Şimdi Ara

Volvo bakım fiyatları (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.872
Cevap
32
Favori
278.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu benim 2. şanzuman yağı değişimim ilki yaklaşık bir yıl önce DEMTAŞ ta değişti ve yazan (4lt ) idi. ikincisi ise bi arkadaşın tavsiyesiyle başka bi yere gittim tanışıp kaynaşırken ben torpidodaki eski yaptırdığım bakım kağıdını kendisiyle paylaştım ve güldü şanzuman yağını neden 4 lt yazmışlar anlamadım şanzuman yağı 3 lt dir dedi,
    ve son bakım irsaliyesi elimde yazanda 3 lt. AYRICA kesin bi yargıyla soyleyemiyorum çünki ( 3 saat kadar oradaydım ve bu 3 saatim hep arabanın başında geçmedi) şanzuman yağını ne boşaltırken nede doldururken araç kesinlikle çalıştırılmadı. şanzuman yağının üzerinde ise büyük bi şekilde volvo yazıyodu. ama menşeei nedir bilmiyorum doldurup bidonu attılar

    ikinciye şanzuman yağı değişmemin sebebi ise: ilki arabamı ilk aldığımdaydı ve araç 150.000 km de idi daha önce ne zaman değiştiğini bilmiyordum,

    ikincisi ise 170.000 km de idi ve usta kesinlikle bir yağ değişimi olmasa bile bir diğerinde şanzuman yağını değiştir diye sıkı sıkı önermişti.




  • Yanılmıyorsam s60 kullanım kılavuzunda 7,8 lt olarak belirtiliyor şanzıman yağ miktarı. Hesheit'in alıntıladığı yazıda anlattığım gibi değişim sırasında başında durdum ve yaklaşık o civarda yağ kondu.

    3 veya 4 lt. mevzusuna gelirsek belki şöyle olmuştur:

    Şanzıman yağı değişimi motor yağı gibi bir seferde hepsini boşalt sonra hepsini doldur şeklinde olmuyor. Yarıya yakın bir miktarı ki bu da 3-4 lt arası yapıyor, önce boşaltılıp sonra o miktarda yağ ilave ediliyor. Sonra tekrar 3-4 lt boşaltılıp yeniden yağ konuyor. Sonuçta sürekli şanzımanda 8 lt. ye yakın yağ bulunuyor.

    İşte bazen bu iki aşamalı değişimi zamana yayanlar oluyor. Yani ilk seferde 3-4 lt çıkarılıp ekleme yapılıyor, aradan bir sene geçiyor bi 3-4 lt daha doldur boşalt yapılıyor. Bu durum da bizi acaba şanzıman 3 veya 4 lt. mi? diye şüpheye düşürebiliyor.
  • 7,2 lt imiş...



     Volvo bakım fiyatları
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kulturikasit

    herkeze selam

    s60 2003 2,0t aracın özel servisteki son bakım fiyatını sizlerle paylaşmak istedim ve yorumlarınızı bekliyorum:)

    motor yağı mobil 50/40 150 tl

    yağ filitresi : 25 tl

    hava filtresi :35 tl

    polen filtresi : 100 tl

    ön fren balatası : 120 tl

    arka fren balatası: 110 tl

    rot kolu sağ :165 tl

    şanzuman yağı volov (3 lt) : 120tl



    Fiyatlarımızı bir karşılaştırmanızı isterim açıkcası..

    Arkadaşlar firmamız uzun yıllardır Volvo Özel Servis olarak Maslak Atatürk Oto sanayide hizmet vermektedir. Aşağıda genel bakım fiyatları bulunmaktadır. Hemen arayıp, servisimize gelebilirsiniz. Özel servisimizde ön muayene kontrolleride yapılmaktadır ve bu konudada oldukca iddialıyız.

    10.000 km periyodik bakım ücreti = 6 lt motor yağı - 75 TL
    Yağ filtresi - 14 TL
    Hava filt. - 22 TL
    Benzin filt. - 42 TL
    Buji - 52 TL
    Polen filt. - 28 TL
    Servis işçiliği - 50 TL

    Kontrol esnasında belli olacaklar:
    ---------------
    Fren hortumları - 28 TL * 2
    Ön - arka fren balatası( 83 TL + 65 TL)
    Triger Set - 380 TL

    Servis işçiliği - Ekstra yapılacaklara bağlı olarak ortalama 150 TL tutmaktadır.




