Şimdi Ara

Volvo, elektrikli araçların şarj hızını sadece yazılımla yüzde 30 artıracak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Volvo, elektrikli araçların şarj hızını sadece yazılımla yüzde 30 artıracak
    Elektrikli araçların popülaritesi ve rekabet ortamı giderek büyürken şarj, en temel sorun olarak hayatımızda kalmaya devam ediyor. Şimdiye kadarki gelişmeler takdire şayan olsa da Volvo, şarj konusunda önemli bir adım attığını atıyor. Firma, mevcut araçlardan yüzde 30'a kadar daha hızlı şarj olabilen bir elektrikli araç için Breathe Battery Technologies adlı girişimle ortaklık kurduğunu açıkladı.



    Volvo, şarj sürelerini yüzde 30 düşürecek



    Volvo Cars, elektrikli araçlarının şarj süresini yüzde 30 oranında azaltmak için Imperial College London'ın yan kuruluşu olan Breathe Battery Technologies ile ortaklık kurdu. Bu ortaklık kapsamında Volvo, Breathe'in yeni batarya yönetim teknolojisini elektrikli araçlarına ekleyen ilk otomobil üreticisi olacak. Yeni batarya yönetim teknolojisi sayesinde Volvo, Breathe'in yazılımının aynı enerji yoğunluğunu ve menzili korurken şarj süresini %10-80 aralığında yüzde 30'a kadar azaltacağını söylüyor.



    Ayrıca Bkz.Yeni Mercedes-AMG E53, şarj edilebilir hibrit gücüyle geliyor



    Volvo’ya göre şarj süresindeki iyileştirme bataryanın sağlığı üzerinde veya yaşam döngüsünde olumsuz bir etki oluşturmuyor. Breathe'in yazılımı, önceden belirlenmiş kademeli şarjın aksine, bataryayı gerçek zamanlı olarak dinamik bir şekilde kontrol etmek için adaptif şarjı kullanıyor ve bu da daha kısa şarj süreleri sağlıyor.



    Bununla birlikte Volvo, Breathe'in yazılımının halihazırda firmanın yeni nesil elektrikli araçlarında kullanılan donanımla tamamen uyumlu olduğunu söylüyor. Bu uyumluluk sayesinde ise ölçeklendirmenin kolay olacağı ve ek maliyetin çıkmayacağı belirtiliyor. Ancak bu teknolojinin Volvo araçlara ne zaman geleceği hakkında ise bir tarih verilmedi.




    Kaynak:https://electrek.co/2024/03/11/volvo-cars-reduce-ev-charging-time-30-percent/
    Kaynak:https://breathebatteries.com/stories/breathe-and-volvo-cars-partner-to-bring-adaptive-charging-software-to-new-generation-evs?







  • Al işte, sürekli fonksiyonun integralini almışlar! Sonra yok "okul" idi, yok "2-3 yılda yazılımın tamamı öğrenilir" idi.

    Elbette okula gitmeden iyi yazılımcı olanlar var ama onlar işe hayatına atılmadan 4-5 yıl öncesinden birikime başlıyorlar, bunun üzerine de 4-5 yıl da piyasada pişiyorlar. Kimi matematiği bile sonradan öğreniyor yerine göre.

    Geri kalanlar da anca laf salatası yapıyor...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.