolaşmak 45 dk alıyor. At sırtında 15 dk sürüyor.
    Çömlekçiler Köyü ana merkez ve diğer mahalleleri gezilebilir. Merkezi 5 km yukarıda olduğu için araba, motorsiklet, at binerek veya yürüyerek gitmek gerekiyor.

    Karşı dağın yamacı doğal bir su havzası. Yeraltı suları ile beslendiğini düşündüğüm bu göleti kışın yağmur ve kar suları besliyor. Taşkın verdiği için belediye özel bir taşkın ağzı inşa etmiş ama başkana manzaralı bir ev de yaptırmışlar. Bu göletin etrafı asfalt bir yola sahip, yaklaşık 30 dk lık bir parkur. 10 dk yolculuk ile arabayla, motosikletle, at ile veya 30 dk bir yürüyüş ile gidilebilir. Motorlu taşıtın 10 dk da gittiği yolu siz yürüyerek 30 dk gidebilirsiniz çünkü oraya tarla içinden gittiğiniz için motorlu taşıtlarla ancak koşar adım hızında gidebiliyorsunuz.

    Tesisten Gölet manzarası

     VW GEZI REHBERI


    Gölet

     VW GEZI REHBERI


     VW GEZI REHBERI


    Göletten At çiftliği manzarası

     VW GEZI REHBERI


    Göletten dönerken bir kaç kare;

     VW GEZI REHBERI


     VW GEZI REHBERI


     VW GEZI REHBERI


    Daday merkez gezilebilir ancak bu kadar doğa içinde imkan varken biz tercih etmedik.

    Küre Dağları Milli Parkı, bu tesise çok yakın. Araba ile planlı bir şekilde günübirlik gidilip gezilebilir. Doğası, canlıları, kanyonları, şelaleleri ile kendi başına bir derya olan Küre dağları için google araştırması tavsiye ederim.

    Azdavay, bu tesise çok yakın. Şelale, canlıları ve doğası ile mutlaka görülmesi gereken bir yer.

    Safranbolu, eğer hiç gidilmediyse 1,5 saatlik bir yol ile varılabiliyor.

    Önerim 3 veya 4 günlük bir seyahattir. Program;
    1.gün) Sabah erken İstanbuldan yola çıkılırsa 4-4,5 saatte varılıyor. Öğlen tesise girilse aynı gün etraf gezilir ve gözlenir, kısa süreli at binilir.
    2.gün) Küre dağları milli park gezisi veya Azdavay gezisi. Günü birlik gidilip gelinir.
    3.gün) öğlene kadar tesiste etraf gezilir, kısa süreli at binilir. Öğleden sonra gölete yürüyüş ve gölet gezintisi.
    4.gün) Yarım günlük Çömlekçiler köyü merkez gezisi, öğleden sonra İstanbul'a dönüş.


    Nasil Gidilir?

     VW GEZI REHBERI


    İstanbul tarafından O4 Ankara otobanından gidin, 290 km sonra Gerede'den çıkın, Eskipazar üzerinden 85 km uzaktaki Karabük'e gidin.
    Karabük içinden Kastamonu istimaketine devam edin, 60 km sonra Araç ilçesine varılıyor. Bu ilçenin içinden Daday tabelasından sola sapmak gerekiyor. Tabelayı kaçırmamak için sormakta fayda var.

    Bu noktadan itibaren 30 km kadar dağ yolu gidiliyor. Çoğu yerde Turkcell çekmeyen, neredeyse hiç araba veya insana rastlanmayan çok sapa bir yol.
    Bu yola girmeden benzin/mazot, tuvalet, su, yemek ihtiyaçlarını gidermekte fayda var. Lastikleri vs kontrol edip yola çıkın, eğer hava karanlık ve yorgun iseniz tavsiyem bu son yola girmeyin.
    Ama gel gelelim doğası müthiş, yol gündüz bir harika.

     VW GEZI REHBERI


    Örencik ve Akpınar köylerinin içinden geçilip yolun sonuna geldiğinizde sağa Daday tabelası göreceksiniz. Resimde kırmızı renkli "D" olarak işaretledim. Buradan sola dönülecek, gerek oradaki tabelada, gerekse devamında Daday Barış At Çiftliği tabelaları mevcut, resimde "C" olarak işaretledim. 500 mt sonra köyün içinden çiftliğe varılıyor. Köy yolunda görülecek ilk tesis ailenin ilk işlettiği yer, orası değil, devamında ki çiftlik. Resimde sarı boyalı yer çiftlik. Google fotoğrafları eski olduğundan tesis gözükmüyor.
    K ile işaretli mahalle bahsettiğim gezilecek yakın yer. Ailenin evi ve ahırları da bu mahallede. G yolundan tarlaya girilip ileride asfalt yola ulaşılarak gölete varılıyor.




  • Sera yapımında kullanılan ışığa dayanıklı -40 /+120 dereceye dayanıklı bir malzeme olan polikarbon levha bulabileceğiniz bir adres
    http://www.hizlimalzeme.com/Polikarbon-Levha,LA_152-2.html
  • Kismet olursa bu yil yaz bitmeden yine bir rota planliyoruz bi aksilik olmazsa zamani gelince yine fotolar ve izlenimlerle konuyu canlandirmis olucam kendi adima...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.