  • Ford Focus 1.6TDCI motoru cok hosuma gittiginden FOCUS TITANIUM modeli ilgimi cekiyordu..ancak opsiyon eklediginiz zaman aracin fiyati 50bine dayaniyor..bir arkadasim neden V50 bakmiyosun, Ford la ayni motoru kullaniyor fiyatida 52 bin civari diyince solugu burada aldim..

    sorularima gelince;

    VOLVO V50 Focus motorumu kullaniyor? ondaki tork, atiklik ve yakit ekonomisi V50de de mevcutmudur?
    malzeme kalitesi nasildir?
    CIN lilere satilmasi kalitede sorun yaratirmi? yoksa sadece c30 ve V70 uretecekleri icin problem olmaz mi?
    Servis fiyatlarini yukardaki tum yazilanlari okuduktan sonra uygun buldum..diger agir bakimlari ve yedek parcalari pahalimidir?
    bu araba insani pisman edermi? yani bakimdi,vergiydi, parcaydi, donanim, yol tutus vs.vs. bildiginiz olumsuz yonleri varsa yazarmisiniz??

    cevaplar icin simdiden tesekkurederim..
  • Bu da aracımın 120 bin bakımı

    Motor yağı (6lt Castrol Magnatec)
    Yağ filtresi
    Hava filtresi
    Polen filtresi
    Benzin filtresi
    Bujiler
    Tiger seti değişti
    Gaz kelebeği ve rölanti valfi temizliği yapıldı
    Genel bakım

    İşçilik dahil toplam: 900tl
    Araç: 2004 S40 I, 1.6
    Servis: Gençler Volvo
  • S40 almayı düşünüyordum. Fiyatları görünce dudağım uçukladı. Artık S40 ve diğer volvolar kesinlikle platonik aşkım olarak kalacaklar. Şaka mı bu rakamlar ya gerçekten anlayamıyorum. Birde bu rakamları uygun bulanlar var. Heralde problem bende.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sentenced
    S40 almayı düşünüyordum. Fiyatları görünce dudağım uçukladı. Artık S40 ve diğer volvolar kesinlikle platonik aşkım olarak kalacaklar. Şaka mı bu rakamlar ya gerçekten anlayamıyorum. Birde bu rakamları uygun bulanlar var. Heralde problem bende.


    Karşılaştırmayı şöyle yapabilirsiniz. Aynı işlemleri focus veya Jetta/Golf'e yaptırdığınızda ne kadar ödeyecekseniz. Aynı ya da daha fazla ise koşa koşa gidip S40 almanız gerekiyor.
  • selam millet,

    evo bir bosch servis açmış altunizade'ye. Buraya gitmiş bakım yaptırmış olan var mı? tecrübelerini alalım.
    http://www.evo-boschcarservice.com/
  • Merhabalar. Aracımın 100 bin bakımı geldi. 2005 s40 1.6D. hangi parçaların değişmesi gerekiyor bilen var mı? Ankara'da ikamet ediyorum. Hatta volvoda uzman bir usta tavsiyesi çok yerinde olurdu. Sizin de tahmin edeceğiniz gibi Grup Volvoya gitmek istemiyorum. (aradaki fiyat farkı fazla olmazsa Grup'da yaptırabilirim).
  • benim aracda 118bin km ye geldi.
    Triger seti + debriyaj setini degistirecegim, otostartdan baktim ama benimkine uygun parca bulamadim. Uygun fiyata nereden temin edebilirim diger degistirtecegim parcalari bir sekilde temin ettim sadece bu ikisi kaldi.

    Luk'un asagida ki urunu benim aracim ile uyumlu mudur acaba ?
    Bu arada aracim yeni kasa 2005 1.6 benzinli.

