Şimdi Ara

Volkswagen CC'ye tüp taktırılır mı ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
61
Cevap
1
Favori
8.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: labidu

    fabrika iflasmı ediyor hayırdır


    İş adamının prensipleri vardır. Zaten sürekli vergi adı altında soyguna maruz kalıyoruz. Legal olarak nereden kaçırsam kardır. Arabaya Benzinle binmek bana pek koymuyor. Ancak %45 tasarruf edebileceğimi bilerek, yılda 45.000km yol yapan bir arabaya LPG takmamak salaklık olurdu. Yılda ortalama 9750TL ekonomi yaptırıyor LPG. Taktırdığımdan beri takribi 20.000TL ekonomi yaptım. Motor su koyana kadar bir 45.000km daha yol yapabilirsem, bu arabaya motor yaptırma maliyeti 5000TL. Takribi 25.000TL kar etmiş, üstüne motorumu sıfırlatmış olurum. Aracı satana kadar motor yaptırdıktan sonra bir 45.000km daha yol yapacağımı tahmin edersek, takribi 35.000TL ekonomi yaptıracak LPG bana. 1.2 Polo kaç paraydı gençler? 37.000 falan değil mi? Şirketin altına koşturmak için bir araba beleşe geldi bak!

    4 yılda 37.000TL, 2 kişi için, her yıl bir yurtdışı tatili + her yıl 4'er gün 12 metrelik bir yelkenli kiralamayı bedavaya getirir, üstüne belki her yıl kayak tatillerini de çıkarır.

    Arabayı alırken annem ve babam arabayı çok sevdiler. Dizeli 10.000TL daha pahalı ve düz vitesti. Annem ise otomatik istiyordu. Arabayı çok sevdikleri için benzinli-otomatik aldık. Opel Frontera'dan sonra en çok benzin yakan aracımız bu oldu; ancak bunun dışında gayet memnunduk. Yatık tüketimi konusunda bir hassasiyet ister istemez var. Yaktığımız yakıt çevre kirliliği olarak geleceğimizi tehdit ediyor. O yüzden şimdiye kadar anormal güçlü arabalar hiç almadık, çok yakan araçlara binmedik. Bineni görgüsüz-şuursuz-umursamaz olarak niteledik (ki lafımın arkasındayım). Benim dünya algımda çok yakan bir araç ancak hobi arabası olabilir. Alırsın, haftasonu 20km binersin. Böyle bir arabayı da ben klasik tercih ederim. Bir aracın çok yakması iki konuda beni rahatsız ediyor.

    1) Çevreye daha az zarar veriyor olabilirdim.
    2) Devlet beni daha az soyuyor olabilirdi.

    Vergisini düzgün ödeyen bir kurum olarak, ikinci üçüncü kere vergilendiriliyorum ve bunu soygun olarak nitelendiriyorum. Özellikle ödediğim vergilerin nerelere gittiğini görünce daha çok sinirleniyorum. Bu işin ayrı bir boyutu.

    Hobi olarak geçmişte uzunca bir süre amatör elektrikli araç dönüşüm projeleri ile ilgilendim. Bir ara bir Honda CRX alıp onu elektrikliye çevirip binmeye kafaya koymuştum. Derken evlilik hazırlıkları falan çıktı. Ne zaman, ne buna ayıracak param olmadı. Projeye başlamadan rafa kaldırdım. Niyetim 120km menzilli, 0-100 hızlanması 8 saniye olan, maksimum hızı 140 olan, LiFePO4 akülü elektrikli bir otomobil yapmak ve şehirde buna binmekti. Ama kısmet olmadı. Bu gibi hobi projeleri olan biri için, aracına LPG taktırmak inan bana dert değil. Bindiğim araç kült değil, klasik adayı değil, klasik değil. Yılda 45.000km'den, 5 yılda araç 225.000km'yi görecek. Kısaca çok kısa sürede çöp olacak aracım. O zaman neden LPG taktırmayayım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 18 Ekim 2014; 14:39:33 >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.