    http://www.otostart.com/index.php?option=com_otostart&task=urun&ref=a&sid=I078HAKKTC&urunid=35645
  • arkadaşlar dün ADANA VOLVO bayiine gittim 60000 bakımı için fiyat aldım veee fiyat 600tl;daha açılalı 2 ay oldu bayii, şimdiden fahiş fiyatla bakım yapıyolar insanları ne zannediyorlar bilmiyorum her halde volvo sahıplerı olarak bızlere yolunacak kaz gözü ile bakıyorlar bu nedenle yıne rota özel servis gibi gözüküyor 220 lira ya mazot filtresi hariç 50000 bakımını yaptırmıştım olsun varsın onunla bırlıkte 350 lira fazladan 250tl ne oluyor acaba? biliyorumda söylemeye dilim varmıyor
  • Özellikle meteg ustanın motor yağı dışında araçlarımızda kullanılan yağların da bir ömrü olduğu ve değişmesi gerektiği yönündeki tavsiyeleri üzerine bu diğer yağların değişim işini kafama takmıştım. Geçen yıl bu dönemde şanzuman yağını değiştirdim. İki servis önce fren hidroliğini değiştirdim. Yine bir-iki servistir direksiyon yağını ve antifreeze'i değiştirtmek için ustanın sağından girip solundan çıkıyordum ama yağ temiz deyip değiştirmeye yanaşmıyordu. Neyse, bugün evirip çevirip ikisini de değiştirtdim. Direksiyon birden yumuşadı. Yağ değişimi sırasında da zaten direksiyonu sağa sola çevirme işini ben yapmıştım. Yeni yağ sonrası yaklaşık 100bin kmdir kullandığım aracın direksiyonunda çok bariz yumuşama oldu. Benim araç ile tam tur yaptığımda direksiyonun ağırlığından genelde tur sonunda bitişe pat diye vurmazdım; artık o bile olabilmeye başladı. Sizlere de tavsiyem direksiyonunuz ağır geliyorsa yağını değiştirtiniz, farkı göreceksiniz.

    Bugünkü bakımlarım ve toplam ücreti ise şöyle:

    Direksiyon toz körüğü değişti, (muayene sırasında yırtık olduğu ortaya çıkmıştı)
    Direksiyon yağı değişti (yaklaşık 2lt Mobil AFT),
    Antifreeze tümü boşaltılıp 3lt yenisi yüklendi (Castrol),
    Rot ayarı yapıldı,
    Oksijen sensörü değişti (sadece parça 230tl)
    İşçilik dahil toplam 380tl



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hesheit -- 6 Kasım 2010; 12:30:23 >




  • Direksiyon toz körüğü yırtılmıştı, muayenede ortaya çıktı demişsin hocam. Merak ettim bu durum hafif kusur olarak mı kabul edildi muayenede. Yoksa muayene tekrarına sebep olacak ağır kusurlardan biri mi?
  • Hafif kusur kabul edildi ve muayeneden geçtim. Onda bir sorun olmadı ama, benim gözümde kusurun her türlüsü ağır olduğundan derhal servise koştum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hesheit

    Hafif kusur kabul edildi ve muayeneden geçtim. Onda bir sorun olmadı ama, benim gözümde kusurun her türlüsü ağır olduğundan derhal servise koştum.

    Güzel bir huy hocam... Ufakken halledilmeyen sorunlar daha sonra başa bela olabiliyor. Hiç olmasa, biriken ufak ufak bir sürü problem, büyük problemler karşısında "saldım çayıra mevlam kayıra" veya "battı balık yan gider" psikolojisine insanı sokabiliyor.

    Bu arada Gençler Servis'e devam mı hocam? Benim de bakım zamanı geldi ama Florya'daki Emrecan Servis'in bir-iki yıldır çözülemeyen turbo valfi sorununu çözmesi, bilgisayar yazılımının güncel olması gibi sebeplerden bu sefer ona gitmeyi düşünüyorum ama hala tam karar veremedim.




  • Evet, Gençler Servis'e devam. Onların halledemediği ya da halledemeyeceği kanaatini bende uyandırdığı konularda başkasını elbette düşünürüm. Ama ne tür işleri rahat yapacaklarını biliyorum artık. Genel bakım ise her yerde yapılır. Önemli olan ustanın dürüst olması ve hazır bakıma gelmişken şurada da sorun var deyip bir iki parça değiştirteyim şuna diye düşünmemesi. Bu konuda Bülent ustaya güvenim sonsuzdur. Çoğu zaman benim zorlamamla başkaca işler de yapılıyor.
  • Bugün Emrecan'a gittim normal bakım için. 6lt Castrol 0-30 yağ kondu, yağ ve hava filtresi değişti. İstinad takozları değişti ki tanesine 30 TL dediler. Toplam 360 TL ödedim.

    Not: Bilmeyenler için araba s60 2.0t



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 3 Kasım 2010; 22:54:20 >
  • arkadaslar acil yardımınız gerekiyor.arabam biraz once çalısmadı.98 2.0 dohc s40 otomatik vites.hafif anlayan bir arkadasım enjektörler kusuyor dedi.bende bi fiyat arastırması yapayım derken hiçbirsey bulamadım.fiyatları bilen varsa bi yorum yapıverin.ya da baska ne problem olabilir..yardımlarınız için şimdiden sağolun..
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.